Miss Murderous


© tallin omaisuutta
Nimi: Miss Murderous "Maini" Rekisterinumero: VH13-031-0432
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, tama Kasvattaja: evm
Säkä, väri: 158cm, tummanruunikko (Ee/Aa) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 15.04.2013, FI Painotuslaji: yleisratsastus
Ikä: 29v (09/16)*, n. 2kk=1a** Koulutustaso: KO. helppo A, RE. 120cm, ME. 120cm
Saavutukset: YLA3, Premier

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 15.08.2013, ** 20v asti n. 2kk=1a, 7v asti n. 3kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 11.10.2016
(menehtyi luonnollisesti vanhuuteen)

YLA3 saavutettu 30.09.2016 (24 (14+10) - 22,5 (17,5+5) - 17 - 9 - 4 = 76,5p)
Premier (yhteensä 71%)

Luonne

Maini on puoliveriseksi melko pienikokoinen otus. Pienen koon ei pidä antaa hämätä, sillä Maini on varustettu juuri sopivan kipakalla luonteella. Taitavakin tamma on ja osaa ratsuna yhtä sun toista. Sîr Angrenin poppoota piskuinen Maini saapui ihastuttamaan syksyllä 2013. Tamman kanssa on tarkoitus starttailla jälleen hieman hiljentynyttä puoliverikasvatustamme ja tietenkin luoda uusia linjoja vanhojen jatkeeksi.

Hoitotilanteissa harjauksessa harvemmin tulee mitään suurempia ongelmai, joskin Maini on hieman herkkä mahansa alta, joten sieltä kannattaa harjata hieman varovaisemmin.Myös kavioiden nostaminen voi välillä muuttua jonkinlaiseksi valtataisteluksi, kun tamma ei millään viitsisi pitää jalkaansa ylhäällä - tai ainakaan olla nojaamatta koko painollaan hoitajaansa vasten. Satuloidessa tamma yleensä näyttää nyrpeää naamaa satulavyötä kiristäessä. Ja jos vyön kiristää liian nopeasti ja liian kireälle, tamma voi njärkästyksissään vaikkapa puraista käsivarresta. Suitsiessa Maini saattaa nostaa päänsä mahdollisimman korkealle ja hankaloittaa suitsimista.

Taluttaessa Maini on melko kiltti ja se harvemmin lähtee rynnimään edelle tai muutenkaan ruveta porsastelemaan. Maini ahdistuu joutuessaan liian suureen tarhaan tai laitumelle, jolloin se liikkuu tauotta niin kauan, kunnes se otetaan takaisin sisälle. Tästä syystä se tarhataankin omaan pikkuiseen tarhaansa, jossa se malttaa rentoutua ja nauttia ulkoilmasta ilman, että kävelee itsensä hengiltä. Maini ei edes pahemmin välitä muista hevosista ja jos se haluaa seuraa, sen on mahdollista kurottaa naapuritarhan puolelle, johon tarhataan aina yksi tamman harvoista kamuista.

Ratsastaessa Maini on melko vaativa. Etenkin tamman raviliikkeet ovat melko suuret ja välillä hieman haastavatkin istua kyydissä. Tamma myös nostaa pään korkeuksiin ja jännittää niskansa heti, jos ratsastajan ohjasavut ovat liian kovakouraiset. Esteillä tamma on innokas, mistä syystä se saattaa hypätä ihan kunnolla maapuominkin yli. Maini ahdistuu, jos joku hevonen tulee liian lähelle, etenkin jokin vieraampi tai joku tamman inhokkilajitovereihin lukeutuva yksilö. Maastoratsuna Maini ei ole yleensä kenenkään ykkösvalinta, eikä sovi varsinkaan kokemattoman maastoilijan hallittavaksi.

Matkustajana Maini on yllättävän helppo ja kiva. Tamma lastautuu kuuliaisesti eikä järjestä mitään kohtausta kuljetusautosta pois tullessakaan. Matkaseuralainen pitää tietenkin valita huolella, mutta muuten tamman kuljetettavuudesta ei ole mitään moitittavaa. Kilpailupaikalla Maini voi olla aluksi hieman pörheä, mutta se rauhoittuu kyllä melko nopeaan. Verkassa on hyvä pitää hieman etäisyyttä muihin ja tietenkin muistaa sitaista punainen rusetti tamman häntään. Itse suorituksessa harvemmin tapahtuu mitään mullistavaa, vaan tamma toimii ihan yhtä hyvin (tai huonosti..) kuin kotioloissakin.


Suku

i. Mur Mur
evm / trn fwb 160cm
ii. Ivar SWE
evm / trn swb 162cm
iii. Evening
(evm / swb)
iie. Lilla My
(evm / swb)
ie. Signe
evm / rn fwb 160cm
iei. Clap Your Hands
(evm / fwb)
iee. Mommy Dearest
(evm / fwb)
e. Blackheart
evm / m fwb 158cm
ei. Black as Night
evm / m fwb 159cm
eii. Kripke
(evm / fwb)
eie. Special Feature
(evm / fwb)
ee. Heartless
evm / m fwb 160cm
eei. B. Singer
(evm / fwb)
eee. Let It Bleed
(evm / fwb)

Isälinja -- | Emälinja --

Mainin isä Mur Mur oli ennenkaikkea kilparatsu. Orilla kilpailtiin ympäri Suomea 120-130cm esteluokissa ja se kävi kokeilemassa pari kertaa onneaan myös kouluratsastuskilpailuissa. Luonteeltaan Murreksi kutsuttu ori oli melko herkkä ja kaikin puolin luonteikas, eikä sopinut kuin muutamien ihmisten käsiteltäväksi. Ensimmäisten kilpailuvuosiensa aikana, kun ori asui edelleen kasvattajansa luona, se pääsi astumaan pari tammaa. Ori kuitenkin ruunattiin 7-vuotiaana, jonka jälkeen omistaja myi sen tuttavalleen, joka sillä oli aiemmin kilpaillutkin. Ruunana Murren elämä oli huomattavasti leppoisampaa ja se tekikin pitkän kilpauran asuen koko loppuelämänsä yhdellä ja samalla omistajalla. Ori lopetettiin 25-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

Mainin isän isä Ivar SWE tuotiin Ruotsista orin ollessa 10-vuotias. Entisessä kotimaassaan tummanruunikko ja melko luonteikas ori oli päässyt aloittelemaan kilpauraansa esteratsastuksen saralla, mutta siirtynyt ennenaikaisesti kilpailueläkkeelle loukattuaan itsensä tarhassa. Suomessa asuessaan ori toimitti lähinnä jalostusorin virkaa ja astui muutamia kymmeniä tammoja. Myös tämä ura loppui orin osalta ennenaikaisesti sen menehtyessä suolenkiertymään vain 15 vuoden ikäisenä.

Ivarin vanhemmat olivat kumpainenkin ruotsalaisia puoliverisiä. Evening oli musta, melko pienikokoinen esteratsu ja sen kanssa kilpailtiin ympäri Euroopaa ihan mukavalla menestyksellä. Luonteeltaan ori oli melko tulinen ja tätä ominaisuutta se periyttkin kaikille jälkeläisilleen. Ori lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi 27-vuotiaana. Nimensä mukaisesti melko pienikokoinen Lilla My puolestaan vietti koko elämänsä siitostammana. Hyväsukuista ruunikkoa odotti niinikään esteratsun ura, mutta sen loukattua itsensä ennen ratsukoulutuksen alkua suunnitelma muuttui. Tamma varsoi elämänsä aikana kymmenen kertaa. Tamma lopetettiin 14-vuotiaana sen vanhan vamman alkaessa oireilla jatkuvasti.

Mainin isän emä Signe teki menestyksekkään uran 120-130cm esteratsastusluokissa. Eläköityessään kilpauraltaan 15-vuotiaana tamma päätettiin astuttaa, mutta monesta yrityksestä huolimatta tammaa ei saatu millään kantavaksi. Niinpä tamma myytiinkin ratsastuskouluun, jossa se opetti laumoittain tulevaisuuden estetähtiä esteratsastuksen saloihin. Tamma oli luonteeltaan kaikin puolin miellyttävä ja yhteistyöhaluinen tapaus ja yksi ratsastuskoulun suosituimmista hevosista. Ratsastuskoulu-uran päätyttyä tamman ollessa 20-vuotias sen omistaja päätti yrittää vielä kerran, jos tamman saisi kantavaksi. Tällä kertaa tamma tiinehtyi erittäin hyvin. Ori Mur Mur jäi kuitenkin tamman ainoaksi jälkeläiseksi. Tamma menehtyi luonnolisesti vanhuuteen 24-vuotiaana.

Signen isä Clap Your Hands oli kilparatsu, jonka kanssa kilpailtiin sekä esteillä että kouluratsastuksessa, lisäksi se starttasi pari kertaa myös kenttäkilpailuissa. Melko mukavaluonteinen tummanruunikko teki pitkän kilpauran usealla eri ratsastajalla, jonka jälkeen se pääsi viettämään kilpailueläkettään 19-vuotiaana. Ori astui elämänsä aikana noin kymmenkunta tammaa, mutta sen kaikki jälkeläiset ovat olleet erittäin miellyttäväluonteisia ja monipuolisia käyttöhevosia. Mommy Dearest oli yleispainotteinen "parempi harrasteratsu", jonka kanssa kilpailtiin satunnaisesti koulu- ja esteratsastuksessa. Säkäkorkeutta tällä mukavaluonteisella tammalla oli 163cm ja väriltään se oli tummanruunikko. Kilpauransa ja muutaman varsan jälkeen tamma vietti oikein leppoisaa ja mukavaa eläkeläisen elämää ja kuoli lopulta kunnioitettavassa 32-vuoden iässä.

Mainin emä Blackheart oli erään tytön ensimmäinen kilparatsu. Niinikään pienikokoinen ratsu kilpaili pari kautta myös Euroopassa omistajansa opiskellessa ja työskennellessä siellä parin vuoden ajan. Takaisin Suomeen palattuaan tamman omistaja päätti astuttaa jo lähes 20-vuotiaaksi ehtineen tammasa. Mukavaluonteinen pikkumusta varsoi niinikään pienen ruunikon tammavarsan, joka sai nimekseen Miss Murderous. Orivalinta ei kuitenkaan ollut osunut nappiin omistajan toivomalla tavalla, joten varsa myytiin. Mainin jälkeen Blackheart varsoi vielä kerran. Tamma menehtyi lopulta synnytyksen jälkeisiin kompilaaktioihin 22-vuotiaana vuorokausi toisen varsansa syntymän jälkeen.

Mainin emän isä Black as Night oli melko pienikokoinen, mutta erittäin kapasiteetikas ori. Ori teki pitkän ja menestyksekkään kilpauran. Jälkeläisiä 23-vuotiaaksi asti elänyt mukavaluonteinen ori sai elämänsä aikana muutamia kymmeniä.

Black as Nightin isä Kripke oli tummanruunikko, 165cm korkea esteratsu. Ori kilpaili lähinnä Suomessa, mutta myös Pohjoismaissa sekä kahden kauden verran Keski-Euroopassa. Luonteeltaan Kripke oli hieman oikutteleva, mutta oikean ratsastajan ja käsittelijän käsissä oikein hieno hevonen. Ori jätti pari tusinaa jälkeläistä. Special Feature teki lyhyen, mutta menestyksekkään kilpauran esteillä. Uransa jälkeen hyväluonteinen ja elämänsä kunnossa ollut tamma siirrettiin siitostammaksi. Fanniksi kutsuttu musta tamma varsoi neljä kertaa, jättäen jälkeensä kolme hienoa orijälkeläistä sekä yhden vähintäänkin yhtä upean tammajälkeläisen.

Mainin emän emä Heartless oli nimestään huolimatta oikein hyväsydäminen ja mukava tamma. Pääasiassa harrasteratsun virkaa toimittanut tamma kiersi satunnaisesti myös seurakilpailuissa. Tamma varsoi myös kerran.

B. Singer oli 165cm korkea rautias ori. Sen kanssa kilpailtiin esteratsastuksessa aina 150cm luokissa asti. Orin kilpauran päätyttyä sen ollessa 15-vuotias ori siirtyi jalostuskäyttöön. Let It Bleed oli reippaanlainen ja yhteistyöhaluinen tamma, joka vietti pääosan elämästään ratsastuskouluhevosena. Nuorempana tamma ehti tehdä myös lyhyen kilpauran, jota se jatkoi satunnaisesti myös ratsastuskoulussa ollessaan, tosin ratsastuskouluoppilaiden ratsastamana. Tamman jäätyä eläkkeelle se siirtyi harrasteratsuksi. Uudella omistajallaan tamma pääsi myös varsomaan kertaalleen.

Jälkeläiset

Periyttää..
 • pientä kokoa, herkkyyttä

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

 • 15.09.2013 PKK kutsu EM: Hevosen väri, tuom. Anne -- ei palk.
 • 09.11.2013 PKK kutsu Muu kuva: käsinpiirretyt, arvioinnissa erityisesti kokonaisuus, tuom. Latu -- KM, EM (yksityiskohdat)
 • 02.12.2013 PKK kutsu Muu kuva: Vapaa kuva muille lämminverihevosille (myös PP-MVA), tuom. Anne -- KM, EM (yksityiskohdat)
 • 06.04.2014 PKK kutsu Muu kuva: ratsastus- tai ajokuva, tuom. Kuroibaka -- KM
 • 30.11.2015 VSN kutsu Ratsastusluokka hevosille ja poneille, tuom. taffel -- 5/9 (3+4+2½+3½+2½ = 15,5p)
 • 15.09.2013 MSY kutsu muu kuva: liikekuvat, tuom. Kiiskinen -- SIN4
 • 16.05.2013 MSY kutsu ratsastuskuva, tuom. Elisa -- PUN2
 • 25.06.2014 MSY kutsu Ratsastuskuva, tuom. Lynn M -- PUN

ERJ:n alaiset kilpailut | vain sijoitukset

 • 31.10.2014 ERJ kutsu 120 cm -- 6/299 (ERJ-cup)

KERJ:n alaiset kilpailut | vain sijoitukset

 • 20.09.2013 KERJ kutsu Tutustumisluokka (avoin)-- 1/2 (PKK-cup)
 • 30.07.2014 KERJ kutsu CIC2 (avoin) -- 1/30
 • 01.08.2014 KERJ kutsu CIC2 (avoin) -- 1/30

KRJ:n alaiset kilpailut | vain sijoitukset

 • 14.10.2013 KRJ kutsu Helppo A -- 3/30
 • 26.10.2013 KRJ kutsu Helppo A -- 2/100
 • 03.11.2013 KRJ kutsu Helppo A -- 8/100
 • 04.11.2013 KRJ kutsu Helppo A -- 1/100
 • 11.03.2014 KRJ kutsu Helppo B -- 5/34
 • 13.03.2014 KRJ kutsu Helppo B -- 2/34
 • 31.01.2015 KRJ kutsu Helppo B -- 39/436 (KRJ-cup)

MEJ:n alaiset kilpailut | vain sijoitukset

 • 10.09.2013 MEJ kutsu 100cm -- 2/15
 • 12.09.2013 MEJ kutsu 100cm -- 2/15
 • 15.09.2013 MEJ kutsu 110-120cm -- 6/38 (MEJ-cup)
 • 22.10.2013 MEJ kutsu 120cm -- 4/36
 • 23.10.2013 MEJ kutsu 120cm -- 6/36
 • 20.01.2014 MEJ kutsu 110cm -- 1/30
 • 22.01.2014 MEJ kutsu 110cm -- 4/30
 • 28.01.2014 MEJ kutsu 110cm -- 5/30
 • 29.01.2014 MEJ kutsu 110cm -- 3/30
 • 29.01.2014 MEJ kutsu 120cm -- 2/12
 • 18.02.2014 MEJ kutsu 120cm -- 6/39
 • 07.03.2014 MEJ kutsu 120cm -- 1/19
 • 12.03.2014 MEJ kutsu 120cm -- 3/19
 • 12.06.2014 MEJ kutsu 120cm vain hevosille -- 3/16
 • 25.06.2014 MEJ kutsu 120cm -- 3/28
 • 15.07.2014 MEJ kutsu 110-120cm -- 6/42 (MEJ-cup)
 • 20.08.2014 MEJ kutsu 110cm -- 2/17
 • 06.10.2014 MEJ kutsu 120cm -- 1/11
 • 11.10.2014 MEJ kutsu 120cm -- 4/18
 • 12.10.2014 MEJ kutsu 120cm -- 3/18
 • 15.10.2014 MEJ kutsu 110-120cm -- 3/14 (MEJ-cup)

SRY:n alaiset kilpailut | vain sijoitukset

 • 21.09.2013 SRY kutsu Taitoluokka, ~4km -- 3/14

Villit kilpailut | vain sijoitukset

 • 21.09.2013 VPA kutsu HeA -- 2/33
 • 22.09.2013 VPA kutsu 110cm -- 1/30
 • 30.10.2013 VPA kutsu 120 cm -- 6/46 (villi-cup)
 • 30.12.2013 VPA kutsu 110 cm -- 1/27 (villi-cup)
 • 30.01.2014 VPA kutsu 120 cm -- 2/16 (villi-cup)
 • 28.02.2014 VPA kutsu 120 cm -- 2/44 (villi-cup)
 • 30.04.2014 VPA kutsu 120 cm -- 4/32 (villi-cup)
 • 18.05.2014 VPA kutsu 120cm -- 3/55
 • 23.05.2014 VPA kutsu 120cm -- 5/55
 • 25.05.2014 VPA kutsu 120 cm -- 2/18
 • 30.05.2014 VPA kutsu helppo A -- 1/50 (villi-cup)
 • 22.06.2014 VPA kutsu Pitkä CCI/CIC1 -- 1/9

Porrastetut kilpailut

 • ERJ esteratsastus / kilpailee
  maksimitasto 6
 • KRJ kouluratsastus / kilpailee
  maksimitasto 4

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

19. elokuuta 2013 / Saapuminen Rautkymiin
Maini saapui tänään Rautkymiin eräältä pääkaupunkiseudun lähistöllä sijaitsevalta myyntitallilta. Kotimatka sujui hyvin, ja tamma pääsi matkustamaan uuteen kotiinsa melko viileässä ja mukavassa säässä. Tamman matkaseuralaiseksi oli valittu yksi Rautkymin seniori-ikäluokkaan kuuluvista poneista, tamma Freda. Rautkymin pihaan kurvatessamme Maini möllötti kopissa erittäin tyytyväisen näköisenä. Tamma talutettiin uuteen karsinaansa, johon tamma jäi rauhallisesti oleilemaan.

15. syyskuuta 2013 / Näyttelyissä
Mainin kanssa osallistuttiin sen elämän ensimmäistä kertaa näyttelyihin. Kyseessä oli PKK:n järjestämä EM-SPECIAL-näyttely ja Mainin kanssa osallistuttiin luokkaan, jossa arvostelukohteena oli hevosen väri. Luokan tuomaroi Anne, ja Maini sai seuraavanlaisen arvostelun: "Väri tunnistettavissa ja toteutettu rauhallisesti. Aavistuksen kaipaisin enemmän sävyä ja elävyyttä väriin." Tällä kertaa tamma jäi valitettavasti palkinnoitta.

15. syyskuuta 2013 / Mätsäreissä
Maini oli tänään elämänsä ensimmäistä kertaa match showssa. Ihan ensimmäisiä nämä mätsärit taisivat olla omistajallekin. Näyttely järjestettiin Miian virtuaalihevosissa. Mainin kanssa osallistuttiin piirretyille hevosille avoimeen liikekuvaluokkaan, jonka tuomaroi Kiiskinen. Tamman "kilpakumppani" kehässä oli eestinhevosruuna Edmund. Maini joutui taipumaan ruunalle ja palkittiin sinisellä ruusukkeella. Sinisessä kehässä tamma sijoittui lopulta sijalle neljä.

17. syyskuuta 2013 / Kouluvalmennus, valmensi narri
"Tinúvielin ja Mainin kanssa oli tarkoituksena harjoitella lisättyä ravia ja hioa sitä täydellisyyksiin. Ratsukko oli lämmitellyt itsenäisesti ja olin samalla neuvonut ratsastajaa istumaan kyydissä mahdollisimman hiljaa, häiritsemättä hevosta. Ongelmaksi meinasivat muodostua kädet, jotka tuppasivat nousemaan liian korkealle. Muistuttelin siis ahkerasti käsistä ja pikkuhiljaa Tinúviel alkoikin muistaa sitä itsekin. Kädet toki nousivat edelleen, virheitä niin nopeasti saatu pois asti hiottua, mutta ratsastaja muisti itse laskea niitä. Maini protestoi viskelemällä päätään, mutta saimme pikkuhiljaa sekä ratsastajaa, että ratsua tasaisemmiksi. Päivän tehtävä oli simppeliä ravailua uralla, pitkät sivut lisättyä ravia ja päädyissä harjoitusravissa voltit.

Alkuun Mainin lisätty ravi meinasi olla pelkkää harppomista eteenpäin ilman kontrollia, kun Tinúviel pyysi sitä hieman liikaa eteen. Muistutin puolipidätteen tärkeydestä ja kevyistä avuista. Hiljalleen Mainin ravi alkoikin lähteä enemmän takaosalta ja päättömästä harponnasta alkoi kuoriutua esille oikein hyvää lisättyä ravia. Kehotin Tinúvieliä keskittymään ratsunsa takapäähän. Etuosan näyttävä liike ei riittäisi oikeaan lisättyyn raviin vaan olisi rumaa kauhomista, liike lähti takasista. Otimme väliin parit laukannostot saadaksemme Mainin moottorin ihan kunnolla hereille. Laukannostonjen jälkeen ravikin oli parantunut huomattavasti. Kerrassaan onnistunut valmennus!"

09. marraskuuta 2013 / Näyttelyissä
Mainin kanssa osallistuttiin Newerran ja Sumulahden järjestämään Syyspäivä-tapahtumaan, jossa kilpailtiin myös PKK:n alaisissa näyttelyissä. Tamma osallistui käsinpiirrettyjen kuvien luokkaan, jonka tuomaroi Latu. Maini sai kuvastaan seuraavanlaisen arvostelun: "EM yksityiskohdista. Hienoa nähdä kuva, jossa ratsastajaankin on todella panostettu — varsinkin jalat ovat onnistuneet. Hevosen liike on rauhaisaa ja tausta ei häiritse. Mikäli värejä olisi käytetty hieman rohkeammin ja vahvemmin, olisi ehdottomasti KP:n arvoinen!" Yksityiskohdista saadun erikoismaininnan lisäksi tamma palkittiin kunniamaininnalla.

02. joulukuuta 2013 / Näyttelyissä
Mainin kanssa käytiin tänään pyörähtämässä Farhill Riding Centerissä, jossa järjestettiin PKK:n alaiset näyttelyt. Tamma osallistui muu kuva-luokkaan, joka oli avoinna lämminverihevosille. Luokan tuomarina toimi Anne ja Maini sai kuvastaan seuraavanlaisen arvostelun: "Kaunis, huolellinen kokonaisuus. Varusteiden ja taustan ysityiskohdat ovat kuvan parasta antia." Tamma palkittiin kunniamaininnalla sekä erikoismaininnalla kuvan yksityiskohdista.

06. joulukuuta 2013 / Mainin ensimmäinen jälkeläinen
Maini varsoi myöhään illalla ensimmäisen varsansa. Orivarsa nimettiin emänsä mukaan Mr Murderous 5594:ksi, mutta tallilaisten kesken mustaa tulevaisuudenlupausta kutsutaan Misteriksi. Varsan isä on Rautkymissä asuva estepainotteinen puoliveriori Jetblack Feeling, jolta tulokas on perinyt ainakin värinsä ja pään piirteitä.

Misterin kasvaessa ja opetellessa hevosten tavoille, Maini jatkaa kilpailuissa kiertämistä. Perinteisten villien ja jaosten alaisten kilpailuiden kanssa tamman kanssa aiotaan kokeilla onnea myös porrastetuissa kilpailuissa.

06. huhtikuuta 2014 / Näyttelyissä
Maini oli Hirttivaarassa järjestetyissä PKK:n alaisissa näyttelyissä. Tamma osallistui Kuroibakan tuomaroimaan luokkaan, joka oli avoin ratsastus- ja ajokuvallisille hevosille. Maini palkittiin kunniamaininnalla, ja sai kuvastaan seuraavanlaisen arvion: “Kaunis kuva, jossa hevonen on persoonallisen näköinen ja todella kauniin värinen. Hevonen on kauniita sävyjä. Ratsukko on hyvin panostettu ja tausta on aivan upea. Kuvassa voisi olla enemmän liikettä. Varusteissa on hienoja yksityiskohtia.”

07. heinäkuuta 2014 / Lisää jälkikasvua
Maini varsoi tänään hyvin sujuneen kantoajan päätteeksi toisen varsansa. Iltahämärissä tamma pyöräytti karsinaansa siron ja suurehkon tammavarsan. Melko tummalta vaikuttava ruunikkovarsa sai nimekseen Destroya 5594, mutta tallilaisten kesken tulokasta kutsutaan tuttavallisemmin ihan vain Essiksi. Varsan isä on täällä meillä Rautkymissä asuva hannoverilainen esteori Vampire Money. Essistä tulee tulevaisuudessa todennäköisesti kenttäratsu.