DD Klaes


© Camilla Cintra (with permission - thank you!)
Nimi: DD Klaes "Klaes" Rekisterinumero: VH15-040-0046
Rotu, skp: friisiläinen, ori Kasvattaja: Sîr Angren, VRL-05594
Säkä, väri: 159cm, musta (EE/aa) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 09.03.2015, GB Painotuslaji: kouluratsastus
Ikä: 25v (11/20)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: KO. vaativa A
Saavutukset: 3e Premie

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 3v 09.06.2015, ** 4v asti n. 2kk=1a, 3v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 10.12.2020
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)

3e Premie myönnetty 18.07.2015 (yhteensä 84 pistettä, säkäkorkeuden takia ei voi saada 2e Premietä)

Luonne

Klaes on komea ja pitkäjalkainen ori. Perusluonteeltaan ori on melko vilkas, mutta osaa kyllä käyttäytyäkin tarpeen tullen. Ratsuna Klaes on herkkä ja eteenpäinpyrkivä. Ori tarvitsee päättäväisen ja kokeneen ratsastajan, joka kuitenkin jaksaa ymmärtää orin ajoittaista, hieman varsamaista pelleilyä.


Suku

i. DD Zwart Gat
VH15-040-0045 / m fri 159cm
koulupainote (vaA)
ii. Kilian
kadonnut / m fri 160cm
iii. Jeremiah
(evm)
iie. Phyllis
(evm)
ie. Ster
m fri 162cm
iei. Aanzien
(evm)
iee. Rozenbottel
(evm)
e. Duren Merille
VH14-040-0106 / m fri 158cm
koulupainote (vaA)
ei. Vennett van de Kness
VH11-040-0003 / m fri 166cm
eii. Alois
(evm)
eie. Felicitas
(evm)
ee. Ynskje
VH11-040-0033 / m fri 160cm
eei. Wabe
(evm)
eee. Nikkitta
(evm)

Isälinja Kilian (2) | Emälinja Ynskje (2)

Jälkeläiset

Periyttää..
  • vilkkautta ja herkkyyttä

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

  • 05.07.2015 Frieshy kutsu friisiläisorit, tuom. Jade -- 3/13

KRJ:n alaiset kilpailut | vain sijoitukset

  • 30.06.2015 KRJ kutsu Vaativa A -- 2/6
  • 03.07.2015 KRJ kutsu Vaativa A -- 2/6
  • 03.07.2015 KRJ kutsu Vaativa A -- 1/6

Porrastetut kilpailut

  • KRJ kouluratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
    maksimitasto 6, 3075.98 ominaisuuspistettä

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

18. heinäkuuta 2015 | Keuring
Klaes osallistui tänään Frieshyn järjestämään keuring eli kantakirjausnäyttelyyn. Jo etukäteen oli tiedossa, että Kales voisi pienen kokonsa vuoksi saada enintään 3e Premien, joten lähdimme sitä varmoina tavoittelemaankin. Ori sai kaikista arviointiin kuuluneista osa-alueista yhteensä 84 pistettä, mikä olisi riittänyt 2e Premieen, mutta orin pienikokoisuuden vuoksi se palkittiin tosiaan vain 3e Premiellä. Tähänkin tulokseen ollaan kuitenkin tyytyväisiä. Alla vielä tarkemmin orin saamat pisteet.

Yleisvaikutelma: 8
Rotuleima: 10
Sukupuolileima: 10
Pää: 7
Kaula: 5
Runko: 7
Etuosa: 6
Etujalat: 6
Takaosa: 3
Takajalat: 5
Jouhet: 8
Väri: 9

26. helmikuuta 2016 | Kouluvalmennus (kirjoittanut Elowyn)
Pakko sanoa, että harvoin sitä alkaa kuolata toisen hevosta, kun tämä tuo sen mukanaan valmennukseen, mutta kuinkas kävikään? Tinúvelin friisiori Klaes sai sydämeni sulamaan lopullisesti ja päätin hankkia itsellenikin friisiläisen heti kun sellaisen löytäisin!

Tinúvel nousi ketterästi ratsunsa selkään ja jo hetken päästä olimme valmiita aloittamaan valmennuksen. Alkuverryttelimme enimmäkseen ympyröillä ja volteilla. Klaes liikkui eteenpäinpyrkivästi ja näyttävästi, mutta sillä oli koko ajan pieni pilke silmäkulmassa. Tinúvelin alla Klaes käyttäytyi oikein esimerkillisesti, mutta aivan yllättäen se otti jalat alleen ja laukkasi iloisesti pois ympyrältä. Pitkälle se ei ehtinyt juosta, kun kuski oli jo kääntämässä takaisin, mutta selkeästi ori oli voittanut tässä. Kehotin Tinúvelia pitämään ratsuaan kunnolla silmällä, ettei se vain pääsisi karkaamaan uudelleen. Klaes pysyi ympyrällä oikein hienosti ja laukkasi koottua koululaukkaa kuin mitään ei olisikaan tapahtunut.

Kun ori vaikutti vertyneen tarpeeksi, aloitimme itse työskentelyn. Tehtävänä oli vain treenata hiukan laukanvaihtoja ja ottaa ehkä lopuksi parit puolipiruetit.

Laukanvaihtoja päätin harjoituttaa diagonaalilla – hiukan kulman jälkeen käännytään vastakkaista kulmaa kohti, vaihdettaisiin laukkaa aina neljän askeleen välein niin, että uuteen suuntaan tultaisiin myötälaukassa. Aluksi Klaes oli hiukan sekaisin jalkojensa kanssa, mutta pian alkoivat vaihdot näyttää jo oikein hienoilta. Aina välillä ori meinasi taas karata uralta, mutta kuski oli hienosti hereillä ja esti pelleily-yritykset oikein tehokkaasti. Pari kertaa Klaes onnistui luiskahtamaan uralta, mutta napakasti se palautettiin takaisin. Kun olin tyytyväinen kaksikon vaihtoihin, päätimme lopputuntiin ottaa vielä parit puolipiruetit.

Pirueteissa Klaes oli ehdottomasti parhaimmillaan. Se selkeästi piti tehtävästä eikä edes yrittänyt karata kuskinsa alta. Kun ori kuitenkin alkoi osoittaa pieniä kyllästymisen merkkejä, tulin vilkaiseeksi kelloa ja annoin ratsukkolle luvan lopetella työskentelyn.

28. helmikuuta 2016 | Kouluvalmennus (kirjoittanut VRL-13247)
Ratsukko sai suorittaa itsenäisen alkuverryttelyn, jossa halusin vain katsoa miten ori liikkui tänään. Klaes näytti olevan varsin hyvänä tänään, joten aloitimme heti käynnissä isommalla tehtävällä. Pitkältä sivulta piti tehdä muutama metri uralla avotaivutusta, jonka jälkeen tehdä sulkuväistöä muutama metri uran sisäpuolelle, tehdä voltti ja sitten samalla tyylillä takaisin uralle. Ennen sivun päättymistä pitäisi hevonen saada tekemään vielä muutama askel avotaivutusta. Tehtävä vaatisi hyvää ajoittamista ja nopeita apujen vaihtamisia. Klaes oli kuitenkin alusta asti hyvin avuilla, joten tehtävä ei suurempia vaikeuksia tuottanut käynnissä. Ravissa oli ongelmia avotaivutuksen kanssa kun ori ei meinannut millään pysyä avotaivutuksessa, vaan se valui koko ajan takaisin yhdelle uralle. Sen takia treenasimme muutamalla lyhyellä sivulla erikseen avoa ja sen jälkeen se onnistui tehtävälläkin. Sulkuväistössä Klaes oli selvästi parhaimmillaan tänään.