Valhalla Cherub


© Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)
Nimi: Valhalla Cherub "Kerttu" Rekisterinumero: VH17-031-0657
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, tamma Kasvattaja: Valhalla, VRL-14085
Säkä, väri: 168cm, ruunikko (Ee/Aa) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 06.12.2017, FI Painotuslaji: kouluratsastus
Ikä: 15v (12/20)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: KO. Grand Prix
Saavutukset: KV-I

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 06.04.2018, ** 4v asti n. 1kk=1a

KV-I saavutettu 20.03.2018 (8 + 1 + 3 + 4 + 2 + 80,5 = 98,5p), LKV1, Paras puoliverinen, Tilaisuuden parhaat sukupisteet (3v)

Luonne

Etsin taas joulukuussa 2017 uutta verta Sîr Angrenin hevoslaumaan. Puoliveriset eivät lukeudu niihin hevosiin, joita olen innokkaimmin hamstraamassa talliin ja tämän aina ostoilmoituksessa ilmoitankin, mutta tästä huolimatta vähintään yksi puoliverinen onnistuu jotenkin hurmaamaan minut niin, että se on ihan pakko saada talliin. Olin jättänyt tarjouksen Kertusta hieman ennen sen syntymää ja kauppakirjat allekirjoitettiin tamman syntymäpäivänä. Elämänsä ensimmäiset kuukaudet Kerttu sai viettää emänsä ja muiden varsojen ja tammojen kanssa, mutta vieroituksen jälkeen se muutti meille Sîr Angreniin. Ensin tamman kanssa opetellaan ihan normaaleja maastakäsittelyjuttuja, käytöstapoja ja muutenkin mitä kaikkea hevosenelämä pitää sisällään. Ratsukoulutus ja kilpaura aloitetaan sitten myöhemmin, ja toki tähtäämme tämän tamman kanssa aivan huipulle saakka!

Hoitotilanteissa Kerttu on ihan kiva ja yhteistyöhaluinen tamma. Se viihtyy harjattavana ja antaa harjata ja muutenkin koskea kaikkialle ilman mitään turhaa tammakiukkuilua. Kerttu nostaa myös kiltisti kaviot ja pitää ne yleensä ihan hyvin ylhäällä. Tosin joskus se saattaa pari kertaa yrittää vetäistä jalan pois hoitajan otteesta, mutta lopettaa tämän pian huomatessaan sen olevan turhaa, minkä jälkeen tamma seisoo paikoillaan ihan kiltisti. Myös kengittäjän asiakkaana tamma on melko helppo ja mukava, mutta se tylsistyy herkästi kengityssession venähtäessä kovin pitkäksi. Varusteita pukiessa Kertun kanssa harvemmin tulee ongelmia.

Taluttaessa Kerttu on reipas, mutta harvemmin yrittää rynniä taluttajan ohi ja seuraa tarvittaessa pitkälläkin narulla. Kiimapäivinä tamma voi kuitenkin olla hieman hankala, jolloin se jää herkästi kuikuilemaan tarhailevia oreja ja keskittyy kaikkeen muuhun kuin siihen, mihin ollaan menossa. Tarhaan päästettäessä Kerttu malttaa odottaa kiltisti riimun irroittamista, mutta sen jälkeen tamma ampaiseekin kuin ohjus tarhan toiseen päähän. Tällöin kannattaa varoa, ettei tamma vahingossa juokse yli tai potkaise. Tarhasta hakiessa Kerttu antaa normipäivinä kuitenkin yleensä ihan hyvin kiinni, mutta kiimojen aikaan saattaa antaa hieman vastahakoisemmin kiinni.

Kerttu on reipas ja yhteistyöhaluinen ratsu. Tamma liikkuu hyvin omalla moottorillaan eteen ja tekee siltä pyydetyt asiat mukisematta. Toisaalta se kerää helposti myös ylimääräistä pöllöenergiaa vapaapäivinään. Tamma on myös melko herkkä, josta on sekä hyötyä että haittaa. Hyvä puoli on, että tamma vastaa nopeasti pieniinkin apuihin, mutta toisaalta liian kovakouraisen tai epävakaan ratsastajan kanssa yhteistyö voi kärsiä paljonkin. Kerttu toimii hyvin kentällä ja maneesissa ratsastettaessa, mutta maastossa tamma saattaa hieman jännittää. Jos mukaan lähtee joku pomminvarma ratsukko kaveriksi, onnistuu maastoilu myös Kertunkin kanssa.


Suku

i. Rock ‘n’ Roll as F
VH17-031-0260 / m fwb 166cm
koulupainote (GP)

KV-I, Premier Foal
ii. Rockabilly Wolf
VH15-031-1278 / m fwb 168cm
VIR MVA Ch, KTK-I
iii. Rockabee Wolf
(fwb) KRJ-I
iie. Dark Saga SIN
(holst)
ie. Dastlyn F
VH16-031-0270 / prn fwb 165cm
VIR MVA Ch, KTK-II
iei. Dust Collector F
(trak) KTK-II, KRJ-I, YLA2
iee. Oldfinion Edlyn
(trak) KTK-III, KJR-I
e. Capheira von Lark
VH16-013-0113 / rt old 170cm
koulupainote (GP)
ei. Oldfinion D. Leviathan
VH16-013-0016 / rn old 170cm
KTK-II
eii. Oldfinion Damien
(old) KTK-II, KRJ-I, KV-III
eie. Sarata von Lark
(old) VIR MVA Ch, VSN NCh, KTK-II, KRJ-I, YLA2, KVJ AB
ee. Cleodora von Lark
VH15-013-0195 / mrn old 170cm
Ch, KTK-II
eei. Dawnfrost Wilmer
(old) KTK-II, KV-III
eee. Calypso von Lark
(old)

isälinja Rontigo (5) / emälinja Coral Madness (5)

Kertulla on tasan viisi polvea sukua ja sen sukukatokerroin on 0,95. Suvussa kertaantuvat näyttelyissä ja laatuarvosteluissa pärjännyt sekä jälkeläisistään palkittu trakehnerori Rosenhof Alfons ((4) + (4)) sekä tämän palkitut vanhemmat, trakehnerori Bardulf sekä trakehnertamma Anika. Tamman suvussa esiintyy oldenburgia (35,48%), trakehneria (29,03%), holsteineria (17,74%), suomalaista puoliveristä (11,29%), reininhevosta (4,84%) sekä ruotsalaista puoliveristä (1,61%).*

* Lähdeaineistona käytetty hevosen tälle sivuille merkittyjä sukulaisia (kadonneet sekä mahdolliset evm-hevoset (joilta rotu on tiedossa) mukaan lukien). Prosentit on pyöristetty kahden desimaalin tarkkuudelle.

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
  • peruskilttiä, reipasta ja yhteistyöhaluista luonnetta
  • herkkyyttä
  • ei jälkeläisiä

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

  • 15.06.2020 VSN kutsu ratsastusluokka, puoliveriset, tuom. Spookiness -- 4/9 (4-4-2½-3½-3= 17p)

Porrastetut kilpailut

  • KRJ kouluratsastus / kilpailee
    maksimitasto 10

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

20. maaliskuuta 2018 | Kouluvarsojen laatuarvostelussa
Kerttu osallistui tänään KV:n laatuarvostelutilaisuuteen, johon olin tamman luvannut viedä. Lähdimme tilaisuuteen tamman kanssa erittäin luottavaisin mielin ja tiesin, että sen kirkkaimman palkinnon kanssa sieltä tullaan kotiin, joten kun tamma palkittiin KV-I -palkinnolla, en ollut kovinkaan yllättynyt. Positiivisena yllätyksenä tuli kuitenkin se, että Kerttu oli luokkavoittaja I ja tilaisuuden paras puoliverinen, minkä lisäksi se sai koko tilaisuuden parhaat sukupisteet. Upeaa, Kerttu!

Ensimmäisenä arvioitiin hevosten rakennetta, josta kerttu sai hyvät 8 pistettä. Käynti ei tänään tammalla oikein sujunut, mistä syystä käyntipisteitä tamma sai vain vaivaiset yksi pistettä. Ravi oli tänään tammalla melko hyvää ja se sai siitä kolme pistettä, kun taas laukka oli hienosti neljän pisteen arvoista. Lisäpisteitä tamma sai 2, jotka tulivat tamman ravi- ja laukkakuvista. Viimeisenä arvioitiin suku ja tästä osuudesta tamma saikin upeat 80,5 pistettä! Yhteensä Kerttu sai tosiaan 98,5 pistettä. Vertailun vuoksi päivän paras suomenhevonen ja luokkavoittaja II, Crimiksen ori Routa Ei Lopu, sai sukupisteitä 48,5 pistettä ja sen yhteispisteet olivat 64,5 pistettä. Melkoinen murskavoitto Kertulle siis!