Võitleja


© Anni R.
Nimi: Võitleja "Leila" Rekisterinumero: VH06-060-4536
Rotu, skp: eestinhevonen, tamma Kasvattaja: Norpatar, VRL-09562
Säkä, väri: 142cm, mustankimo Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 24.07.2009 Painotuslaji: yleisratsastus
Ikä: 23v (12/17)*, n. 1kk=1a** Koulutustaso: KO. helppo A, RE. 120cm
Saavutukset: -

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 10.07.2011, ** 20v asti n. 3kk=1a, 14v asti n. 2kk=1a, 13v asti n. 6kk=1a

✝ Kuollut 14.01.2018
(lopetettu kuluneiden hampaiden ja kroonisten jalkaongelmien vuoksi)

Luonne

Olin päättänyt käydä hevosostoksilla Alegressa, jossa olin pari viikkoa aiemmin iskenyt silmäni muutamaan kaspianponiin. Bongasin kuitenkin poistomyynnistä eestinhevostamma Vôitlejan, joka oli tuotu Alegreen hevosten karsimisen vuoksi. Jokin tammassa hurmasi minut, joten päätin tarjota myös Leilalle kotia meiltä Sîr Angrenista, jossa tamma saa viettää koko loppuelämänsä ajan.

Hoitaessa Leila on kiltti, eikä se pure tai potki. Tamma rakastaa hellittelyä ja se on erittäin lapsirakas. Tammalla on melko herkkä vatsanalus, joten maha kannattaa harjata melko reippaasti jollakin hieman pehmeämmällä harjalla - kumisukaa ei mahan harjauksessa voi käyttää ollenkaan. Leilalla saattaa välillä olla hieman tammamaisempia kiukkupäiviä, jolloin se on normaalia happamamman oloinen ja se irvistelee karsinaan tultaessa. Taluttaessa Leila saattaa yrittää rynniä, jos taluttaja ei ole riittävän varmaotteinen.

Leila on pääosin mukava kengittää. Tamma nostaa jalat kiltisti pyynnöstä, mutta voi ruveta nykimään jalkaa pois kengittäjän otteesta, jos kengitys kestää liian kauan. Lastatessa Leila kulkee koppiin kiltisti, jos se on tyynellä, hyvällä tuulella. Myös koppiin taluttajan kannattaa olla hyvällä fiiliksellä, sillä taluttajan hermostuneisuus tarttuu tammaan helposti, jolloin lastauksesta ei tule yhtikäs mitään.

Leila on tempperamenttinen ratsu. Se saa joskus omituisia ideoita, mutta hauskinta tamman mielestä ovat tietenkin pukittelu ja äkkinäiset suunnanvaihdokset. Laukanvaihdot Leila tekee suurten pukkien kautta, jolloin tamman takapää nousee oikein kunnolla. Leila pitää hyppäämisestä etenkin kotioloissa sekä valmennuksissa vieraillakin talleilla, mutta kisoissa tamma muuttuu hieman arvaamattomammaksi. Tammalla on nuorempana ollut tapana kilpailupaikalla pukitella, kieltää, hyppiä pystyyn ja ryöstää, mutta vanhemmiten tamma on hieman rauhoittunut. Lievää ramppikuumetta on edelleenkin nähtävissä, mutta osaavan ratsastajan kanssa tamma pysyy kyllä ruodussa. Kouluratsuna Leila on taitava tapaus, sillä on hyvät ja näyttävät liikkeet, joissa on kuitenkin helppo istua. Maastoratsuna tamma on melko varma ja tasainen tapaus, mutta tarvitsee kuitenkin toisen hevosen seuraksi.

Alkuperäinen luonne © Anni R., muokkaus © Tinúvel


Suku

i. Marko II
VH06-060-3743 / rn eest 145cm
yleispainote (100cm/heA)
ii. Elte
evm / eest
iii. Felte
(evm)
iie. Geke
(evm)
ie. Nenne
evm / eest
iei. Olle Boy
(evm)
iee. Enny
(evm)
e. Müstiline
VH06-060-2921 / vkk eest 145cm
estepainote (90cm)
ei. Kapriis EST
evm / eest
eii. (evm)
eie. (evm)
ee. Ere EST
evm / eest
eei. (evm)
eee. (evm)

Isälinja Marko II (1) | Emälinja Müstiline (1)

Jälkeläiset

Periyttää..
  • peruskilttiä luonnetta
  • hieman omapäisyyttä

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • ERJ esteratsastus / kilpailee
    maksimitasto 6
  • KRJ kouluratsastus / kilpailee
    maksimitasto 4

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

27. maaliskuuta 2016 / Saapuminen Sîr Angreniin
Leila saapui tänään Sîr Angreniin yhdessä muutaman muun hevosen kanssa Alegresta. Tamma oli aluksi hieman hämillään uudesta paikasta ja taluttajalla olikin täysi työ pitää tamma hallinnassa. Kun Leila oli kuitenkin saanut köpötellä hetken kentällä rauhoittuakseen matkan jäljiltä, se malttoi kävellä talliin ja uuteen karsinaansa oikein tyynesti ja uteliaan oloisena. Toivottavasti Leila kotiutuu meille nopeasti ja pääsemme pian aloittelemaan sen kanssa kilpakautta!