Angren Princess Tallulah Baltimore xx


© tallin omaisuutta
Nimi: Angren Princess Tallulah Baltimore xx "Princess" Rekisterinumero: VH16-006-0134
Rotu, skp: englantilainen täysiverinen, tamma Kasvattaja: Sîr Angren, VRL-05594
Säkä, väri: 165cm, ruunikko sabino (Ee/Aa/nSb) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 10.04.2016 GB Painotuslaji: esteratsastus
Ikä: 27v (05/22)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: RE. 140cm
Saavutukset: -

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 10.08.2016, ** 4v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 06.08.2022
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)

Luonne

Princess on yleensä ihan peruskiltti ja rennonrepseä tapaus, joka torkkuu karsinassa ja on vain tyytyväinen, kun joku jaksaa harjailla sitä tai muuten vain osoittaa tammalle huomiota. Toisaalta ruunikko osaa olla myös todellinen herkkis ja itsepäinen kuin aasi, jos kohdalle sattuu huono päivä. Yleensä tamma malttaa seisoskella paikoillaan hoitotoimenpiteiden aikana ja silloin tällöin ehkä vähän vänkyröidä liian hellästi tai mahanalusta harjatessa, mutta muuten se pitää mölyt mahassaan ja on niin kilttiä tyttöä. Huonoina päivinään Princess ei malttaisi millään pysyä paikoillaan ja mikään harjaustyyli ei kelpaa, eikä kavio nouse ilman todellista tahtojen taistoa. Kuolaimiakaan ei saa tammalle suuhun ilman viekkaita konsteja ja mahavyön kiristys on lähes mahdotonta. Karsinasta poistuttaessakin tamma tuntuu säpsyvän omaa varjoaankin, ja se mm. kieltäytyy kulkemasta oviaukoista ilman pientä kiukkuilua. Onneksi nämä päivät ovat kuitenkin melko harvassa ja yleisesti ottaen arki tamman kanssa sujuu pääasiassa hyvin.

Taluttaessa Princess seuraa yleensä melko nätisti taluttajan vierellä. Huonoina päivinään se saattaa toki hieman ryntäillä. Tarhassa Princess on aktiivinen ja innostaa usein myös tarhakavereitaan liikkumaan.

Ratsuna Princess on reipas ja miellyttämishaluinen, jos ratsastaja on tamman mieleen. Tamma toimii parhaiten ratsastajalla, joka malttaa käyttää pieniä apuja ja muistaa kehua tammaa aina silloin tällöin ratsastuksen aikana. Kehuminen ja näin tamman egon pönkittäminen auttavat pidemmällä aikavälillä, sillä Princess työskentelee parhaiten silloin, kun ratsastaja on tyytyväinen sen tekemään työhön. Tamma ei ole mikään heikkohermoisen ratsu, sillä se kiihtyy nollasta sataan noin puolessa sekunnissa ja esteetkin ylitetään mielellään kunnollisella ilmavaralla. Liian lepsun ratsastajan kanssa tamma taipuu helposti kaahaamaan päättömästi ympäri kenttää, eikä hyppäämisestäkään tule tällöin yleensä yhtään mitään tamman roikotellessa jalkojaan hypyissä ja ottaen turhia riskejä huonojen lähestymisten seurauksena.

Matkustajana Princess on kokenut ja yleensä melko rauhallinen ja se matkustaa myös yksin, mutta toki kaveri tuo aina turvaa. Myös lastaustilanteet ovat yleensä melko sujuvia. Kilpailupaikoilla Princess käyttäytyy yleensä melko hyvin ja suorituksessa saa lisäboostia tekemiseensä kilpailupaikan hälinästä.


Suku

i. Lucifer Feig
VH15-006-0210 / trn xx 174cm
kenttäpainote (CIC3)
ii. Doomed Feig
(rn)km xx 167cm
iii. Doomsday Feig
iie. Casing Tape SKY
ie. Castaway Feig
rn xx 162cm
iei. Moments Away
iee. Cassiopeia Feig
e. Fashion Jetsetter 5594 xx
VH15-006-0336 / rt sb xx 165cm
estepainote (140cm)

ERJ-II, EV-II
ei. Dynasty Vegas xx
VH15-006-0119 / rt xx 159cm
eii. Dominion Feig
eie. Eudora SWA xx
ee. Egyptian Gold Vegas xx
VH14-006-0526 / rn sb xx 165cm
eei. Yellow Gold SWA xx
eee. Fleur de Farao

Isälinja Extreme Rate (6) | Emälinja Cazaldo's Wivianne xx (5)

Princessilla on yhteensä neljä täyttä polvea. Tamman suvussa esiintyy ainoastaan englantilaisia täysiverisiä ja sen sukukatokerroin on 1.*

Princessin isän puolen suku on täynnä laukkahevosia, joista osa on menestynyt myös arvokilpailuissa. Osa hevosista on uudelleenkoulutettu ratsuiksi, näistä esimerkkinä tamman isä Lucifer Feig, joka kilpailee nykyään menestyksekkäästi kenttäratsastuksessa CIC3-tasolla.

Princessin emän suku on puhtaasti ratsupainotteisempaa, vaikka toki tältäkin puolen sukua löytyy laukkahevosia, joista mainittakoot Dominion Feig sukulaisineen. Emän puolen ratsutäysiveriset ovat painottuneet pääasiassa kenttä- ja esteratsastukseen ja osa niistä on menestynyt myös laatuarvosteluissa sekä näyttelyissä.

* Lähdeaineistona käytetty tamman tälle sivuille merkittyjä sukulaisia (kadonneet sekä mahdolliset evm-hevoset (joilta rotu on tiedossa) mukaan lukien). Prosentit on pyöristetty kahden desimaalin tarkkuudelle.

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
 • peruskilttiä, reipasta luonnetta

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

 • 04.09.2016 PKK kutsu Hevostammat, käsinpiirretyt, tuom. aksu -- HY
 • 14.02.2017 PKK kutsu Muut hevostammat, tuom. Lynn -- HY
  "Todella jyrkät lavat, mukavan hallittu toteutus ja hieno kiilto."
 • 30.04.2017 PKK kutsu Lämminveritammat, tuom. Kics -- HY
 • 09.07.2017 PKK kutsu Rakenne: lämminveritammat, tuom. Pölhö -- HY
 • 30.03.2018 PKK kutsu Rakenne: Täysiveritammat, tuom. Viiru -- HY
 • 01.04.2018 PKK kutsu Hevostammat, käsinpiirretyt, tuom. Pölhö -- HY
 • 22.06.2018 VSN kutsu Piirretyt hevoset, tuom. taffel -- 9/12 (3½+4+3½+3½+4+3½+4+3½+3+4 = 36,5p)

Porrastetut kilpailut

 • ERJ esteratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
  maksimitasto 8, 4601.99 ominaisuuspistettä

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

06. heinäkuuta 2017 | Jälkikasvua
Princess varsoi tänään ensimmäisen jälkeläisensä. Varsan isäksi oli valikoitunut Ravenwood Ranchin omistama ja kasvattama kenttäpainotteinen RWR Paranoid Punch. Tiineysaika oli sujunut ongelmitta, eikä Princessillä tuntunut kovin suuria vaikeuksia olevan varsomisessakaan, vaikka tamma olikin ensisynnyttäjä. Hieman tamma vaikutti hämmentyneeltä karsinan pahnoille ilmestyneestä varsastaan, mutta rohkaistui ja reipastui pienen haparoinnin jälkeen. Ihastuttava suurimerkkinen ruunikko sabinovarsa osoittautui tammaksi ja se sai nimekseen Angren Gothic Tooth Fairy xx. Gootiksi kutsuttu tulokas jää meille kotiin jatkamaan sukuaan ja kouluttautumaan ja myöhemmin kilpailemaan kenttäratsastuksen parissa.

24. syyskuuta 2020 | Kuulumisia
Niin se aika vain rientää ja Princesskin on saavuttanut eläkeiän. Tamma päätti kilpailu-uransa nyt alkusyksystä saavutettuaan maksimitasonsa ERJ:n porrastetuissa kilpailuissa 140cm kilpailutasolla. Tamma teki siis pitkän kilpailu-uran, tosin kisaten melko satunnaisella tahdilla. Tamma onkin eläkkeensä ansainnut, sillä vanhuus on alkanut vaivata myös Princessiä. Reippaan tamman askel on alkanut jo hieman hidastua, vaikka mieleltään tamma vaikuttaakin ikinuorelta. Vaikka tamman tulevaisuus sisältääkin tästä eteenpäin lähinnä rauhallista hevosenelämää laitumella muiden eläköityneiden tammojen kanssa, on meillä toiveissa käyttää tamma jossakin vaiheessa vielä ERJ:n laatuarvostelussa. Mitään suuria tavoitteita meillä ei laatuarvostelun suhteen ole jos sinne asti joskus tamman kanssa pääsemme, mutta kyllähän se kolmaskin palkinto aina mieltä lämmittäisi.