Newburn's Willie


© Lebatihem (CC BY-NC-ND 2.0)
Nimi: Newburn's Willie "Willie" Rekisterinumero: VH16-071-0031
Rotu, skp: ylämaanponi, ori Kasvattaja: evm
Säkä, väri: 142cm, hallakko Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 05.03.2016, GB Painotuslaji: showkisat
Ikä: 25v (10/21)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: allround
Saavutukset: Excellent Highland Pony, Ch-IH, N-RD, Ch-DR, N-AR

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 3v 05.06.2016, ** 5v asti n. 2kk=1a, 3v asti n. 1kk=1a

Novice Performance Pony (Driving) saavutettu 14.10.2016
Quality Performance Pony (Driving) saavutettu 16.11.2016
Champion Performance Pony (Driving) saavutettu 26.02.2017
Novice In-Hand Show Pony saavutettu 12.04.2017
Quality In-Hand Show Pony saavutettu 24.05.2017
Champion In-Hand Show Pony saavutettu 13.07.2017
Novice Performance Pony (Riding) saavutettu 05.11.2018
Novice Allround Show Pony saavutettu 17.02.2019
Excellent Highland Pony saavutettu 30.10.2021 (3 + 10 + 20 + 5 = 38 p.)

Luonne

Newburn's Willie saapui Sîr Angreniin yhdessä ylämaanponitamma Catriona Crowleyn kanssa syyskuussa 2016. Ponikaksikko sekä hieman aiemmin syyskuun 2016 aikana talliin muuttanut Nerywick Mayflower ovat ensimmäiset ylämaanponit Sîr Angrenissa moneen, moneen vuoteen.

Tavallinen pulliainen - se kuvaa Willietä hyvin. Hoitotilanteissa ori on melko kuuliainen ja kiltti, vähän sellaista kaikki käy-tyyppiä. Varusteita pukiessakaan ori ei viitsi ruveta vänkäämään vastaan hoitajalle. Jos orin kanssa joskus jotain ongelmia tulee, se on helppo lahjoa herkuilla takaisin tyytyväiseksi tai yhteistyöhaluiseksi. Liikaa herkkuja ei orille tule kuitenkaan antaa, sillä se lihoo helposti ja herkkujen makuun päästyään se ei oikein malttaisi lopettaa herkkujen kerjäämistä.

Ratsuna Willie on perusreipas ja kuuliainen ori. Willie tekee siltä pyydetyt asiat, mutta menee ns. sieltä missä aita on matalin aina kun mahdollista. Toisin sanoen ori laiskottelee mielellään, kun siihen vain saa tilaisuuden. Willie toimii hyvin kentällä sekä maastossa, eikä juurikaan häiriinny samalla kentällä työskentelevistä muista ratsukoista, vaikka niiden joukossa olisi tammojakin.


Suku

i. Campbell
evm / hkko highl 143cm
ii. Emrys
evm / hkko highl 144cm
iii. Bombur
(evm)
iie. Queen of Scots
(evm)
ie. Eithne
evm / hrkko highl 140cm
iei. Grant
(evm)
iee. Peggy's Kristie
(evm)
e. Marsaili
evm / rn highl 141cm
ei. Mungo Munro
evm / rn highl 142cm
eii. Sachairi II
(evm)
eie. Barabal
(evm)
ee. Finella
evm / hkko highl 140cm
eei. Fergus C
(evm)
eee. Athol
(evm)

Isälinja -- | Emälinja --

i. Campbell syntyi Skotlannin ylämailla sijaitsevalla pienellä tilalla. Hallakko ori myytiin vieroituksensa jälkeen Yorkin seutuville, jossa ori ratsukoulutettiin ja sen kanssa kilpailtiin koulu- ja esteratsastuksen helpoissa luokissa sekä valjakkoajossa. Campbell kiersi myös näyttelyissä, melko hyvällä menestyksellä. Hyväluonteinen ori siirtyi kilpauransa jälkeen siitokseen ja se jätti yhteensä kolmetoista jälikeläistä. Ori lopetettiin heikentyneen yleiskunnon vuoksi 26-vuotiaana.
ii. Hallakko Emrys teki pitkän uran kouluratsuna. Kiltti, mutta välillä hieman voimakastahtoinen ori eli koko elämänsä kasvattajansa luona. Viimeiset vuotensa ori sai elellä puolivillinä suurella laitumella kotitilansa lähistöllä yhdessä parin tamman kanssa. Emrys menehtyi luonnollisesti saavutettuaan huikean 32-vuoden iän.
ie. Eithne oli erittäin kaunis ja melko tukevarakenteinen hiirakko työhevonen. Tamman kanssa tehtiin sen kotitallilla kaikenlaisia maatöitä, minkä lisäksi se toimi perheen lasten harrasteratsuna. 22-vuotiaaksi elänyt tamma varsoi myös pari kertaa vanhemmalla iällä. Campbell oli tamman ensimmäinen jälkeläinen.

e. Marsaili on ruunikko harrasteratsu. Kilttiluonteinen tamma on myös opetettu ajolle. Lisäksi tamman kanssa käytiin kiertämässä myös parit helpot harjoituskilpailut sen ollessa nuorempi. Willie on tamman ainoa jälkeläinen. Tällä hetkellä Marsaili viettelee eläkepäiviä eräällä pienellä maatilalla Pohjois-Englannissa.
ei. Mungo Munro toimi vaellusratsuna. Orin kanssa kilpailtiin satunnaisesti myös ratsastuskilpailuissa, ja hienoliikkeinen ori pärjäsikin etenkin kouluratsastuksessa. Ruunikko ori menehtyi valitettavasti onnettomuuden seurauksena sen ollessa 17-vuotias.
ee. Hallakko ja melko solakkarakenteinen Finella toimi erään varakkaamman perheen nuorimman tyttären opetusratsuna. Tamma soveltuikin tehtäväänsä hyvin luotettavan ja rauhallisen luonteensa ansiosta. Tytön kasvettua ja siirryttyä haastavampiin ratsuihin ja kiinnostuttua kilpailemisesta Finella toimi muutaman vuoden ratsastuskoulussa aloittelijoiden tuntiponina. Myöhemmin tamma siirtyi jälleen yksityishevoseksi viettelemään eläkepäiviä.

Jälkeläiset

Periyttää..
  • kaikki käy-asennetta

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

  • 22.06.2018 VSN kutsu Ratsastusluokka ylämaanponeille, orit, tuom. taffel -- 2/4 Ridden RCH (4+5+2½+3½+2½ = 17,5p)
  • 27.10.2021 VSN kutsu Ratsastusluokka (harvinaiset ponit), tuom. Spookiness -- 4/6 (4-4½-2½-3½-2½= 17p)

Showkilpailut

Kilpailee In-Hand, Driving & Riding -luokissa

14.10.2016 Novice Performance Pony (Driving)
16.11.2016 Quality Performance Pony (Driving)
26.02.2017 Champion Performance Pony (Driving)
12.04.2017 Novice In-Hand Show Pony
24.05.2017 Quality In-Hand Show Pony
13.07.2017 Champion In-Hand Show Pony
05.11.2018 Novice Performance Pony (Riding)
17.02.2019 Novice Allround Show Pony

Tarkista pistesaldo & sijoitukset pistearkistosta.


Päiväkirja

23. lokakuuta 2016 | Novice Performance Pony
Willie aloitti kilpauransa SPC:n alaisissa showkilpailuissa noin kuukausi sitten. Ori on pärjännyt oikein mainiosti ja kerännyt tähän mennessä 220 pistettä Driving-luokista. Ori palkittiin myös reilu viikko takaperin Novice Pergormance Pony (Driving)-tittelillä! Ori jatkaa todennäköisesti kilpailemista toistaiseksi pääasiassa Driving-luokissa, mutta siirtynee möyhemmin enemmän menestystä kerättyään kilpailemaan myös Riding- ja In-Hand-luokissa. Olen orin tähänastisiin suorituksiin erittäin tyytyväinen ja positiivisesti yllättynyt, että hyviä tuloksia sekä menestystä on tullut näinkin nopeasti. Jatketaan samaan malliin!16. marraskuuta 2016 | Quality Performance Pony
Superhieno Willie on jatkanut hienoja suorituksiaan SPC:n alaisissa showkilpailuissa. Ori onkin meidän ensimmäinen Quality Performance Pony-tittelin saanut poniini. Willien Quality-titteli tuli tietenkin Driving-luokista, joissa ori on loistanut pitkin syksyä ja päivittänyt Novice-tittelin nykyiseen noin kuukaudessa. Orin kanssa keskitytään vielä hetki Driving-luokkiin, sillä sen kanssa on tavoitteena saavuttaaChampion-titteli - tietty mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella, jos vain suinkin mahdollista. Kun tuohon virstanpylvääseen on ylletty, siirrytään orin kanssa kilpailemaan In-Hand-luokissa, joissa tulemme luultavasti tavoittelemaan Willien menestyksestä riippuen vähintäänkin Novice-titteliä.

16. toukokuuta 2018 | Kuulumisia
illie on pärjännyt viime vuoden aikana oikein mainiosti SPC:n alaisissa kilpailuissa. Tällä hetkellä sillä onkin kerättynä tittelit Champion Performance Pony (Driving) sekä Champion In-Hand Show Pony. Pisteitä se on kerännyt showkisoissa yhteensä 2690. Tällä hetkellä Willie on kilpaillut hieman vähemmän, mutta toivottavasti kesän myötä pääsemme taas enemmän kilpailun makuun ja tavoittelemaan seuraavia titteleitä.

Jälkikasvua Willielle ei ole siunaantunut sitten esikoispoikansa Angren Ferguksen jälkeen, joka syntyi pian Willien ja Catriona Crowleyn muutettua meille Sîr Angreniin. Mielelläni kuitenkin näkisin orilla enemmänkin jälkeläisiä. Omaan talliin orista en kuitenkaan todennäköisesti ole enempää jälkeläisiä jättämässä.