♥ Hirttivaaran Kesäviima

Nimi Hirttivaaran Kesäviima "Säihke" Rekisterinumero VH15-018-1377
Rotu, skp suomenhevonen, tamma Kasvattaja Hirttivaara, VRL-05594
Säkä, väri 155cm, tummanruunikko (Ee/Aa) Omistaja Hirttivaara, VRL-05594
Syntymäaika 28.06.2015, Suomi Painotuslaji kouluratsastus
Ikä, ikääntyminen 17v (11/18)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso ko. heA
Saavutukset SLA-III

* täyttänyt 4v 28.10.2015 / ** 6v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a :: virtuaalihevonen / a sim-game horse

✝ Kuollut 31.01.2019
(menehtyi tapaturmaisesti)


oik. tamma Hiru-Hämy
© tallin omaisuutta

 • SLA-III, kesäkuun 2018 tilaisuus
  (5 (1 + 2 + 2 + 0) + 16 + 19,75 + 20 + 8 = 68,75, "Huonot leimat, mahdoton arvostella enempää, mutta ihana tilannekuva!")

Havittelin varsaa Hirttivaaran Kalliopelle, jonka kanssa kilpaura ei ollut oikein ottanut tuulta siipiensä alle toivomallani tavalla. Isäksi valikoitui viehättävä Sirkkeen Viljami, uljas musta orhi Heilistä. Säihke oli varsana varsin valloittava tapaus, ja erakkoluonteestaan huolimatta aina kuin paita ja peppu päivää aiemmin syntyneen tamman Hiru-Hämyn kanssa. Kilpaurallaan Säihke on onneksi pärjännyt emäänsä paremmin.


oik. tamma Hiru-Hämy
© tallin omaisuutta

Säihke on sellainen oman tiensä kulkija ja yksinäinen susi, eikä se pahemmin piittaa muiden hevosten tai ihmisten seurasta, muuta kuin rohkaisumielessä. Poikkeuksen sääntöön tekee kuitenkin tamman paras kaveri Hiru-Hämy eli Hilma, joka on tammaa vuorokauden vanhempi. Kaksikko kasvoi yhdessä ja Hilmasta tuli Säihkeelle tärkeä ystävä. Tammalla on myös pari omaa ihmistä joiden seurassa se viihtyy, mutta muuten tamma ei juurikaan nauti ihmisten rapsutettavana tai puunattavana olemisesta.

Hoitotilanteissa Säihke on kuitenkin pääasiassa ihan kiltti tapaus. Se voi kuitenkin emänsä tapaan hieman säpsyä äkkinäisiä liikkeitä. Pesukarsinaan Säihke harvemmin menee kovin yhteistyöhaluisesti, mutta antaa se kyllä loppujen lopuksi periksi. Varusteita pukiessa tamman kanssa harvemmin on suurempia ongelmia.

Ratsuna Säihke on hieman säpsy, mutta rohkean ratsastajan kanssa myös ratsastaja rohkaisee mielensä - ja samaten säikyn ratsastajan kanssa tamma ei mitään muuta teekkään, kuin säpsyy kaikkea ja kaikkia. Muuten tamma on ratsuna ihan kiva ja osaava, sekä mukavan kevyt ratsastaa. Säpsyilyn lisäksi toinen ongelma Säihkeen kanssa on se, että se rupeaa tehtävän opittuaan helposti ennakoimaan. Taitavalla ja rohkealla ratsastajalla ei tamman kanssa kuitenkaan mitä luultavammin tule minkäänlaisia ongelmia. Maastoon Säihkeen kanssa kannattaa suunnata vasta sitten, kun yhteistyö aidatulla alueella toimii hyvin. Mukaan kannattaa myös ottaa vähintäänkin toinen ratsukko kaveriksi, sillä yksin maastoillessa Säihke on jatkuvasti kovin jännittyneen ja varautuneen oloinen, mutta rohkea kaveri rauhoittaa tamman mieltä.

Säihke lastautuu melko helposti, jos kopissa on jo joku hevostoveri odottelemassa. Matkustajana tamma on ihan mukava ja asiallinen ja matkustaa tarvittaessa myös yksin kun on huomannut, ettei se kuljetuskoppi syökään pieniä poneja. Uusissa paikoissa Säihke on hieman säpsy ja jännittynyt, mutta kunhan ratsastaja vain on reippain ja luottavaisin mielin tamman selässä, Säihkekin malttaa hieman rauhoittaa mieltään. Verryttelyssä kannattaa pitää aina mahdollisuuksien mukaan suurempi välimatka muihin hevosiin, sillä joskus Säihke voi potkia vieraita hevosia. Punainen rusetti kannattaa siis aina muistaa kiinnittää tamman häntään.

Suku

i. Sirkkeen Viljami
VH12-018-1307 / m sh 158cm
koulu- & valjakkopainote (vaB/vaativa)

KTK-II, SV-I
ii. Ikikuva
VH12-018-1141 / m sh 158cm
KTK-II
iii. Ikuisuuskehrääjä
VIR MVA Ch, KTK-II
iie. Haavetyttö
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
ie. Liptessa
VH11-018-1002 / vrt sh 157cm
VIR MVA Ch, KTK-II, SLA-II, KRJ-I
iei. Silmänräpäys
VIR MVA Ch, KTK-II
iee. Linetti
e. Hirttivaaran Kalliope
VH13-018-0591 / prt sh 154cm
yleispainote (heB/90cm)
ei. KJ Velmu
VH04-018-6653 / prt sh 160cm
SLA-III, YLA3
eii. Minä-Itse
(kadonnut)
eie. Sankaritar
(kadonnut)
ee. Kellottaja
VH12-018-1202 / m sh 150cm
SLA-II, YLA2, SV-III
eei. Popittaja
Jälk. C
eee. Kellotar
SLA-III, YLA3, Jälk. B

Isälinja: Sirkkeen Viljami - Ikikuva - Ikuisuuskehrääjä (3)
Emälinja: Hirttivaaran Kalliope - Kellottaja - Kellotar (3)

Jälkeläiset

Periyttäminen: Jälkeläiset:
Taidot
 • Nopeus: taso 4/7 (normaali)
 • Kestävyys: taso 4/7 (normaali)
 • Hyppykapasiteetti: taso 3/7 (hieman normaalia heikompi)
 • Ketteryys: taso 5/7 (hieman normaalia parempi)
 • Liikkeet: taso 5/7 (hieman normaalia parempi)
Luonteenpiirteet
 • Rohkeus: taso 3/7 (melko arka/varautunut/säikky)
 • Kuuliaisuus: taso 4/7 (normaali)
 • Temperamentti: taso 3/7 (melko lauhkea)
 • Herkkyys: taso 5/7 (melko herkkä)

Pohjautuu Arnikan periytymisjärjestelmään virtuaalihevosille (v. 1.0), lue lisää

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka
tila: kilpaura päättynyt

 • kouluratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
  maksimitaso: 4, 1885.09 ominaisuuspistettä

Hoito-ohjeet

Yleistä: Tarhaus:
 • Tarkista karsina & tarhaus täältä
 • Säihkeen varusteet ovat mustia ja violetteja
 • Riimu pois päästä tarhauksen ajaksi
 • Sateella sadeloimi, pikkupakkasilla ulkoloimi ja tarvittaessa kaulakappale, kovilla pakkasilla kaulakappaleellinen toppaloimi
Hoitaminen: Liikutus:
 • Fleeceloimi päälle jos hikinen liikutuksen jälkeen
 • Liikutuksen jälkeen tarjottava vettä
 • Jalkojen kylmäys rankemman treenin jälkeen, tarvittaessa myös linimenttiä ja/tai lämppärit yöksi
 • Talvisin loimiklippaus
 • Maastoon vähintään kerran viikossa
 • Ratsastaessa pintelit kaikkiin jalkoihin

