Poszedł Ze Mną


© Astrid Van Wesenbeeck (CC BY-NC-ND 2.0)
Nimi: Poszedł Ze Mną "Posse" Rekisterinumero: VH16-173-0006
Rotu, skp: konik, tamma Maahantuoja: Tuontikeskus Alegre, @
Säkä, väri: 134cm, punahallakko Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 13.04.2015 Painotuslaji: yleisratsastus
Ikä: 28v (05/21)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: KO. helppo B, RE. 60cm
Saavutukset: -

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 13.08.2015, ** 7v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 04.07.2021
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)

Luonne

Olin edellisen Alegreen suuntautuneen hevostenhakureissuni yhteydessä toivonut tuontikeskukseen konikeja. Toiveeni oli toteutettu ja Alegressa odotti uutta kotia kolme ihastuttavaa ponia, kaksi tammaa ja yksi ori, jotka kävin tietenkin ensi tilassa nappaamassa mukaani! Ihastuttavan ja erikoisen värinen Poszedł Ze Mną, jota tallilaiset kutsuvat yksinkertaisesti vain posseksi, oli yksi näistä konikeista.

Posse on lempeä ja sosiaalinen tamma. Tamma malttaa pysyä nätisti paikoillaan hoitotoimenpiteiden ajan ja antaa varustaa itsensä ilman suurempia vänkyröintejä. Joskus tamma voi hieman irvistellä karsinaan tulijalle, mutta tosiasiassa se ei koskaan pure tai potki ketään. Tamma rakastaa huomionosoituksia ja huomion keskipisteenä oloa.

Ratsuna Posse on hieman hitaasti syttyvä, mutta erittäin kuuliainen ja kiltti. Tylsäksikin sitä on haukuttu niiden toimesta, jotka pitävät vauhdista ja vaarallisista tilanteista. Kouluratsuna Posse on mukava peruspuksutin, se ei osaa mitään erikoisia temppuja mutta ne asiat jotka se osaa ja joita siltä pyytää, se tekee parhaansa mukaan. Esteillä tamma on varma hyppääjä, mutta huikealla vauhdilla tai erityisellä estesilmällä sitä ei ole siunattu. Maastoratsuna Posse on täydellinen rohkeutensa ja luotettavuutensa ansiosta.


Suku

i. Deszczowy Taniec
evm / konik
ii. Różowy Mania
evm / konik
iii. (evm)
iie. (evm)
ie. Różową Księżniczką
evm / konik
iei. (evm)
iee. (evm)
e. Fundacja Zdjęcie
evm / konik
ei. Zamiatarki
evm / konik
eii. (evm)
eie. (evm)
ee. Biały Marmur
evm / konik
eei. (evm)
eee. (evm)

Isälinja (evm) | Emälinja (evm)

Jälkeläiset

Periyttää..
  • kilttiä ja miellyttmishaluista luonnetta
  • hitautta

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • ERJ esteratsastus / kilpailee
    maksimitasto 0
  • KRJ kouluratsastus / kilpailee
    maksimitasto 1

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

10. huhtikuuta 2016 | Saapuminen Sîr Angreniin
Posse saapui tänään Sîr Angreniin Alegresta yhdessä kahden muun konikin kanssa. Posse seurasi taluttajaa luottavaisena pois kuljetusautosta ja tarkasteli rauhallisen oloisena uutta ympäristöä. Talliin tamma käveli rauhallisesti samalla jatkaen ympäristön ja tallikavereiden tutkiskelua. Uuteen karsinaansa päästyään tamma tuntui hetkeksi hätääntyvän, mutta rauhoittui pian syömään heiniä ja haistelemaan karsinanaapuriaan kaltereiden lävitse.

02. helmikuuta 2018 | Kuulumisia
Posselle on jo pitkään ollut etsinnässä sopiva ori. Halusin tammalle orin oman tallin ulkopuolelta, jotta saisin koniklaumaamme hieman tuoretta ja erisukuista verta. Kun eräänä päivänä etsiessäni amerikanponioria eräälle tammalle, jonka saisin lainaan varsaa varten, satuin monen mutkan kautta päätymään Juksulaan. Juksulassa oli laukkakonikeja, joista minun oli sitten heti pakko päästä pyytämään varsaa. Konikeista mukaan tarttui myös tilausvarsa, minkä lisäksi sovimme viisivuotiaan Bazyli-orin astuvan Possen.

Posse tiinehtyi hyvin ja heti ensiyrittämällä. Tiineys sujui hyvin ja etenkin varsomisen lähestyessä tamma muuttui vielä normaaliakin seesteisemmäksi ja lupsakammaksi. Kun Posse rupesi näyttämään lähestyvän varsomisen merkkejä suunnilleen lasketun ajan tienoilla, osasimme valmistautua tamman ensisynnytykseen hyvin ja ajoissa. Tänään illansuussa Posse varsoikin ensimmäisen jälkeläisensä.

Melko nopean ja muutenkin helpon oloisen varsomisen päätteeksi karsinan pahnoilla makoili harmaa, melko tukevarakenteisen oloinen orivarsa. Posse hoiti oman osuutensa hyvin ja se oli alusta asti erittäin äidillinen, vaikka alussa oli myös havaittavissa ehkä hieman pientä haparointia tai ujoutta tamman osalta. Pian se oli kuitenkin kannustamassa varsaansa jalkeilleen ja orivarsa ponnahtikin melko nopeasti, joskin ei välttämättä niin kovin ketterästi jaloilleen. Kun olimme varmistuneet siitä, että kaksikko pärjää kahdestaankin, poistuimme paikalta. Possen jälkeläinen nimettiin Angen Maksymiksi, mutta tuttujen kesken sitä kutsutaan lyhyesti ihan vain Maxiksi.