virtuaalitalli / a SIM-game stable
Alkuperäinen ulkoasu © M Layouts
Muokkaus & kaikki muu © tallin omaisuutta
ellei toisin mainita
Trullinummi since 2015

Esittely

Trullinummen tiloihin mahtuu yhteensä yhdeksän hevosta. Tallipihan huomiota herättävin rakennus on oleellisesti vanha valkoinen talli. Tämän lisäksi tallipihalta löytyy kolmen ulkokarsinan siirtotalli kolmelle hevoselle, muutama tarha, kenttä sekä hieman sivummalla pihattonavetta sekä ulkoilualueet naudoille. Polkuja metsään lähtee vähän joka kulmalta, tosin suosituin, vanhalle metsäautotielle vievä reitti lähtee lantalan vieressä. Eläimillämme on tilavat tarhat, joissa on luonnollista suojaa sateita ja auringonpaahdetta vastaan. Omistajan talo sijaitsee aivan tallin tuntumassa, ns. pihatien vastakkaisella puolella.

Ohjeita & sääntöjä

 • Viethän käyttämäsi varusteet paikoilleen käytön jälkeen ja lakaiset käytävän/pesukarsinan käytön jälkeen
 • Jokainen siivoaa hevosensa jätökset kentältä viimeistään ratsastuksen päätteeksi
 • Hevosille ei saa antaa herkkuja tai tarhoihin/karsinoihin mennä luvatta
 • Omien koirien tuominen tallialueelle vain henkilökunnan luvalla
 • Tupakointi tallin alueella kielletty

Tsekkaa myös nämä!

Tallirakennukset

Trullinummen talli on alunperin ollut tiilestä muurattu ja valkoiseksi kalkittu riihi. Vanha rakennus kunnostettiin ja muutettiin talliksi vuosituhannen vaihteessa ja nyt sieltä löytyy karsinapaikat yhdeksälle hevoselle. Karsinoissa on puoliovet, joten hevoset saavat tiirailla käytävän tapahtumia esteettä. Hevoset näkevät myös vierustoverinsa, mutta väliseinän kalterit takaavat jokaiselle karsinarauhan. Karsinoiden perusvarusteluun kuuluu ruokakaukalo, suolakivi telineineen sekä juoma-automaatti. Tallin alakerran toisessa siivessä, ns. poikien puolella, on pesukarsina, minkä lisäksi alakerrassa on myös tilat rehuille ja heinälle. Yläkerrasta löytyy varustehuone ja wc, jonne kuljetaan piskuisen makuutilan lävitse. Makuutilassa on kerrossänky, joka mahdollistaa tallilla majoittumisen.

Tallin ulkopuolella pääovien välissä on harjauspuomi, joten hevoset voi varustaa ja hoitaa myös ulkosalla. Tallin seinässä on vesipiste ja siinä vesiletku, jonka pituus riittää kahteen lähimpään tarhaan. Kahteen kauempaan tarhaan vedet joutuu viemään kastelukannuilla, mutta niiden kuljettamista helpottamassa ovat tallin kulmalle parkkeeratut maitokärryt, joiden avulla kuskataan hevosille myös heinät ja väkirehut tarhoihin.

Tallin päädyssä sijaitsee kolmen hevosen siirtotalli. Siirtotallin karsinoiden ovet ovat puoliovet, joiden yli hevoset voivat tarkkailla tallipihan elämää. Tarvittaessa ovien yläosan saa myös suljettua. Karsinoiden välillä on kalterit, joten hevoset näkevät toisensa, mutteivät pääse kiusaamaan naapureitaan. Siirtotallin karsinoiden perusvarusteluun kuuluu ruokakaukalo, suolakivi telineineen sekä juomakuppi, johon tosin täytyy kantaa vedet sisältä tallista. Hevosten varusteita säilytetään tallin yläkerran satulahuoneessa, mutta hevosten riimuja ja -naruja voi halutessaan säilyttää karsinoiden ovissa olevissa koukuissa.


Keskimmäinen kuva © vapaasti by AK

Päivärutiinit

 • Talli avataan ja aamuheinät jaetaan klo. 7.30
 • Tarhaus ja karsinoiden siivous aloitetaan klo. 9.00
 • Ensimmäinen päiväruokinta tarhaan/karsinoihin klo. 11.30
 • Mahdollinen tarhavaihto tapahtuu klo. 13.30
 • Toinen päiväruokinta klo. 16.00
 • Hevoset sisälle kelistä riippuen klo. 18-20.00
 • Iltaruokinta klo. 20.30
 • Talli suljetaan klo. 21.00

Kaikki yllä mainitut ajat ovat suuntaa-antavia, mutta pyrimme pysymään suunnitellussa aikataulussa. Hevosia liikutetaan aina, kun on aikaa, kuitenkin mielellään ruoka-aikojen välillä.

Muuta huomioitavaa

 • Ruoka- ja juomakipot sekä suolakiviteline puhdistetaan viikon-kahden välein
 • Tarhat siivotaan kerran viikossa
 • Pohjapiirrokset sekä asumis- ja tarhausjärjestykset löytyvät eläinlistauksista

Talli on avoinna vierailijoille ainoastaan tapahtumien aikaan tai sopimuksen mukaan.

Ulkoilu & ratsastusmahdollisuudet

Tallin pihassa on neljä sähkölankatarhaa. Tarhojen pitkillä sivuilla on lisäksi vahvikkeena yksi kerros lankkua. Kaikki tarhat sijaitsevat osittain metsässä, tarjoten näin hevosille luonnollista suojaa ötököitä ja säätä vastaan. Pyrimme tarhaamaan hevoset aina vähintään pareittain, ideaalisti tietenkin vähän isommissa porukoissa, mutta tarvittaessa hevonen voidaan tarhata myös yksin. Hevosemme viettävät ensisijaisesti koko päivän ulkona ja tulevat sisälle vain yöksi.

Tallin hiekkapohjainen, lankkuaitainen kenttä on kooltaan noin 22m x 42m. Kentän molemmissa päissä on pienet valot, jotka valaisevat kenttää juuri sopivasti, että siellä voi ratsastella myös iltasella ja pimeällä. Estekalustomme on melko vaatimaton, ja se koostuu parista kavaletista, kahdesta tolppaparista sekä muutamasta puomista.

Tallin kulmalta lähtee reitti metsään. Metsässä kulkee vanha, jo osittain umpeenkasvanut metsätie (aikoinaan taksvärkkitie, jota pitkin taksivärkkiläiset ennen vanhaa kulkivat töihin läheiselle kartanolle), jonka kokonaispituus on pari-kolme kilometriä. Tämän lisäksi metsässä risteilee paljon metsäpolkuja. Myös hiekkatiellä voi ratsastaa, sillä liikenne on melko harvaa ja autoilijat suhtautuvat ratsukoihin pääasiassa myötämielisesti. Syksyisin ja talvisin hevosten kanssa pääsee ratsastelemaan myös naapurin omistamille pelloille.


Kolmas kuva © saippua.kuvat.fi

Naudat

Hieman syrjemmällä tallipihan keskuksesta on pieni pihattonavetta, "Mansikkila", joka on rakennettu 2010-luvulla. Pihattoa asuttavat pohjoissuomenkarja-rotuiset naudat, jotka saavat keväästä syksyyn ulkoilla vapaasti laitumella. Talvisinkin naudat pääsevät ulkoilemaan päivittäin, mutta ulkoilualue on pienempi ja ulkoilua voidaan tarvittaessa rajoittaa kelien mukaan. Lannanpoisto suoritetaan traktorilla lantakäytäviä pitkin, ruokinta taasen käsivoimin. Lypsyä varten pihatossa on lypsymonttu, jossa lypsy tapahtuu käsin aamuin illoin, jos lypsylle on tarvetta.

Aivan Mansikkilan laidunten tuntumassa on suuremmat laitumet ylämaankarjaa varten. Näiden karvakorvien laitumet sijaitsevat osittain metsässä, mutta luonnollisten suojien lisäksi laitumille on rakennettu myös katoksia.

Nautamme ovat ennen kaikkea lemmikkejä ja tilan maskotteja, joten niiden kanssa pyritään touhuamaan jotakin aina silloin tällöin.


Kolmas kuva © yashima / flickr.com (CC BY-SA 2.0)