Hirttivaara

suomenhevosia vuodesta 2008

♥ Hirttivaaran 10v synttärit 22.-24.6.2018

Vihdoin on koittanut se hetki, kun Hirttivaara juhlii pyöreitä - tänä kesänä juhlitaan siis tallin kymmenettä toimintavuotta! Synttäreitä juhlistetaan tänä vuonna hieman aikaisempaa suuremmin, sillä luvassa on VSN:n alaiset piirretyille avoimet näyttelyt, kasvattimyynti sekä valmennuksia tallin kasvateille.

Tervetuloa!

VSN: alaiset näyttelyt

Perjantaina 22.6. järjestetään VSN:n alaiset näyttelyt, jotka ovat avoinna ainoastaan piirretyille hevosille. Tarjolla on rakenne- sekä käyttöluokkia, joista osa on rajattu ainoastaan suomenhevosille. Lisäksi luvassa on kasvattajaluokka suomenhevosille.

Kasvattimyynti

Lauantaina 23.6. luvassa on kasvattimyynti, jossa kaupataan kesän aikana syntyneitä ja syntyviä synttärivarsoja sekä joitain vanhempia kasvatteja. Kasvattimyynnissä olevia hevosia koskevat myyntiehtomme, jotka löydät toiminta-sivulta. Tarjouksia voi jättää sähköpostitse tai aiheeseen liittyvässä topassa Keskustassa.

Synttäriyhdistelmät Vanhemmat kasvatit

varsa 1.
sh-t/o. Hirttivaaran Tähtivalo / Välkky
154cm, värivaihtoehdot: rt
4-polvinen
i. Fiktion Vilkku Ch, VSN Ch, VSN Ridden Ch, KTK-II, SV-I, KV-II
e. Hirttivaaran Tähtitarina KTK-III, SLA-I, SV-II
"Hienoliikkeinen varsa kouluun tai valjakkoon, tai miksei vaikka kumpaankin lajiin. Hyväkäytöksinen ja hyvän työmoraalin omaava tapaus, joka on kuitenkin perinyt emältään aavistuksen erakkomaisen luonteen."

varsa 2.
sh-t/o. Hirttivaaran Kostofantasia / Persimon
155cm, värivaihtoehdot: rt
3-polvinen
i. Hirttivaaran Permuuda PP-MVA, SV-II
e. Hirttivaaran Kostotar PP-MVA, SV-I, VAR-II
"Kiltti ja fiksu mietiskelijä, sellainen taivaanrannanmaalari. Vahva ja kuuliainen, ehdottomasti työhevosainesta, mutta soveltunee myös yleisratsuksi helppoihin este- ja koululuokkiin."

varsa 3.
sh-t/o. Kukkiksen Elonaikana / Hirttivaaran Armoton
156cm, värivaihtoehdot: hprn, rn (hpm, m)
pitkäsukuinen
i. Yön Pikkuarvoitus PP-MVA, SLA-I, SV-I
e. Kukkiksen Elontie Fn, KTK-III
"Rohkea ja utelias, satavarmasti erittäin toimiva kenttäpeli! Vauhtiakin on tälle hevoselle siunaantunut sekä herkkyyttä, joten kyseessä ei ole aivan heikkohermoisimman tai kokemattomimman ratsastajan ykkösvalinta."

varsa 4.
sh-t/o. Hirttivaaran Tähtikartta / Kukkiksen Kimurantti
154cm, värivaihtoehdot: rt (rn, m)
5-polvinen
i. Kukkiksen Kimara SV-I
e. Hirttivaaran Tähtisumu PP-MVA, SV-I
"Hieman jörön oloinen ja omissa oloissaan viihtyvä hevonen, se sellainen vähän outo ja hiljainen takarivin emolapsi. Ajossa ja ratsuna kuitenkin perusreipas ja toimiva tapaus."

sh-t. Hirttivaaran Kesäviima
155cm, tummanruunikko
3-polvinen, koulupainote
i. Sirkkeen Viljami KTK-II, SV-I
e. Hirttivaaran Kalliope
"Jo kilpauransa lopettanut yksinäinen susi. Tamma on kilttiluonteinen, mutta ratsuna ehkä hieman säpsy tapaus. "Säihe" on valmis lähtemään millaiseen kotiin tahansa ja sille saa kuvat sekä tekstit mukaan tekijänoikeusmerkintöjä vastaan.

Valmennuksia kasvateille

Sunnuntai 24.6. on omistettu muiden harrastajien huomissa asusteleville kasvateillemme. Juhlan viimeisenä päivänä tarjoammekin siis koulu- ja estevalmennuksia kaikille kasvateillemme. Tarjolla on yksi valmennus per hevonen. Laji ja valmennuksen taso on hevosen omistajan päätettävissä.

Valmennuksiin osallistutaan sähköpostitse virtuaali@kemikaaliromanssi.net otsikolla Kasvattivalmennus. Osallistumismuoto on vapaa, mutta siinä tulee käydä ilmi vähintään ratsastajan ja hevosen nimi, hevosen osoite sekä valmennuksen laji sekä taso ja mahdolliset muut toiveet. Valmennukseen tulee osallistua 21.6. mennessä.

Lyydia Seppänen - Hirttivaaran Donna (kouluvalmennus)
Lyydia ja Donna saivatkin tänään yksityisvalmennuksen, sillä he olivat ainoat kasvattivalmennukseen osallistujat. Ratsukko sai tehdä alkuverryttelyt itsenäisesti ja yhteistyö vaikutti hyvältä jo alusta saakka. Samalla Lyydia kertoili hieman tamman kuulumisia.

Pyysin ratsukon suurelle pääty-ympyrälle. Parin käyntiympyrän jälkeen ratsukko sai luvan siirtyä kevyeeseen raviin. Olin asettanut ympyrän lyhyen sivun puolelle kaksi tötsää, joiden välissä ratsukon tuli siirtyä käyntiin noin neljän askeleen ajaksi. Ennen siirtymää tuli istua hyvissä ajoin perusistuntaan. Käyntisiirtymät sujuivat kaksikolta oikein hyvin, mutta ravi oli aluksi ehkä aavistuksen turhan kiireistä. Kun ratsukko oli tehnyt muutaman oikein onnistuneen suorituksen, pyysin jatkamaan harjoitusta ilman jalustimia. Lyydialle ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia pysyä tammansa selässä, kiitos Donnan tasaisten askelten. Harjoitusta toistettiin molempiin suuntiin.

Seuraavaksi tehtävää muutettiin siten, että tötsien kohdalla tuli nostaa laukka. Puoli ympyrää laukattiin, jonka jälkeen siirryttiin harjoitusraviin ja ympyrän viimeisen neljänneksen ajaksi käyntiin. Lyydia pyysi Donnaa nostamaan laukat täsmällisesti. Hitaampiin askellajeihin siirtyessäkään ei tarvinnut käydä suurempaa tahtojen taistoa, vaan Donna hidasti vauhtia kuuliaisesti pienestäkin pyynnöstä. Möys tätä harjoitusta tehtiin molempiin suuntiin ja myös ilman jalustimia. Loppua kohden Donna alkoi hieman ennakoimaan siirtymisiä.

Laukkatehtävän jälkeen pyysin Lyydiaa vielä ratsastamaan Donnaa harjoitusravissa sekä ympyrällä että uralla ja tekemään käyntisiirtymisiä oman mielensä mukaan. Siirtymisten jälkeen ratsukko sai suorittaa loppuverryttelyn oman mielensä mukaan. Kaiken kaikkiaan ratsukon yhteistyö vaikuttaa erittäin saumattomalta, Lyydian ratsastaessa herkkää Donnaa sopivan pienillä ja ajoittain erittäin huomaamattomilla avuilla.


alkuperäinen ulkoasu © M Layouts / tausta © The Inspiration Gallery / tekijänoikeudet :: tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable