Quiero's Danziga xx


© Bob Langrish
Nimi: Quiero's Danziga xx "Dani" Rekisterinumero: VH14-006-0531
Rotu, skp: englantilainen täysiverinen, tamma Kasvattaja: Siittola Quiero, VRL-00631
Säkä, väri: 166cm, ruunikko Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 19.08.2014, US Painotuslaji: esteratsastus
Ikä: 27v (07/20)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: RE. 130cm
Saavutukset: XLA-II, ERJ-III

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 19.12.2014, ** 6v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 02.09.2020
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)

XLA-II saavutettu 20.11.2017 (13 + 11 + 25 + 25 + 5 = 79p)
ERJ-III saavutettu 30.11.2017 (4,75 + 40 + 18 + 14 + 13 = 89,75p.)

Luonne

Dani saapui meille Sîr Angreniin Moon Sugarista toukokuussa 2015. Moon Sugar oli vähentämässä toimintaansa ja päätin vilkaista tallin myytäviä hevosia - joskaan en missään tapauksessa ostomielessä, vaikka salaa mielessäni olinkin tuuminut, että jostakin erikoisemman värisestä hevosesta voisin ehkä tarjotakin, jos joku übertäydellinen yksilö sattuisi silmään osumaan. Katsettani ei kuitenkaan kiinnittänyt se täydellistä täydellisempi kaikkien päät kääntävä erikoisen värinen saturatsu, vaan perus tylsän ruunikko täysiveritamma Quiero's Danziga, jossa vain oli sitä jotakin.

Danziga ei osoittautunut ihan tyypillisimmäksi täysiveriseksi. Tamma on oikeastaan melko hölmö tapaus, joka joutuu ongelmiin harva se päivä. Kerran Danziga oli jäänyt päästään aitaan kiinni, toisena kertana se puolestaan piehtaroi itsensä karsinan nurkkaan eikä päässyt enää ylös. Ruokiensakin kanssa Danziga toheltaa joka kerta, käytävälle kun päätyy kummasti muonat. Sentään ihmisrakas Danziga on, mitä se nyt välillä on suorastaan päällekäyvän innokas kun kyseessä on makupalat. Hoitotoimenpiteiden aikana tamma saattaakin koluta taskuja, etsien itselleen jatkuvasti lisää mussutettavaa. Edes vyön kiristys ei kiinnosta ahneena.

Alkutunnin aikana Dani saattaa tuntua varsin menohaluiselta, tamma kun ravaa isoin askelin ja pyrkii laukkaan heti kun silmä välttää. Minkään sementtisuun kanssa ei sentään tarvitse tapella, Dani kun kuuntelee pidätteitä - hieman vastustellen tosin. Erityisesti esteillä tämä ketterä ja nopea tamma loistaa, tasapainoisesti laukkaava Dani kun suorastaan lentää eteenpäin. Toisinaan sarjaesteillä tamma saattaa kuumua, jolloin tuloksena on väistämätön kielto tai pudotus. Danin vahvuutena on sen nopeus ja tarkkuus, toisinaan hyppykykyä vaadittaisiin vielä vähän lisää isoja ratoja varten. Muihin ratsastuksen lajeihin Dani on vähän liian kärsimätön.

Matkustajana Dani on melko tottunut ja tyytyväinen niin kauan, kun sillä on turvan edessä jotain syötävää. Muutaman kerran tamma on saanut kammettua itsensä etupuomin päälle, mutta mitän tällaista onneksi harvemmin tapahtuu. Tamma lastautuu reippaasti ja rohkeasti, ja määränpäässä poistuu kuljetusautosta erittäin reippaalla vauhdilla. Kilpailupaikalla Dani tarkkailee ympäristöään kiinnostuneesti ja tarkkaavaisesti, mutta verkassa ja itse kilpailusuorituksessa malttaa keskittyä kuuntelemaan myös ratsastajansa apuja.

Luonne © VRL-05186, muokkaus © VRL-05594


Suku

i. Quiero's Marroc xx
VH14-006-0054 / m xx 170cm
este/kenttäpainotteinen (140cm / CIC3)
ii. Quiero's Meriadoc xx
VH14-006-0025 / m xx 173cm
Fn, KTK-II
iii. Hannibal xx
iie. Racy xx
ie. Alcyone BX
prn xx 164cm
VIP MVA Fn, KTK-II
iei. Vivanco xx (evm)
iee. Cute Friend xx (evm)
e. Deal With It Sands xx
VH14-006-0050 / rn xx 165cm
ex-laukkuri, estepainotteinen (120cm)

maiden / 7:0-0-1-2
ei. Carnaby Hall GA
rn xx 166cm
G1 / 38: 7-7-8-4
eii. Iron Hillside xx (evm)
eie. Lily Oaks xx (evm)
ee. Barboes We've A Deal
rn xx 165cm
allowance / 3: 1-0-1-0
eei. Better Agreement xx
(kadonnut)
eee. Some Kind of Meedio

Isälinja Hannibal xx (3) | Emälinja Some Kind Of Meedio (3)

Jälkeläiset

Periyttää..
  • ihmisläheistä luonnetta
  • ajoittain hieman hössöttävää luonnetta

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • ERJ esteratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
    maksimitasto 7, 3867.55 ominaisuuspistettä

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

10. toukokuuta 2015 | Saapuminen Sîr Angreniin
Näin siinä taas kävi - menin epähuomiossa ostamaan uuden hevosen Sîr Angreniin, vaikka tarkoituksena oli vain katsella Moon Sugarin myyntitopassa olleita hevosia. Tämä ei ollutkaan huono ostos, sillä Dani vaikuttaa oikein mukavalta hevoselta, ja tamma hurmasikin minut heti sen nähdessäni. Ostotarjouksen jättämisestä ei kauaa tarvinnut odotella, kun tamma olikin jo siirretty nimiini ja sen matkan Sîr Angreniin alkoi.

Vaikka Danilla ei vielä paljoa ikää olekaan - vasta kuusi vuotta - on tamma jo melko tottunut matkustaja, joten matka Moon Sugarista Sîr Angreniin oli tammalle melko rutiininomainen matka. Tallipihalle päästyään Dani katsasti ympäristön ja tarhoissa ulkoilevat hevoset. Karsinassaan tamma teki heti ensimmäisenä tuttavuutta vierustovereidensa kanssa, minkä jälkeen se asettui syömään karsinaan jätettyjä heiniä.

24. toukokuuta 2015 | Esikoisvarsa Ava
Danin saapumisesta meille Sîr Angreniin ei ollut paljoakaan aikaa, kun odottelimme jo innoissamme tamman ensimmäistä jälkeläistä. Tamman esikoisvarsan isäksi valikoitui Breakin omistama tummanrautias täysiveriori Quantums Draco xx. Kaksikon varsa syntyi lopulta hieman etuajassa. Itse tiineysaika ja varsominen sujuivat ongelmitta, ja varsa pullahtikin maailmaan melko nopeasti. Ruunikolla tammavarsalla ei ollut kova kiire jalkeille, mutta kun se lopulta päätti nousta ylös pahnoilta, ei onnistuneeseen suoritukseen vaadittu kuin pari yritystä. Dani katseli pienokaistaan aluksi hieman hämillään eikä ollut aivan varma mitä sen tulisi tehdä, mutta loppujen lopuksi tamma kyllä hoksasi jutun jujun. Danin varsa sai viralliseksi nimekseen Venganza! 5594 xx, mutta tallilaisten kesken tulokas tunnetaan Avana. Ava suunnannee kilpailuikään tullessaan estekentille.

06. marraskuuta 2015 | Loukkaantuminen
Dani on vaikuttanut viime aikoina kovin tylsistyneeltä elämäänsä. Vaikka tammalla on paljon tilaa liikkua ja kavereita ympärillä, se on vaikuttanut kovin levottomalta. Tänä aamuna tamma löytyikin laitumelta jalka turvonneena, joten se otettiin talliin tutkittavaksi. Vaikka jalka oli selvästi kipeä, tamma vaikutti tyytyväiseltä saadessaan olla huomion keskipisteenä. Vaikka tamman jalka näyttikin melko pahalta, mitenkään kovin vakavasti Dani ei ollut onneksi onnistunut itseään loukkaamaan ja se pääsisi takaisin tammalaumaan muutaman viikon karsinalevon jälkeen. Kunhan tamma tästä kuntoutuu on sille tarkoituksena hankkia liikuttaja, jotta tamma saisi enemmän tekemistä ja pääsisi purkamaan ylimääräiset energiansa jotenkin hyödyllisemmin, kuin riekkumalla laitumella ja katkomalla sen seurauksena jalkansa.

08. lokakuuta 2017 | Kuulumisia
Danin elämässä ei ole mitään sen suurempia muutoksia tapahtunut sitten viime kirjoituksen, viime aikaisia terveysongelmia lukuun ottamatta. Loppukesästä tamma sairasti melko pahan ähkyn ja siitä parannuttuaan ja takaisin laidunpoppooseensa päästyään rikkoi taas jalkansa. Tällä hetkellä tamma viettää siis sairaslomaa, sillä ennuste ei ole aivan toivoton - tulevaisuudessa tamma tulee asumaan tallissa ja tarhaamaan valvotummissa olosuhteissa. Tamman liikutusta myös lisätään, se pääsee kävelykoneeseen pari-kolme kertaa viikossa sen lisäksi, että sillä käydään ratsastelemassa melko kevyesti vähintään kolmesti viikossa. Tamman jalat eivät kestä enää hyppäämistä, joten luvassa lienee lähinnä rentoja, mutta pitkiä maastolenkkejä ja muuta mukavaa hömpöttelyä. Sairaslomastaan huolimatta Dani vaikuttaa tyytyväiseltä päästyään muuttamaan takaisin talliin, lähemmäs kaikkea vilinää ja vilskettä.