Trullinummi
virtuaalitalli / a SIM-game stable
Etusivu Hevoset Naudat Muut eläimet

Trullin Nelinde

tämä on virtuaalihevonen / this is a SIM-game horse

Perustiedot

 • Trullin Nelinde, "Neli"
 • suomalainen ratsuponi (50%), tamma
 • 147cm, punaruunikko
 • s. 01.08.2016, Suomi (ikä)
 • ei rekisterissä

Koulutustiedot

 • KO. helppo C (tavoite helppo B-A)
 • RE. 50cm (tavoite 100cm)
 • ohjasajo

Omistustiedot

Tämä hevonen on vaativa hoitaa
Tämä hevonen on vaativa ratsastaa
Tämä hevonen on vaativa ohjasajaa


Kuvat © Vapaasti kopioitavaa by AK
Lisää alempana

Luonne

Ninni H. esitteli eräässä keskustelussa tuontisukuista ratsuponioriaan Mickey van Weimaraneria. Ihastuin kovasti oriin ja etenkin sen väritykseen, joten pienten pohdiskelujen jälkeen sovimmekin astutuksesta. Neli ei valitttavasti perinyt kummankaan vanhempansa erikoisempaa väriä vaan jäi "vain" ruunikoksi, mutta tästä huolimatta tammasta kasvaa varmasti kiva harrastekaveri!

Neli on varsasta asti ollut kovin luottavainen, mutta myös erittäin energinen ja touhukas tapaus. Tiedä sitten, mistä se on tämän ikiliikkujan luonteensa perinyt - ei emältään ainakaan! Paikoillaan pysytteleminen on tammalle ehdottomasti se vaikein juttu, mutta kyllä sekin on ruvennut harjoittelun myötä sujumaan. Itse hoitotoimenpiteissä harvemmin mitään sen suurempia ongelmia tulee, sillä Neli antaa harjata nätisti kaikkialta ja nostaa kaviot kiltisti pyynnöstä. Kovin kauaa tamma ei välttämättä jaksa koipiaan kannatella.

Seikkailunhaluisena, vapaana sieluna Nelin on välillä kovin haastavaa kulkea kuuliaisesti ihmisen vierellä. Liiallisella komentamisella takaisin ruotuun saa tamman vain innostumaan enemmän, joten tamman saa parhaiten keskittymään kävelemiseen kylmän tyynesti ignooraamalla sen turhan koikkelehtimisen ja jatkamalla vain kulkuaan kohti määränpäätä. Nelikin yleensä tällöin huomaa, että ihminen ei ole provosoitavissa, eikä jaksa enää riehua aivan yhtä paljoa. Tarhassa Neli on kovin leikkisää tyyppiä ja kannustamassa aina tarhakavereitaan mukaan leikkiin. Jos leikkiseuraa ei ole tarjolla, tamma tyytyy rallaamaan ympäri aitausta yksikseen.

Neli on hiljalleen opetellut ratsuhommia. Rohkeana tammana Neli ei kokenut mitään sen suurempia traumoja satulaan totutellessa - tosin tähän on saattanut vaikuttaa myös se, että silat ovat tulleet tammalle tutuksi jo nuorena ohjasajokoulutuksen yhteydessä. Nelin selkään kannattaa kivuta melko nopeasti, sillä tamma ei malta hirveän kauan odotella paikoillaan. Ratsuna tamma peilaa paljon ratsastajan tunnetiloja ja toimii parhaiten silloin, kun ratsastaja on positiivisellä fiiliksellä liikkeellä. Ensimmäisten laukkojen jälkeen Neli on usein tosi intopiukeana menossa, eikä malttaisi pysytellä hitaammassa askellajissa. Esteitä Nelin kanssa ei pahemmin olla vielä ratsain treenattu, vain satunnaisesti puomeja ja kavaletteja, oikeita esteitä aletaan treenata sitten myöhemmin tamman hieman kehityttyä ja sileätyöskentelyn parannuttua. Irtohypytystä tamma on kuitenkin päässyt jo kokeilemaan, ja se onkin Nelin suosikkijuttu! Tammalla on hyvä estesilmä ja vauhtia melkoisesti, mutta toisaalta tammaa ei ole erikoisemmatkaan viritykset vielä pahemmin hetkauttaneet. Neli toimii myös maastoratsuna ja nuoresta iästään huolimatta se pärjää maastossa myös yksin. Toisen ratsukon tullessa mukaan Neli heittäytyy helposti kovin kilpailuhenkiseksi, etenkin jonon hännillä kulkiessaan. Ohjasajo ei ole Nelin vahvuus tai muutenkaan suosikkijuttu.


Kuvat © Vapaasti kopioitavaa by AK

Suku

i. Mickey van Weimaraner
VH15-029-0405 / (rnpäist)km npa (50%) 145cm
ii. Rushdi Sab ox
evm / trn ox 153cm
iii. Ragheb ox
evm / rn ox 155cm
iie. Lamya ox
evm / rt ox 150cm
ie. Haverhill Sophie
evm / (rnpäis)km nf 143cm
iei. Haverhill Sidmund
evm / (rnpäis)km nf 147cm
iee. Haverhill Sindy
evm / (rn)km nf 144cm
e. Hexenbiest GER
vkk drp (50%) 145cm
ei. Springrain
evm / rt brp (50%) 145cm
eii. Aziz ox
evm / rt ox (DOM) 155cm
eie. Aoife
evm / rn conn 144cm
ee. Blue Eyed Hexe
evm / vkk drp (50%) 145cm
eei. Abd Al-Karim ox
evm / rt ox (DOM) 153cm
eee. Betty Bee
evm / rnvkk conn 143cm

Kilpailukalenteri

ERJ estekilpailut / 3 kilpailua (0 sijoitusta / 0 voittoa)

Villit kilpailut / 5 kilpailua (0 sijoitusta / 0 voittoa)

 • 24.12.2016 villit Green Hills Helppo C -- 18/30
 • 17.09.2017 villit Hukkapuro Koulurataharjoitus helppo C -- 7/8 (61,071 %)
  "Hieman kiireinen ja hätäinen suoritus, laukkatehtävissä oli havaittavissa kuumumista."
 • 27.10.2017 villit Sîr Angren Helppo C -- 16/21
 • 28.10.2017 villit Sîr Angren 50cm -- 6/21
 • 29.10.2017 villit Sîr Angren me. 40cm -- 16/21

Hoito-ohjeet

Yleisiä ohjeita

 • Riimu pois päästä tarhauksen ajaksi
 • Runsaalla sateella ja räntäkeleillä sadeloimi, toppaloimi jos -10o tai kylmempi
 • Ei hikisenä tarhaan ilman loimea kylmillä keleillä
 • Fleeceloimi päälle, jos hikinen liikutuksen jälkeen
 • Niskasiili pidettävä lyhyenä ja häntää lyhennettävä tarpeen mukaan, talvisin loimiklippaus
 • Kesäisin ötökkäsprayta laitettava aina tarvittaessa ennen tarhaan vientiä/liikutusta

Liikutusohjeet

 • Opettelee vielä ratsujuttuja, voi ratsastaa sileällä ja maastossa, mennä puomeja sekä ohjasajaa
 • Pakkaskeleillä viltti selkään alku- ja loppukäyntien sekä käyntimaastojen ajaksi
 • Heijastimet maastoon ainakin hämärillä keleillä
 • Toimii maastossa yksin ja ryhmässä

Varustekaappi

Vie hiiri varusteen päälle nähdäksesi tarkemman kuvauksen. Hevosten yhteiset varusteet löydät täältä.
Varusteista kiitokset EQP:lle, Kivimetsän varusteelle, Mestyn varusteelle ja OddPixelille!

Ikä

Ikääntyy satunnaisesti. Neli on ikääntynyt 3-vuotiaaksi niin, että n. 1kk=1a.

1-vuotias - 01.09.2016
2-vuotias - 01.10.2016
3-vuotias - 01.11.2016
4-vuotias - 06.07.2017
5-vuotias -
6-vuotias -
7-vuotias -
8-vuotias -
9-vuotias -
10-vuotias -
11-vuotias -
12-vuotias -
13-vuotias -
14-vuotias -
15-vuotias -
16-vuotias -
17-vuotias -
18-vuotias -
19-vuotias -
20-vuotias -
21-vuotias -
22-vuotias -
23-vuotias -
24-vuotias -
25-vuotias -
26-vuotias -
27-vuotias -
28-vuotias -
29-vuotias -
30-vuotias -

Päiväkirja

01. elokuuta 2016 / Neli syntyi!

Mistä näitä varsoja oikein tulee?! Tämän vuoden puolella meille oli syntynyt jo kaksi suomenhevosvarsaa ja tänään Pipsu pyöräytti ratsuponivarsan laitumelle.

Pipsu oli astutettu Hervannan Oriasemalla asuvalla hollantilaisella ratsuponilla, Mickey van Weimaranerilla. Kyseessä oli komea ja melko kookas ruunnikonpäistärikönkimo ori, jonka toivoin periyttävän päistärikköyttä tai edes kimoutta varsalle.

Pipsun esikoisvarsa syntyi melko lailla tismalleen laskettuna aikanaan, eli heinä-elokuun vaihteessa. Tiineysaika oli sujunut hyvin ja ongelmitta. Synnytyskin lienee sujuneen ilman ongelmia. Olin aamusella menossa tarkastamaan hevosia laitumelle ja täyttämään niiden vesiastiaa, kun huomasin Pipsun ja sen vastasyntyneen varsan laitumen kauimmassa nurkassa. Varsa oli syntynyt aivan hetki sitten ja Pipsu oli juuri nousemassa ylös, kun menin tarkastamaan kaksikon kuntoa.

Pipsu vaikutti erittäin äidilliseltä ja ruunikko tammavarsa pyrki jaloilleen saman tien. Tarja oli ajanut Vatun ja Hämyn kauemmas, ja nuori tammakaksikko olikin tyytynyt jatkamaan laidunnusta laitumen vastakkaisella laidalla, välillä uteliaasti Pipsua ja varsaa tarkkaillen. Tarja oli jäänyt hieman lähemmäs kaksikkoa ja seurasi varsomista ja varsan ensiaskelia tarkkaavaisena, välillä pari ruohonkortta suuhunsa napaten.

Tarkistin Pipsun ja varsan kunnon, molemmat näyttivät erittäin hyvinvoivilta. Jälkeisetkin irtosivat pian tamman noustua ylös ja noukin ne talteen muovipussiin, jonka kävin hakemassa traktorista. Seurailin tamman ja varsan menoa hetken kauempaa, ennen kuin jatkoin laidunkierrosta. Myöhemmin päivällä tulimme katsomaan varsaa Villen ja illansuussa Kaisan kanssa. Varsan nimeksi oli päätetty antaa Nelinde, mutta kutsumme tätä nyt jo kovin touhukasta tapausta Neliksi.

17. elokuuta 2016 / Vieroitus

Neli virtoitettiin tänään emästään Pipsusta. Pikkuneiti ei ollut tästä pahemmin moksiskaan ja Pipsukin vaikutti melko tyytyväiseltä päästessään rasavillistä kakarastaan eroon.

10. marraskuuta 2016 / Irtohypytystä Kuuramaassa

Neli kävi tänään irtohyppäämässä Kuuramaan hevostilalla. Tamman hyppäämien esteiden maksimisäkäkorkeus tänään oli 100cm. Mukana matkassa oli myös tallimme suomenhevosruuna Varro.

"Irtohypytystilaisuus oli Nelille ensikosketus muilla talleilla järjestettyihin tapahtumiin. Energinen ponitamma varmasti näkyi ja kuului kilpailualueella, ja tämä hieman kostautui itse suorituksen aikana."

Kommentti: "Nellin suoritus oli, noh, hauskuuttava. Energinen ponitamma pysähtyi kentälle päästyään niille sijoilleen ja hirnahteli kovaan ääneen muille osallistujalle. Se otti muutaman lennokkaan raviaskeleen ja nuuskaisi sitten estetolppaa. Pää kenollaan se ihmetteli esteitä ja jatkoi hirnumistaan. Leppoisan luonteen omistavan Giradan tuominen kentälle laukaisi Nellin jännityksen ja se seurasikin vuonotammaa kuin hai laivaa. Näin saatiin myös lopuksi ihmettelevälle Nellille varsin onnistunut suoritus!"

Alkuperäinen ulkoasu © M Layouts :: tausta © The Inspiration Gallery :: kaikki muu © Trullinummi 2015-2017 ellei toisin mainita
Trullinummi on virtuaalitalli / Trullinummi is a sim-game stable (?)