♥ Hirttivaaran Juolukka

Nimi Hirttivaaran Juolukka "Likka" Rekisterinumero VH16-018-1027 / PKK2297
Rotu, skp suomenpienhevonen, tamma Kasvattaja Hirttivaara, VRL-05594
Säkä, väri 147cm, tummanrautias hamppuharja (ee/Aa) Omistaja Hirttivaara, VRL-05594
Syntymäaika 21.04.2016, Suomi Painotuslaji kouluratsastus
Ikä, ikääntyminen 22v (01/21)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso ko. vaB
Saavutukset KTK-III, SLA-II, SV-III

* Täyttänyt 4v 21.08.2016 / ** 5v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a :: virtuaalihevonen / a sim-game horse

✝ Kuollut 13.03.2021
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)


© tallin omaisuutta

Likka on puhtaasti piirroskuvallisesta suvusta. Tamman emälle Hirttivaaran Kellokukalle oria valitessa kriteereinä olivat pieni koko, jotta tuleva varsa jäisi todennäköisemmin pienhevoskokoon emänsä tapaan, sekä hyvät liikkeet ja menestystä koulukentiltä, jotta koulupainotteiseksi suunnitellulla varsalla olisi parhaat edellytykset tulevaa uravalintaansa varten. Isäksi valikoitui siis komea, toiselle palkinnolle kantakirjattu ratsuori Eelin Joopajoo. Vaikka "Jomppe" ei aivan pienhevosmitoissa ollutkaan, jäi Likka onneksi nippa nappa ponikokoon. Vanhemmiltaan Likka on perinyt hienot liikkeet. Rakenteensa puolesta tamma kuitenkin jäi aavistuksen ponimaiseksi ja tanakaksi tynnyriksi, mutta tämä ei onneksi menoa haittaa! Nuorena tyttönä Likka on palkittu kolmannella palkinnolla suomenhevosvarsojen arvioinnissa. Myöhemmin tamma kantakirjattiin PKK:n kantakirjaan kolmannella palkinnolla.


© tallin omaisuutta

Likka on peruskiltti tamma hoitaa. Se saattaa aristella hieman uusia tuttavuuksia ja säikähtää, jos se ei huomaa karsinaan saapuvaa ihmistä. Pidäthän siis huolen, että tamma huomaa sinut karsinaan tullessasi. Muuten pikkutamma ei kuitenkaan turhia säpsy tai kiukuttele tallissa ja hoitotilanteissa. Likkaa saa harjata ilman pelkoa vänkyröinnistä tai kutiamisesta. Kaviotkin nousevat nätisti pyydettäessä ja pysyvät ylhäällä niin kauan kuin on tarvis. Tylsistyessään tai jos jokin asia ei ole tamman mieleen, se saattaa ruveta hieman viskomaan päätään ja kaataa ehkä harjakorinkin, jos sen on sattunut tuomaan liian lähelle tamman kavioita. Puremista tai potkimista Likka ei kuitenkaan harrasta, eikä varusteita pukiessa ole ongelmia.

Taluttaessa Likka on reippaanlainen ja se voi välillä yrittää kiriä taluttajansa ohi. Toisaalta tamma voi jäädä joskus myös jumittamaan ja hidastelemaan, jos kuljetaan riittävän läheltä tarhaavia kavereita. Likasta olisi aina niin kovin mukava päästä tervehtimään kavereitaan! Oikein arkaa taluttajaa Likka voi myös ihan surutta yrittää lähteä kuskailemaan haluamaansa suuntaan. Tarhaan päästettäessä tamma malttaa nippa nappa odottaa riimun irrottamista, mutta tarhasta hakiessa Likka juoksee iloisesti portille vastaan.

Ratsuna Likka on sopivan herkkä ja sillä on luonnostaan hyvä eteenpäinpyrkimys. Tamma pyrkii miellyttämään ratsastajaansa ja vastaamaan apuihin parhaansa mukaan. Likka saattaa aluksi olla hieman kiireinen ja joskus jopa aavistuksen jännittynytkin, mutta rentoutuu ja rauhoittuu kyllä melko nopeasti, jos ratsastaja vain pysyy rauhallisena ja rentona. Tamma on ehdottomasti parhaimmillaan kouluratsuna ja se osaakin jos jonkinmoista koulukiemuraa, eikä tamman pieni ja pyöreä olemus ole rajoittanut tamman kykyjä. Esteet eivät ole Likan suosikkijuttu, mutta se hyppää kyllä kaikki pienet perusesteet mukisematta ja sen hyppytyylikin on kaikesta huolimatta ihan ok. Maastoratsuna Likka on ihan perus puksutin, joka kulkee tyytyväisenä jonon jatkeena eikä säiky mitään turhanpäiväisiä asioita. Yksin maastoillessa tamma voi kuitenkin olla hieman varautuneempi, muttei missään nimessä mahdoton.

Lastauksessa ja matkustamisessa Likan kanssa harvemmin tulee mitään suurempia ongelmia. Kuljetusautoon tamma ei tosin välttämättä suostu menemään ensimmäisenä, mutta jos kaveri odottelee jo kopissa, astelee Likkakin reippain askelin kyytiin. Alkumatkasta tamma voi hieman kolistella hakiessaan tasapainoa, mutta möykkääminen loppuu kyllä heti, kun tasapaino on löytynyt ja auton vauhti tasaantunut. Kilpailupaikoilla Likka voi olla alkuun hieman jännittynyt, mutta totuttuaan kilpailupaikan hälinään tamma malttaa kyllä rentoutua.

Suku

i. Eelin Joopajoo
VH15-018-0069 / prt sh 150cm
yleispainote (vaB / 100cm)

VIP MVA Fn, KTK-II, SLA-II, Jälk. C
ii. Saanan Seilori
trt sh 151cm
PP-MVA
iii. Kajo-Valkea
(evm)
iie. Saana
(evm)
ie. Jojoriina
VH15-018-0511 / m sh 157cm
VIP MVA Fn, PP-MVA, PKK-V, KTK-II, MSY-B, MSY-P, SLA-III, YLA2
iei. V. Vauhtiveikko
(evm)
iee. Isabellan Jaana
(evm)
e. Hirttivaaran Kellokukka
VH14-018-1253 / vprt lkk sh 146cm
koulupainote (heA)
ei. M. Waltari
VH12-018-1200 / vrt lkk sph 145cm
SV-I
eii. Wautsi
(evm)
eie. Mariina
(evm)
ee. Kellotar
VH11-018-0675 / vrt lkk sh 151cm
SLA-III, YLA3, B
eei. Meitin Tarmo
(evm)
eee. Kellopeli
(evm)

Isälinja: Eelin Joopajoo - Saanan Seilori (2)
Emälinja: Hirttivaaran Kellokukka - Kellotar (2)
Sukukatokerroin: 1

Jälkeläiset

Periyttäminen: Jälkeläiset:
Taidot
 • Nopeus: taso 4/7 (normaali)
 • Kestävyys: taso 4/7 (normaali)
 • Hyppykapasiteetti: taso 4/7 (normaali)
 • Ketteryys: taso 4/7 (normaali)
 • Liikkeet: taso 5/7 (hieman normaalia parempi)
Luonteenpiirteet
 • Rohkeus: taso 4/7 (neutraali)
 • Kuuliaisuus: taso 4/7 (normaali)
 • Temperamentti: taso 4/7 (neutraali)
 • Herkkyys: taso 4/7 (normaali)

Pohjautuu Arnikan periytymisjärjestelmään virtuaalihevosille (v. 1.0), lue lisää

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
 • 28.07.2017 PKK kutsu Rakenne: suomenhevostammat, tuom. nica -- HY
 • 15.08.2017 PKK kutsu Rakenne: Suomenhevostammat, tuom. Viiru -- HY
 • 30.03.2018 PKK kutsu Rakenne: Suomenhevostammat, tuom. Anne -- HY
 • 20.07.2017 VSN kutsu Piirretyt suomen(pien)hevostammat, tuom. dookie -- 4/10 RCH (3½-4-3½-3½-3½-3½-4-4-3½-3½=36,5p)
VSR :: vain sijoitukset
 • 31.05.2017 VSR kutsu He A -- 6/145 (VSR-cup)
Porrastetut kilpailut

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka
tila: päättänyt kilpauransa

 • kouluratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
  maksimitaso: 5, 2470.65 ominaisuuspistettä