Päiväkirja

02. heinäkuuta 2016 :: Esikoisvarsa Viksu
Säihkeelle ei ollut vielä tarkoitus hankkia jälkikasvua, vaan keskittyä ensin kilpauraan ja tehdä tilaa talliin. Parille muulle tammalleni oreja tiedustellessani eteeni sattui kuitenkin niin monta kivasukuista oria, että päätin astuttaa myös Säihkeen. Varsan isäksi valikoitui felissan omistama punarautias ori Rätvänän Krokantti, jonka isälinjan edustajia olin havitellut omien hevosteni sukuun. Säihke varsoi hyvin sujuneen kantoajan päätteeksi melko tavanomaisen kokoisen ja näköisen punarautiaan tammavarsan, joka sai nimekseen Hirttivaaran Vikantti. Tuttujen kesken tätä seuralliseksi ja rennoksi osoittautunutta varsaa kutsutaan Välkyksi. Säihke malttoi hoivata lapsukaistaan, vaikka olikin selkeästi hieman varautunut ja etenkin alkuun jopa stressaantunut karsinaansa putkahtaneesta pikkuotuksesta. Päivän mittaa ruunikko tamma kuitenkin selkeästi alkoi jo hieman rentoutua, joten tulevaisuudessa tuskin mitään suurempia ongelmia on tulossa tämän kaksikonsuhteen.

15. kesäkuuta 2017 :: Kuulumisia
Säihke päätti kilpauransa tässä jokin aika sitten ja on siirtynyt nyt virallisesti siitostammojen joukkoon. Koska meillä on Säihkeestä jo viime kesänä syntynyt tammavarsa tallissa, olen laittanut Säihkeen myyntiin. Toiveissa olisi tietenkin saada tammalle koti, jossa se pääsisi jatkamaan siitostammanuraansa paremmalla todennäköisyydellä, kuin mitä täällä meidän hoivissamme. Mutta vaikka tamma myynnissä onkin, ei sitä ole täysin unohdettu; valmistaudumme tässä hiljaksiin SLA:uun, jonne tamma myöhemmällä iällä tähtää, jos vielä meidän omistuksessamme on. Koska valmistautuminen käsittää lähinnä tekstejä, tarjoaa tämä oivan pohjan laatuarvosteluihin lähtemiseen myös mahdolliselle ostajaehdokkaalle.

Alkukesästä Säihke pääsi laitumelle muutaman muun tallimme tamman kanssa. Laidunloma kestää pari viikkoa, jonka jälkeen laitumelle pääsee loput tammoista. Säihke on näyttänyt oikein tyytyväiseltä lomalaiselta ja onnistunut hankkimaan itselleen nopeassa ajassa hieman pöhöttyneen kesälookin. Laidunloman jälkeen tamman liikutus jatkuu rentoon tahtiin erään naapurikylän teinitytön kanssa, joka käy liikuttamassa tammaa vähintään kolmesti viikossa.

01. kesäkuuta 2018 :: Kuulumisia
Voi, voi Säihkettä! Säihke on jäänyt hieman unohduksiin kilpauransa päätyttyä. Erään työntekijämme tytär kävi hetken aikaa liikuttamassa tammaa, mutta kaksikon yhteistyö ei lopulta oikein ottanutkaan tuulta alleen. Niinpä tamma on jäänyt hieman vähemmälle liikutukselle. Säihke on myös ollut myynnissä jo melko kauan, muttei ole löytänyt itselleen uutta kotia. Yksi ostotarjous tammasta tuli, mutta jouduin siitä kuitenkin kieltäytymään. Toisaalta Säihkettä ei onneksi ole yksinolo kovasti näyttänyt haittaavan, vaan tamma on vaikuttanut ihan tyytyväiseltä saadessaan olla omissa oloissaan. Ainoa haittapuoli taitaa kuitenkin olla se, että tamma on päässyt hieman lihomaan. Kuntokuurille, siis!

Nyt Säihkeen elämässä on kuitenkin taas tapahtumassa jotain normaalista arjesta poikkeavaa. Olin suunnitellut, että jättäisin tamman käyttämisen SLA:ssa sen uudelle omistajalle. Mutta koska tamma ei tosiaan vieläkään ole omistajaa päässyt vaihtamaan, päätin ilmoittaa tamman itse arvosteluun. Lähdemme tamman kanssa tavoittelemaan vaatimattomasti ihan vain kolmatta palkintoa.


alkuperäinen ulkoasu © M Layouts / tausta © The Inspiration Gallery / tekijänoikeudet :: tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable