Hirttivaara

Tapahtumainfo

 • Järjestysajankohta on 24.-26.07.2015, VIP 23.07.2015
 • Vastuuhenkilönä toimii Tinúvel, järjestyspaikkana Hirttivaara
 • Avoin kaiken rotuisille 2-3v hevosille ja poneille joilla on luonnekuvaus
 • Mukaan otetaan 4 hevosta per päivä
 • Yhdeltä omistajalta max. 1 hevonen / päivä ja max. 2 hevosta / tapahtuma *
  * poikkeus: tuodessasi Hirttivaaran tai Rautkymin kasvatin irtohypytettäväksi, voit tuoda yhden hevosen jokaiselle päivälle
 • Yksi hevonen voi osallistua vain kerran
 • Jokainen hevonen saa lyhyen kommentin suorituksestaan

Irtohypytysviikonloppu 24.-26.7.2015

Tervetuloa nuorille hevosille ja poneille suunnatulle irtohypytysviikonlopulle, joka järjestetään Hirttivaaran tiloissa. Hirttivaara tarjoaa avustajat kujan reunoille sekä kiinniottoon. Tapahtuma on avoin myös yleisölle.

Osallistuminen

 • Perjantai 24.7. - nuoret suomen(pien)hevoset
  - kaikenkokoiset suomen(pien)hevoset
 • Lauantai 25.7. - nuoret ponit
  - aikuissäkäkorkeus max. 148cm, ei s(p)h
 • Sunnuntai 26.7. - nuoret hevoset
  - aikuissäkäkorkeus väh. 149cm, ei s(p)h

Osallistuminen sähköpostitse virtuaali@kemikaaliromanssi.net otsikolla Irtohypytys seuraavassa muodossa:

Päivä [rivinvaihto]
Esittäjä - <*a href="http://hevosenosoite">Hevosen nimi<*/a> (ikä, esteiden maksimikorkeus cm)<*br />

* poista tähdet

Osallistujat

Hyppykujassa on ponnistuspuomi ja kolme estettä. Ennen varsinaisen hypytyksen alkua hevonen talutetaan kujan läpi esteiden ollessa puomikasoja, jonka jälkeen hevonen saa hypätä puomikasat. Tämän jälkeen ensimmäinen varsinainen este korotetaan pieneksi ristikoksi, toiset kaksi estettä taasen pieniksi pystyiksi. Seuraavilla kierroksilla vain näitä kahta jälkimmäistä estettä korotetaan. Viimeinen este muutetaan viimeisillä hyppykerroilla okseriksi.

Perjantai 24.7. - nuoret suomen(pien)hevoset

 • Sarita (Sachiyo) - Kuukarin Vilmar (3 v, max. 80 cm)
  Vilma saapui maneesiin melko reippaana, eikä tammaa haitannut, vaikka kaverit jäivät ulko-oven toiselle puolelle. Tamma ylitti puomikasat reippaasti ja korkein askelin sekä taluttajan kanssa että vapaana. Vilmalla ei ollut suuria vaikeuksia, kun puomikasat nostettiin pieniksi esteiksi. Estekorkeuden pikkuhiljaa kasvaessa tamma kuitenkin kolisutteli puomeja aina silloin tällöin ja pari kertaa jokunen puomi putosikin. Nämä pienet vastoinkäymiset eivät tammaa kuitenkaan haitanneet tai ainakaan sen intoa ja vauhdikkuutta vähentäneet - tamma kauhistutti kiinniotossa olleita kiihdyttelemällä täysiä päin ja tekemällä äkkipysähdyksen aivan kauraämpärin kohdalla. Kerran tamma onnistui kuitenkin juoksemaan myös kiinnioton ohitse, jonka jälkeen se riehui hetken ympäri maneesia. Kun Vilma saatiin taas kiinni, se sai hypätä maksimikorkeudessa olevat esteet. Myös viimeinen este oli tässä vaiheessa korotettu okseriksi. Ensimmäinen yritys ei ollut mikään tyylisuoritus, mutta tamma oppi hieman virheistään ja viimeinen hyppykerta olikin jo ihan onnistunut.
  -- Vilma oli tänään melko reippaalla tuulella, mutta jaksoi silti keskittyä tehtävään. Tammalla on vielä hieman hiottavaa mm. lähestymisten kanssa. Käynti oli tänään melko kiireistä, ravi reipasta ja laukka hyvin eteenpäinvievää.
 • Wilhood - Villahaan Neviisi (2v, 70cm) "hirmuisen utelias ja maistelee mielellään kaikkea"
  Nevis saapui maneesiin uteliaan oloisena. Kun oria lähdettiin taluttamaan hyppykujan puomikasojen yli, ori pysähtyi kahden ensimmäisen kasan eteen haistelemaan ja ihmettelemään mokomia. Ori pysähtyi ensimmäiselle puomikasalle myös seuraavalla kerralla, kun se sai ylittää puomikasat yksin. Avustajat kuitenkin hätyyttivät Neviksen liikkeelle ja tästä harmistuneena ori heitti muutaman pukin. Kun esteitä ruvettiin korottamaan, Nevis ei enää pysähdellyt, vaan hyppäsi pienetkin esteet tyylikkäästi ja hyvällä ilmavaralla. Kun viimeinen este nostettiin 70cm okseriksi, Nevis hieman hämmentyi ja teki stopit esteen eteen. Orin haistellessa ja maistellessa puomia sille raivattiin tie takaisin kujan alkuun, josta se päästettiin uudestaan matkaan. Tällä kertaa Nevis hyppäsi okserinkin ilman ongelmia.
  -- Nevis käyttäytyi tänään erinomaisesti. Ori hyppää taitavasti, mutta uudet ja jännittävät esteet saattavat saada sen aluksi hieman epäröimään. Käynti ja ravi oli tänään reipasta ja laukka hieman hidasta, mutta tasapainoista.
 • Pierre - Kauhearallatus (3v, 100cm)
  Rampo saapui maneesiin rauhassa, mutta ovien sulkeuduttua se jäi hieman huutelemaan kavereiden perään. Ori piti meteliä vielä kävellessään puomikasat taluttajan kanssa ja tullessaan puomikasat yksikseen. Orin hienoinen hätääntyminen aiheutti myös pientä kompurointia sen ollessa hieman huolimaton puomikasoja ylittäessään. Kun puomikasat korotettiin pieniksi esteiksi, Rampon oli pakko ruveta keskittyä enemmän tehtävään ja vähemmän maneesin ulkopuolelle jääneisiin kavereihin. Ensimmäiset hypyt eivät olleet mitään tyylinäytteitä ja pari puomiakin putosi siinä sivussa, mutta tyyli parani estekorkeuden kasvaessa ja orin keskittyessä tehtävään entistä enemmän. Viimeisen esteen muuttaminen okseriksi ei aiheuttanut orille mitään suurempaa ongelmaa, vaikka se ensimmäisellä kerralla kolauttikin toisella takakaviollaan takapuomia. Viimeinen hyppykierros oli ehdottomasti orin paras.
  -- Rampo käyttäytyi tänään hyvin, vaikka olikin aluksi hieman hämillään ja hädissään. Ori hyppää ihan kelpo tyylillä. Käynti oli tänään hieman hätäistä, ravi tahdikasta ja laukka reipasta, joskin aavistuksen etupainoista.
 • HM - Normipäivä (3v, 100cm)
  Moppi saapui maneesiin melko rauhallisena, mutta hätääntyi huomattuaan kavereiden jäävän oven ulkopuolelle. Puomien ylitys taluttajan kanssa ja ilman ei siis ollut mitään kovin hallittua menoa, vaikka puomit eivät pahemmin kolisseetkaan orin koikkelehtiessa niiden ylitse. Kun puomit korotettiin pieniksi esteiksi, Mopin oli pakko vähän kerätä itseään ja keskittyä tehtävään eikä siihen, etteivät kaverit ole mukana henkisenä tukena. Parin ensimmäisen hyppykierroksen aikana ori olikin vähän jännittynyt eikä ihan täysillä ollut mukana suoritettavassa tehtävässä, mutta estekorkeuden kasvaessa ja orin rauhoittuessa hyppääminen rupesi sujumaan ihan mainiosti. Loppupeleissä okserikaan ei tuottanut Mopille vaikeuksia. Pari puomia tipahti siellä täällä, mutta ori tajusi aina hienosti korjata virheensä seuraavalla yrityksellä.
  -- Moppi käyttäytyi tänään hyvin päästyään ensin alkujännityksestä ja -hämmennyksestä eroon. Ori hyppää hyvällä tyylillä ja oppii virheistään. Käynti oli tänään hieman hätäistä, ravi reipasta ja laukka eteenpäinvievää, mutta hieman etupainoista.

Lauantai 25.7. - nuoret ponit

 • lottis - Funfair's Everyn (3-vuotias, 80 cm)
  Eve saapui maneesiin melko rennon oloisena ja innostui selkeästi heti puomikasat nähdessään. Puomikasat ylittyivätkin melko reippaasti ja kapeästi. Kun Eve sai hypätä ensimmäiset "kunnon" esteet, tamma hieman kompuroi ja tipautti muutaman puomin tullessaan turhankin innokkaasti esteille unohtaen katsoa hyvät ponnistuspaikat. Ensimmäisten hyppykierrosten jälkeen tamma malttoi hieman rauhoittua ja hyppääminen rupesi jo sujumaa paremmin. Kun viimeinen epysty korotettiin okseriksi tamma innostui jälleen ja rysäytti täpinöissään koko okserin nurin. Eve oli tästä selkeästi hieman nolona, mutta pari viimeistä kierrosta tamma malttoi taas keskittyä tehtävään ja ylittää esteet hallitummin.
  -- Eve käyttäytyi tänään mallikkaasti. Tamma hyppää hyvin ja ilmavasti aina, kun se muistaa pysyä nahoissaan ja keskittyä kunnolla tehtävään. Käynti oli tänään erittäin reipasta, ravi energistä ja laukka hyvin rullaavaa ja reipasta.
 • Kioja - Patría frá Far gone Ice (3 v, 70 cm)
  Patria saapui maneesiin reippaan oloisena. Tamma ylitti puomikasat taluttajan kanssa luottavaisin mielin ja sitten itsekseen hieman vauhdikkaammin, mutta hallitusti. Kun puomikasat korvattiin pikkuesteillä, tamma jatkoi samaa reipasta, mutta hallittua menoaan. Esteitä korottaessa tamma jatkoi tasaista, hyvää suorittamista. Ongelmia ilmeni lähinnä vain hyppykujaan mentäessä, kun Patria olisi halunnut lähteä matkaan ennen aikojaan. Pienemmillä esteillä tamma oli muutaman kerran kopauttanut puomia kaviollaan, mutta suurimman virhearvion tamma teki ensimmäistä kertaa okseria hypätessään: Patria lähti hyvillä mielin kujaan hyppäämään kaksi ensimmäistä estettä, mutta okseria lähestyessä tamma selkeästi hieman epäröi. Huonon hypyn ja lähestymisen yhteisseurauksena koko este tolppineen rysähti nurin. Uudella yrittämällä Patria jälleen selkeästi epäröi okserilla. Tamma kuitenkin ylitti esteen ihan tyylikkäästi, vaikka hipaisikin takakaviollaan okserin takapuomia.
  -- Patria oli tänään oikein reipas. Tammalla on hyvä hyppytyyli ja se selkeästi pitää hyppäämisestä. Käynti ja ravi olivat reipasta ja laukka rytmikästä. Näimme tänään muutamaan otteeseen myös mukavannäköistä tölttiä.
 • Disa - Elisabetta de Knox (2v, 100cm - hyppää poikkeuksellisesti jo lauantaina)
  Bette saapui maneesiin kiltisti taluttajansa vierellä, joskin hieman ujon oloisena. Puomikasojen yli tamma asteli varovaisesti taluttajan perässä, itsekseen mennessäänkin tamma katsoi tarkasti mihin jalkansa asetti, vaikka vauhtia olikin hieman enemmän. Bette selkeästi hieman epäröi myös silloin, kun puomikasat nostettiin pieniksi esteiksi. Muutaman ujon ja varovaisemman hypyn sekä puomin pudottamisen jälkeen Bette sai selkeästi lisää rohkeutta tamman selkeästi keskittyessä tehtävään ja uskaltaen hypätä hieman huonommastakin lähestymisestä huolimatta. Okseria ensi kerran lähestyessään tamma selkeästi mietti uskaltaako hypätä vai lydäkö liinat tiskiin. Loppujen lopuksi Bette kuitenkin päätti hypätä - ja hienosti hyppäsikin!
  -- Bette oli tänään hieman ujo, mutta yritteliäs. Hyppää hyvin huonommankin lähestymisen jälkeen, kunhan muistaa luottaa itseensä tarpeeksi. Käynti oli hieman kiireistä, ravi tahdikasta ja laukka tarmokasta.
 • Hamzi - Shadow's Freak Out (2v, 100cm - hyppää poikkeuksellisesti jo lauantaina)
  Onni saapui maneesiin rennonletkeästi taluttajansa vierellä. Puomien ylityksessä ori vain porhalsi eteenpäin ja vaikkei se juurikaan katsonut mihin kavionsa laski, eivät puomitkaan pahemmin kolisseet. Kun puomikasat nostettiin esteiksi ori jäi haistelemaan hiekkaa ponnistuspuomin ja kavaletin välillä. Avustajat hätyyttivät orin kuitenkin matkaan ja tästä suivaantuneena ori vain jyräsi kujan läpi ponnistuspaikkoja pahemmin katsomatta. Esteiden ollessa melko pieniä orin meno oli muutenkin melko holtittoman näköistä, vaikka hypätessä ilmavaraa riittikin. Estekorkeuden kasvaessa ori rupesi selkeästi ottamaan hyppäämisen enemmän tosissaan ja väläyttelemään todellisia kykyjään ja taitojaan. Okserikaan ei orille juuri päänvaivaa tuottanut ja Onni ylitti sen kepeästi kunnon ilmavaralla.
  -- Onni käyttäytyi tänään hyvin, vaikka ei aluksi kunnolla tehtävään keskittynytkään. Ori kuitenkin selkeästi pitää hyppäämisestä, eikä taidoissakaan pahemmin ole puutetta. Käynti oli rentoa, ravi lennokasta ja laukka reipasta ja tasapainoista.

Sunnuntai 26.7. - nuoret hevoset

 • Mette - Mr. Lawrence (2v, 100 cm)
  Lawrence saapui maneesiin melko pörheänä. Puomikasat ori ylitti reippaasti ja hieman kiireisestikin, mutta kun esteitä olisi pitänyt ruveta hyppäämään, ei vauhtia enää meinannut kujassa löytyäkään. Kiinniotosta kujan alkupäähän siirryttäessä ori kyllä esitti piffit ja paffit ja olisi halunnut lähteä rallaamaan vähän laajemmallekin alalle, mutta estekujassa orin vauhti tuppasi hiipumaan ja avustajien tuli hätyytellä oria liikkeelle. Myös hyppytyyli oleellisesti kärsi ja muutama puomikin putosi. Estekorkeuden kasvaessa Lawrenceen tuli taas hieman vauhtia ja hyppytyylikin parani selkeästi. Orin viimeisellä hyppykerralla tuntuikin, että katselisi aivan eri hevosta kuin alussa.
  -- Lawrence käyttäytyi tänään asiallisesti, vaikka olikin hieman ailahtelevainen vauhdin ja innostuksen suhteen. Ori kuitenkin hyppää hyvin halutessaan ja riittävästi tehtävään keskittyessään. Käynti oli reipasta, jopa hieman kiireistä, ravi parhaimmillaan erittäinkin lennokasta ja laukka eteenpäinvievää.
 • lottis - Cranleigh Damon (3-vuotias, 120 cm)
  Damon saapui maneesiin reippaasti ja kovin itsevarman oloisena. Samalla meiningillä ori jatkoi estekujaan, jossa se ylitti puomikasat ensin taluttajan kanssa ja sitten itsekseen. Ensimmäiset esteet hypätessään ori teki tyylikkäitä, mutta erittäin liitoiteltuja hyppyjä esteiden kokoon nähden. Ori myös aiheutti hieman kauhua kiinniotossa olleille alkaessaan pukitella aivan näiden nenien edessä. Vahingoilta kuitenkin vältyttiin, ja oria oltiinkin jo pian viemässä kohti estekujan alkua. Esteitä oli korotettu jo melkoisesti ja viimeinen pysty oli korvattu okserilla. Damon ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan jatkoi samalla kepeällä ja ilmavalla tyylillään.
  -- Damon oli tänään kovin itsevarma ja ihan aiheellisesti - ori hyppäsi hyvin ja hyvällä ilmavaralla. Käynnissä ja ravissa orilla on melko lyhyt askel, mutta laukka rullaa hyvin.
 • Pierre - Baeva Prime (2v, 120cm)
  Baeva saapui maneesiin uteliaan ja tyynen oloisena, seuraten taluttajaansa luottavaisin mielin myös estekujan lävitse. Estekujan puomikasat ylittyivät näppärästi myös tamman ylittäessä ne itsekseen. Kun puomikasat korvattiin pienillä esteillä, Baeva hyppäsi ne hieman laiskasti, mutta iloisin mielin. Yksi puomi tipahti estekorkeuden kasvaessa huonon lähestymisen seurauksena, mutta seuraavalla kierroksella tamma oli taas hyvässä vedossa. Tamma jatkoi tasaista menoaan sittenkin, kun viimeinen pysty muutettiin okseriksi, vaikka muutos ehkä hieman näytti yllättäneenkin tamman. Viimeisen hyppykierroksen päätteeksi tamma päätti heittää maaten okserilta laskeuduttuaan ja piehtaroida hieman maneesin hiekoissa.
  -- Baevalla oli tänään reipas ja iloinen asenne. Käynti oli rentoa, ravi leppoisaa mummohölkkää ja laukka rauhallista, mutta tahdikasta.
 • Hilde - Chestnut Esk (2v, 120 cm)
  Nuutti saapui maneesiin rauhallisen oloisena. Ori ylitti puomikasat rennosti ja kuuliaisesti sekä taluttajan kanssa että itsekseen. Puomikasojen vaihtuessa pieniksi pystyiksi Nuutti jatkoi hyppäämistä samaan rauhalliseen tahtiin. Ori ei kuitenkaan jaksanut nähdä hirveästi vaivaa pienten esteiden ylittämiseen, vaan ori lähinnä ravaili niiden ylitse. Kun esteiden korkeutta lähdettiin nostamaan Nuutti rupesi ihan kunnolla hyppäämään, vaikkei turhaa ilmavaraa viitsinytkään jättää. Tästä johtuen ori pudotti pari puomia ja kolautti kolmatta, joka kuitenkin pysyi kannattimillaan. Estekorkeuden ollessa maksimissaan Nuutti keskittyi tehtäviin paljon aiempaa paremmin, vaikka pitikin vauhdin edelleen melko rauhallisena.
  -- Nuutti käyttäytyi tänään rauhallisesti. Ori etenee rauhallisesti ja hyppää hyvin, kunhan esteessä on riittävästi haastetta. Käynti oli rauhallista, ravi leppoisaa ja laukka tahdikasta ja hyvin säädeltävissä.
Alkuperäinen ulkoasu © M Layouts | virtuaalitalli - a sim-game stable | tekijänoikeudet