♥ Kukkiksen Höpönpöpön

Nimi Kukkiksen Höpönpöpön "Höpö" Rekisterinumero VH15-018-0980
Rotu, skp suomenhevonen, ori Kasvattaja Hirttivaara, VRL-05594
Säkä, väri 154cm, rautias (ee/aa) Omistaja Hirttivaara, VRL-05594
Syntymäaika 05.02.2015, Suomi Painotuslaji kenttäratsastus
Ikä, ikääntyminen 25v (06/20)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso ko. heA re. 100cm me. 90cm (helppo)
Saavutukset SLA-II, SV-II

* täyttänyt 3v 05.05.2015 / ** 8v asti n. 2kk=1a, 3v asti 1kk=1a :: virtuaalihevonen / a sim-game horse

✝ Kuollut 27.07.2020
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)


© tallin omaisuutta

 • SV-II, kesäkuun 2015 tilaisuus (3v)
  (rakenne 8,2, suku 10, käytöskoe 15, ratsastuskoe 0 + 7,2 = 40,4)
 • SLA-II, kesäkuun 2018 tilaisuus
  (10 (2 + 4 + 4 + 0) + 17 + 25 + 20 + 7 = 79, "Huonot leimat, mutta pirteän ja iloisen näköinen hevonen, joka on väritetty kauniisti!")

Höpön karsinaan astelevaa ihmistä odottaa yleensä hieman luimiva ja kaikin puolin happaman näköinen ori. Hoitotilanteissa Höpö voi olla ajoittain hieman äksy, mutta onneksi ori osaa yleensä rajoittaa huonon käytöksensä ilkeään ilmeeseen ja melko kevyeen näykkimiseen. Kavioita puhdistaessa tai suojia pukiessa rautias voi myös mielenosoituksellisesti polkaista maata jalallaan tai viskoa päätään. Vaikka Höpö ei olekaan ehkä se kaikista mukavin ja helpoin hoidettava, ei se onneksi oikeasti mitään pahaa ihmiselle tee. Ruuan suhteen Höpö on yllättävän nirso tapaus, jolle kelpaa vain paras.

Karsinasta lähtiessä Höpö saattaa ampaista käytävälle kuin tykin suusta. Muutenkin ori tykkää sinkoilla taluttaessa vähän minne sattuu. Taluttajalla tulee siis olla riittävän suuri auktoriteetti orin silmissä, jotta tämä pystyy Höpön hallitsemaan. Osaa ori ihan asiallisestikin välillä käyttäytyä, kunhan sitä taluttaa joku orin kanssa hyvin juttuun tuleva ihminen. Tarhaan päästettäessä ori olisi jo menossa kun porttia vasta suljetaan ja tarhasta hakiessa se innostuu välillä hippasleikkiin hakijansa kanssa.

Ratsuna Höpö ei ole valmis saumattomaan yhteistyöhön aivan kenen tahansa kanssa. Ratsastajan tulee olla riittävän osaava ja määrätietoinen, mutta myös riittävän ymmärtäväinen oria kohtaan niin huonoina kuin hyvinäkin päivinä. Vakioratsastajan kanssa, johon Höpö on saanut luotua hyvän ja kestävän luottamussuhteen, ori on rehti ja reipas ratsu, joka menee vaikka läpi harmaan kiven. Kouluratsastuksessa orilta löytyy monta vaihdetta ja hyvä eteenpäinpyrkimys. Ongelmaksi voi muodostua kuitenkin orin ajoittainen hätäily ja tehtävien ennakointi. Rataesteillä Höpö taipuu tiukkoihinkin kurveihin ja laukka rullaa hyvin. Maastoesteillä puolestaan raudikko on melko varovainen ja vaatii rohkean ja kannustavan ratsastajan. Muuten ori voi kieltää helposti esimerkiksi huonon lähestymisen seurauksena, mitä se ei kuitenkaan rataesteillä lähes koskaan tee.

Matkustajana Höpö on ihan ok. Kotoa lähdettäessä lastaus ei aina suju välttämättä ihan oppikirjan mukaisesti. Itse matkustus, kilpailupaikalla trailerista poistuminen ja kotiin lähtiessä sinne takaisin lastaus sujuvat kuitenkin huomattavasti paremmin. Kilpailupaikalla Höpö on se ärsyttävä machoileva ori, joka huutelee kaikille ja kokee tarpeelliseksi esiintyä koko ajan. Kun vakiotiimi on kuitenkin orin kanssa kisamatkalla, reissu sujuu onneksi yleensä ihan siedettävästi. Verryttelyssä Höpö voi etenkin alkuun olla hieman hankala, varsinkin jos verkka on täynnä muita ratsukoita. Itse kilpailusuoritukseen ori kuitenkin oikean ratsastajan kanssa keskittyy yllättävänkin hyvin, unohtaen samalla kilpailupaikan muut hevoset ja kaiken hälinän.

Suku

i. Kukkiksen Simapoika
VH12-018-0413 / prt sh 160cm
SLA-III, YLA3
ii. SAS' LeAm Mantan Mikki
VH03-018-6717 / rt sh 162cm
YLA3
iii. Danas Legolas
(evm)
iie. Amanta
ie. Siksakki
VH05-018-8901 / prt sh 157cm
iei. Hullu-Urpo
(evm)
iee. Hennan Himmee
(evm)
e. Kellottaja
VH12-018-1202 / m sh 150cm
SLA-II, YLA2, SV-III
ei. Popittaja
VH11-018-0988 / m sph 147cm
Jälk. C
eii. Poppi
(evm)
eie. Wilma
(evm)
ee. Kellotar
VH11-018-0675 / lkk sh 151cm
SLA-III, YLA3, Jälk. B
eei. Meitin Tarmo
(evm)
eee. Kellopeli
(evm)

Isälinja: Kukkiksen Simapoika - SAS' LeAm Mantan Mikki (2)
Emälinja: Kellottaja - Kellotar (2)
Sukukatokerroin: 1

Jälkeläiset

Periyttäminen: Jälkeläiset:
Taidot
 • Nopeus: taso 5/7 (hieman normaalia parempi)
 • Kestävyys: taso 4/7 (normaali)
 • Hyppykapasiteetti: taso 4/7 (normaali)
 • Ketteryys: taso 5/7 (hieman normaalia parempi)
 • Liikkeet: taso 4/7 (normaali)
Luonteenpiirteet
 • Rohkeus: taso 4/7 (neutraali)
 • Kuuliaisuus: taso 3/7 (melko hankalasti käsiteltävä)
 • Temperamentti: taso 5/7 (melko temperamenttinen)
 • Herkkyys: taso 5/7 (melko herkkä)

Pohjautuu Arnikan periytymisjärjestelmään virtuaalihevosille (v. 1.0), lue lisää

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
 • 22.04.2016 PKK kutsu Muu kuva: kevättä ilmassa, tuom. Viiru -- KP
 • 27.07.2016 PKK kutsu Muu kuva - suomenhevonen ja kesä, tuom. Anne -- KM
  "Hauska sarjakuvamainen piirros. Hevonen vaikuttaa iloiselta ja terhakkaalta."
 • 15.05.2017 PKK kutsu Muu kuva: Keväinen/kesäinen kuva, tuom. Anne -- KM
 • 01.05.2017 PKK kutsu Muu kuva: Keväinen kuva, tuom. Laa -- KP
 • 06.06.2017 PKK kutsu Muu kuva: kesäinen tunnelma, tuom. Loci -- KM
  "Hauska kuva iloisesta hevosesta. Hevosen asento hyvin kuvattu."
Villit :: vain sijoitukset
 • 16.06.2016 VPA kutsu Noviisikeihäs, heitto -- 2/5
 • 30.06.2016 VPA kutsu Noviisikeihäs, heitto -- 1/6
Porrastetut kilpailut

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka
tila: kilpaura päättynyt

 • KERJ kenttäratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
  maksimitaso: 2, 1493.83 ominaisuuspistettä

Hoito-ohjeet

Yleistä: Tarhaus:
 • Tarkista karsina & tarhaus täältä
 • Varusteiden väri ruskea ja vihreä
 • Sido kiinni karsinan siivouksen ajaksi
 • Talvella loimiklippaus
 • Riimu jää päähän tarhauksen ajaksi
 • Ketju turvan yli tai suuhun taluttaessa
 • Sateella sadeloimi, pakkasilla ulkoloimi, kovemmilla pakkasilla (kaulakappaleellinen) toppaloimi
Hoitaminen: Liikutus:
 • Sido kiinni hoitamisen ajaksi
 • Fleeceloimi päälle jos hikinen liikutuksen jälkeen
 • Liikutuksen jälkeen tarjottava vettä
 • Jalkojen kylmäys rankemman treenin/hyppäämisen jälkeen, tarvittaessa myös lämpöpintelit yöksi
 • Maastoon vähintään kerran viikossa
 • Ratsastaessa suojat kaikkiin jalkoihin
 • Esteillä ja maastossa martingaali

Päiväkirja

20. kesäkuuta 2015 :: VSR:n varsa-arvioinnissa
Höpön kanssa käytiin tänään pyörähtämässä VSR:n varsa-arvioinnissa, jossa ori osallistui kolmivuotiaiden luokkaan. Päivä oli orin osalta melko menestyksekäs, sillä se nappasi mukaansa SV-II -palkinnon.

Varsa-arviointi aloitettiin rakennearvostelulla. Höpö sai tästä osuudesta ihan mukavat 8,2 pistettä. Samalla tutkittiin myös sukua, ja tästä osiosta ori sai täydet 10 pistettä. Myöhemmin oli luvassa helppo C -tasoinen ratsastuskoe, joka ei Höpön kanssa mennyt kuitenkaan aivan putkeen. Ori ei ollut tänään yhtään yhteistyöhaluinen kokeen aikana, joten ori sijoittui viimeiseksi ja sai tästä osuudesta 0 + 7,2 pistettä. Kokonaisuudessaan Höpö sai 40,4 pistettä, mikä tosiaan oikeutti toiseen palkintoon.

11. kesäkuuta 2017 :: Kuulumisia
Höpön viimekertaisesta päiväkirjamerkinnästä onkin ennättänyt kulua jo hyvä tovi! On sanomattakin selvää, että tuon parin IRL vuoden takaisen merkinnän jälkeen orin elämässä on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista.

Kilpailurintamalla orilla on sujunut oikein hyvin. Se on nyt kilpailunsa kilpaillut ja saavuttanut maksimitasonsa porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa. Pienenä erikoisuutena kävimme orin kanssa kokeilemassa viime kesänä myös historiallista ratsastusta. Ja ihan hyvin ori pärjäsikin, sillä se sijoittui kahdesti palkintosijoille noviisikeihäässä. Myös näyttelyissä Höpö on päässyt edystamaan, joskin melko maltillisella menestyksellä.

Jälkeläisiä Höpölle on ennättänyt syntyä vain yksi. Tytär Hirttivaaran Kalavale, jonka emä on meillä Hirttivaarassa asuva Eelin Kalevala, syntyi viime vuoden keväällä. Tällä hetkellä tamma kilpailee vanhempiensa tapaan kenttäratsastuksessa, minkä lisäksi se on menestynyt myös näyttelyissä. Omaan talliin Höpöstä on kuitenkaan tämän enempää varsoja jäämässä, mutta se on käytettävissä ulkopuolisille tammoille tai tilausvarsayhdistelmiin oman tallin tammojen kanssa.

01. kesäkuuta 2018 :: Kuulumisia
Höpön elämä on viime aikoina ollut melko rauhallista ja rutiininomaista, ehkä vähän tylsääkin. Orin kanssa ollaan käyty hömpöttelymaastoilla silloin tällöin ja kerran-pari viikossa ratsastettu oria kentällä tai maneesissa hieman enemmän tavoitteellisemmin. Muuten Höpö on joutunut lähinnä möllöttämään ja seuraamaan tallin elämää karsinastaan ja tarhastaan. Jälkeläisiä ei Kalavaleen jälkeen orille ole siunaantunut, eikä sen kanssa olla myöskään kilpailuita enää kierretty.

Nyt Höpöllä on kuitenkin hieman jännempiä aikoja edessä. Ilmoitin orin viimeinkin suomenhevosten laatuarvosteluun. Hieman kieltämättä jännitän, mitä reissusta tulee, Höpö kun tosiaan on lähinnä vain nysvännyt kotitallillaan sitten kilpauransa päätöksen. Mitään suuria odotuksia laatisreissulle minulla ei kuitenkaan ole, olen tyytyväinen kunhan ori vain palaa kotiin palkittuna. Kolmospalkintoa lähdemmekin siis tavoittelemaan.


alkuperäinen ulkoasu © M Layouts / tausta © The Inspiration Gallery / tekijänoikeudet :: tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable