Aasitalli Aasila

Mrs Brightside


Kuvat © flickr / Lebatihem (x, x / CC BY-NC-ND 2.0)

► Mrs Brightside, "Pirre"
► aasi, tamma
► 118 cm, harmaa
► syntynyt 12.08.2017 Englannissa
M Layouts / raitatossu.net/mayflower -vuotias (KATT)
VH21-316-0014

► om. Aasitalli Aasila, VRL-05594
► kasv. H. Barton

► yleispainotus
> KO. helppo C
> RE. 30 cm

virtuaaliaasi / a sim-game donkey / virtuaalihevonen

Pirre saapui Englannista Suomeen ja tänne meille Aasilaan elokuussa 2021, ollen tallin toinen asukas. Tamma valikoitui mukaan hevosenostoreissulta hyvän luonteensa ja iloisen olemuksensa vuoksi, eikä ostotarkastuksessakaan onneksi moitittavaa löytynyt.

Pirre on miellyttämisenhaluinen ja kaikin puolin kiva pikkutamma. Hoitotilanteissa se malttaa olla hoidettavana niin kauan kuin tarvitsee, eikä hoitotilanteissa yleensä ilmene ongelmia tai epäselvyyksiä aasin ja hoitajan kesken. Pirre on kuitenkin erittäin utelias ja se seuraakin aina hyvin kiinnostuneena hoitajan, lähellä pyörivien ihmisten ja muiden eläinten sekä tallipihan menoa. Pirren lempiherkkua on kuiva leipä.

Taluttaessa Pirre on kuuliainen ja yllättävän reippaanlainen. Välillä toki saatetaan pysähdellä vähän ullailemaan, jos jotain jännittävää tai muuten mielenkiintoista on näköpiirissä. Laumassa Pirre viettää aikaa mielellään kaikkien kanssa, mutta hännystelee etenkin laumassa korkeammassa asemassa olevia tovereitaan. Tamma myös lähtee erittäin innokkaasti mukaan tarhakavereidensa aivoituksiin ja metkuihin, olivatpa nämä tempaukset mitä vain.

Ratsuna Pirre on melko reipas sekä nopea oppimaan. Pääasiassa se on ihan kiltti ja yhteistyöhaluinen, mutta jos jokin ei tammaa miellytä tai se ei johonkin halua mennä, niin sitten tamma kyllä tekee stopit. Keskustelemalla asia voidaan ehkä sopia, mutta joskus Pirren täytyy saada päättää, miten asian laita on. Esteitäkin tamma hyppää, muttei ratsastajan kanssa kovinkaan taitavasti. Irtona ponnua löytyy hieman enemmän, kunhan Pirren vain ensin ohjattua esteelle. Kaikista eniten tamma kuitenkin rakastaa maastoilua ja kulkee siellä ratsastuksen lisäksi hyvin myös taluttamalla.

Suku

i. Jackass (evm)
h aasi 120 cm
ii. Margera (evm)
h aasi 118 cm
iii. Jackson (evm)
h aasi 119 cm
iie. Emmentaler (evm)
h aasi 115 cm
ie. Lily (evm)
h aasi 116 cm
iei. James (evm)
h aasi 119 cm
iee. Rose (evm)
h aasi 114 cm
e. Be Happy (evm)
h aasi 113 cm
ei. Epson (evm)
h aasi 118 cm
eii. Sprinter (evm)
h aasi 118 cm
eie. Emmerdale (evm)
h aasi 115 cm
ee. Don't Worry (evm)
h aasi 113 cm
eei. Dean (evm)
h aasi 116 cm
eee. Delilah (evm)
h aasi 115 cm

Jälkeläiset

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

ERJ (yht 1 starttia / voitto 0 % / sijoitus 0 %)

KRJ (yht 2 starttia / voitto 0 % / sijoitus 0 % / enn. HeD 71.089 %)