Hoito-ohjeet

Yleistä: Tarhaus:
 • Tarkista karsina & tarhaus täältä
 • Likan varusteet ovat mustia ja punaisia
 • Riimu pois päästä tarhauksen ajaksi
 • Sateella sadeloimi, pikkupakkasilla ulkoloimi ja tarvittaessa kaulakappale, kovilla pakkasilla kaulakappaleellinen toppaloimi
Hoitaminen: Liikutus:
 • Fleeceloimi päälle jos hikinen liikutuksen jälkeen
 • Liikutuksen jälkeen tarjottava vettä
 • Jalkojen kylmäys rankemman treenin jälkeen, tarvittaessa myös linimenttiä
 • Talvisin loimiklippaus
 • Maastoon vähintään kerran viikossa
 • Ratsastaessa pintelit kaikkiin jalkoihin

Päiväkirja

20. elokuuta 2016 :: Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa
Likka pääsi tänään edustamaan Hirttivaaraa - sekä tietysti itseään - VSR:n järjestämään suomenhevosvarsojen arviointitilaisuuteen. Matka kilpailupaikalle sujui yllättävän rauhallisissa merkeissä, mutta itse kilpailupaikalla tamman jännitys selkeästi purkaantui, joka vaikutti tietenkin negatiivisesti käytöskokeen pisteisiin. Rakenteestaan tamma sai hyvät kahdeksan pistettä. Samalla arvioitiin myös sukua, josta tamma sai hienot yhdeksän pistettä. Koko päivän kestäneestä käytöskokeesta tamma sai 10 pistettä. Arvioinnin päättäneestä ratsastuskokeesta, joka suoritettiin helppo C-kouluohjelmalla, tamma sai 5,8 + 0 pistettä. Yhteensä tamma keräsi 32,8 pistettä, jotka oikeuttivat kolmanteen palkintoon.

03. huhtikuuta 2017 :: Esikoisvarsa
Likka oli astutettu omalla orillamme, Hirttivaaran Palsamipihdalla, tuttujen kesken Amis. Tamma tiinehtyi hyvin ensimmäisellä yrittämällä, eikä tiineysaikanakaan tullut mitään ongelmia. Lopulta pari viikkoa lasketun ajan jälkeen Likka pyöräytti keskellä yötä karsinansa pahnoille melko pienikokoisen rautiaan varsan. Varsa osoittautui oriksi ja se sai nimekseen Hirttivaaran Popkorni, mutta tuttujen kesken sitä kutsutaan Nikeksi. Varsominen sujui hyvin, mutta varsa ei kiinnostanut tammaa kovinkaan paljoa. Lopulta Likka kuitenkin kävi vähän kannustamassa varsaansa jalkeille, muttei siltikään käyttäytynyt mitenkään erityisen äidillisesti. Tilannetta seuraillaan ja toivotaan, että Likasta kuoriutuu lopulta hyvä emä.

31. heinäkuuta 2017 :: Kantakirjauksessa
Likka kantakirjattiin tänään kolmannelle palkinnolle PKK:n 72. kantakirjaustilaisuudessa. Tamma arvosteltiin pienhevosena. Palkinto oli sitä mitä lähdettiin hakemaankin, joten tyytyväisiä ollaan! Alla tamman kantakirjauslausunto:

11+14+14 = 52%
- Tammaleima erinomainen, rotuleima ok, pienhevosleima heikko. Hyvin massiivinen runko, olematon säkä. Takaosa voimakas, mutta löysää nahkaa. Ahdas etuosa, pysty lapa. Hyvin pieni pää, kuiva. Kiverät kintereet, etujalat ok, hieman sapelia oej. Hyvät, kovat kaviot. Siisti tekniikka, lisää yksityiskohtia voisi olla. Ihana väri.
- Suuri runko, tasainen ylälinja. Pienehkö pää. Leimat tyydyttävät.

27. marraskuuta 2017 :: Kuulumisia
Likka on päättänyt kilpauransa saavutettuaan maksimitasonsa ja siirtyy näin ollen siitostammojen puolelle. Tamma on käytettävissä tilausvarsoihin ja leasingiin, mutta omaan talliin siitä tuskin on enempää varsoja jäämässä, sillä sen Kellotar-emälinjaa tallissa jatkaa Likan puolisiskon tyttärentyttärentytär Hirttivaaran Vikantti. Lisäksi Likan kanssa aletaan nyt kunnolla valmistautua laatuarvosteluja varten. Alustavasti olen suunnitellut vieväni tamman ainoastaan SLA:uun, mutta jos jostain saamme vielä jälkeläisnäytöt kondikseen, ei KRJ:n laatuarvostelukaan ole poissuljettu vaihtoehto.


alkuperäinen ulkoasu © M Layouts / tausta © The Inspiration Gallery / tekijänoikeudet :: tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable