♥ Hirttivaaran Kesäviima

Nimi Hirttivaaran Kesäviima "Säihke" Rekisterinumero VH15-018-1377
Rotu, skp suomenhevonen, tamma Kasvattaja Hirttivaara, VRL-05594
Säkä, väri 155cm, tummanruunikko (Ee/Aa) Omistaja Hirttivaara, VRL-05594
Syntymäaika 28.06.2015, Suomi Painotuslaji kouluratsastus
Ikä, ikääntyminen 11v (05/17)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso ko. heA
Saavutukset -

* täyttänyt 4v 28.10.2015 / ** 6v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a :: virtuaalihevonen / a sim-game horse


oik. tamma Hiru-Hämy
© tallin omaisuutta

 • ei mainittavia saavutuksia

Havittelin varsaa Hirttivaaran Kalliopelle, jonka kanssa kilpaura ei ollut oikein ottanut tuulta siipiensä alle toivomallani tavalla. Isäksi valikoitui viehättävä Sirkkeen Viljami, uljas musta Heilistä. Säihke oli varsana oikein valloittava, ja erakkoluonteestaan huolimatta aina kuin paita ja peppu päivää aiemmin syntyneen Hiru-Hämyn kanssa.


oik. tamma Hiru-Hämy
© tallin omaisuutta

Säihke on melkolailla oman tiensä kulkija ja yksinäinen susi, eikä se pahemmin piittaa muiden hevosten tai ihmisten seurasta. Poikkeuksen sääntöön tekee kuitenkin Säihkeen paras kaveri Hiru-Hämy eli Hilma, joka on tammaa vuorokauden vanhempi. Kaksikko kasvoi yhdessä ja Hilmasta tuli Säihkeelle tärkeä ystävä. Säihkeellä on myös pari omaa ihmistä joiden seurassa se viihtyy, mutta muuten tamma ei juurikaan viihdy ihmisten rapsuteltavana tai puunattavana.

Hoitotilanteissa Säihke on kuitenkin pääasiassa ihan kiltti tapaus. Se voi kuitenkin emänsä tapaan hieman säpsyä äkkinäisiä liikkeitä. Pesukarsinaan Säihke harvemmin menee kovin yhteistyöhaluisesti, mutta antaa kyllä loppujen lopuksi periksi. Varusteita pukiessa tamman kanssa harvemmin on suurempia ongelmia.

Ratsuna Säihke on hieman säpsy, mutta rohkean ratsastajan kanssa myös tamma rohkaisee mielensä - ja samaten säikyn ratsastajan kanssa tamma ei mitään muuta teekään kuin säpsyy kaikkea ja kaikkia. Muuten tamma on ratsuna ihan kiva ja osaava sekä mukavan kevyt ratsastaa. Säpsyilyn lisäksi toinen ongelma Säihkeen kanssa on se, että se rupeaa tehtävän opittuaan helposti ennakoimaan. Taitavalla ja rohkealla ratsastajalla ei tamman kanssa kuitenkaan mitä luultavimmin tule minkäänlaisia ongelmia. Maastoon Säihkeen kanssa kannattaa suunnata vasta sitten, kun yhteistyö aidatulla alueella toimii hyvin. Mukaan kannattaa myös ottaa vähintään toinen ratsukko kaveriksi, sillä yksin Säihke on jatkuvasti kovin jännittyneen ja varautuneen oloinen, mutta rohkea kaveri rauhoittaa tamman mieltä.

Säihke lastautuu yllättävän helposti, jos kopissa on jo joku hevostoveri odottelemassa. Matkustajana tamma onkin ihan mukava ja asiallinen. Uusissa paikoissa Säihke on hieman säpsy ja jännittynyt, mutta kunhan ratsastaja vain on reippain ja luottavaisin mielin tamman selässä, Säihkekin malttaa hieman rauhoittaa mieltään. Verryttelyssä kannattaa pitää aina mahdollisuuksien mukaan suurempi välimatka muihin hevosiin, sillä joskus Säihke voi potkia. Punainen rusetti kannattaa siis aina muistaa kiinnittää häntään!

Suku

i. Sirkkeen Viljami
VH12-018-1307 / m sh 158cm
koulu- & valjakkopainote (vaB/vaativa)

KTK-II, SV-I
ii. Ikikuva
VH12-018-1141 / m sh 158cm
KTK-II
iii. Ikuisuuskehrääjä
VIR MVA Ch, KTK-II
iie. Haavetyttö
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
ie. Liptessa
VH11-018-1002 / vrt sh 157cm
VIR MVA Ch, KTK-II, SLA-II, KRJ-I
iei. Silmänräpäys
VIR MVA Ch, KTK-II
iee. Linetti
e. Hirttivaaran Kalliope
VH13-018-0591 / prt sh 154cm
yleispainote (heB/90cm)
ei. KJ Velmu
VH04-018-6653 / prt sh 160cm
SLA-III, YLA3
eii. Minä-Itse
eie. Sankaritar
ee. Kellottaja
VH12-018-1202 / m sh 150cm
SLA-II, SV-III
eei. Popittaja
C
eee. Kellotar
SLA-III, YLA3, B

Isälinja: Sirkkeen Viljami - Ikikuva - Ikuisuuskehrääjä (3)
Emälinja: Hirttivaaran Kalliope - Kellottaja - Kellotar (3)

Jälkeläiset

Periyttäminen: Jälkeläiset:
Taidot
 • Nopeus: taso 4/7 (normaali)
 • Kestävyys: taso 4/7 (normaali)
 • Hyppykapasiteetti: taso 3/7 (hieman normaalia heikompi)
 • Ketteryys: taso 5/7 (hieman normaalia parempi)
 • Liikkeet: taso 5/7 (hieman normaalia parempi)
Luonteenpiirteet
 • Rohkeus: taso 3/7 (melko arka/varautunut/säikky)
 • Kuuliaisuus: taso 4/7 (normaali)
 • Temperamentti: taso 3/7 (melko lauhkea)
 • Herkkyys: taso 5/7 (melko herkkä)

Pohjautuu Arnikan periytymisjärjestelmään virtuaalihevosille (v. 1.0), lue lisää

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka
tila: kilpaura päättynyt

 • kouluratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
  maksimitaso: 4, 1885.09 ominaisuuspistettä

Hoito-ohjeet

Yleistä: Tarhaus:
 • Tarkista karsina & tarhaus täältä
 • Säihkeen varusteet ovat mustia ja violetteja
 • Riimu pois päästä tarhauksen ajaksi
 • Sateella sadeloimi, pikkupakkasilla ulkoloimi ja tarvittaessa kaulakappale, kovilla pakkasilla kaulakappaleellinen toppaloimi
Hoitaminen: Liikutus:
 • Fleeceloimi päälle jos hikinen liikutuksen jälkeen
 • Liikutuksen jälkeen tarjottava vettä
 • Jalkojen kylmäys rankemman treenin jälkeen, tarvittaessa myös linimenttiä ja/tai lämppärit yöksi
 • Talvisin loimiklippaus
 • Maastoon vähintään kerran viikossa
 • Ratsastaessa pintelit kaikkiin jalkoihin

Päiväkirja

02. heinäkuuta 2016 :: Esikoisvarsa Viksu
Säihkeelle ei ollut vielä tarkoitus hankkia jälkikasvua, vaan keskittyä ensin kilpauraan ja tehdä tilaa talliin. Parille muulle tammalleni oreja tiedustellessani eteeni sattui kuitenkin niin monta kivasukuista oria, että päätin astuttaa myös Säihkeen. Varsan isäksi valikoitui felissan omistama punarautias ori Rätvänän Krokantti, jonka isälinjan edustajia olin havitellut omien hevosteni sukuun. Säihke varsoi hyvin sujuneen kantoajan päätteeksi melko tavanomaisen kokoisen ja näköisen punarautiaan tammavarsan, joka sai nimekseen Hirttivaaran Vikantti. Tuttujen kesken tätä seuralliseksi ja rennoksi osoittautunutta varsaa kutsutaan Välkyksi. Säihke malttoi hoivata lapsukaistaan, vaikka olikin selkeästi hieman varautunut ja etenkin alkuun jopa stressaantunut karsinaansa putkahtaneesta pikkuotuksesta. Päivän mittaa ruunikko tamma kuitenkin selkeästi alkoi jo hieman rentoutua, joten tulevaisuudessa tuskin mitään suurempia ongelmia on tulossa tämän kaksikonsuhteen.

15. kesäkuuta 2017 :: Kuulumisia
Säihke päätti kilpauransa tässä jokin aika sitten ja on siirtynyt nyt virallisesti siitostammojen joukkoon. Koska meillä on Säihkeestä jo viime kesänä syntynyt tammavarsa tallissa, olen laittanut Säihkeen myyntiin. Toiveissa olisi tietenkin saada tammalle koti, jossa se pääsisi jatkamaan siitostammanuraansa paremmalla todennäköisyydellä, kuin mitä täällä meidän hoivissamme. Mutta vaikka tamma myynnissä onkin, ei sitä ole täysin unohdettu; valmistaudumme tässä hiljaksiin SLA:uun, jonne tamma myöhemmällä iällä tähtää, jos vielä meidän omistuksessamme on. Koska valmistautuminen käsittää lähinnä tekstejä, tarjoaa tämä oivan pohjan laatuarvosteluihin lähtemiseen myös mahdolliselle ostajaehdokkaalle.

Alkukesästä Säihke pääsi laitumelle muutaman muun tallimme tamman kanssa. Laidunloma kestää pari viikkoa, jonka jälkeen laitumelle pääsee loput tammoista. Säihke on näyttänyt oikein tyytyväiseltä lomalaiselta ja onnistunut hankkimaan itselleen nopeassa ajassa hieman pöhöttyneen kesälookin. Laidunloman jälkeen tamman liikutus jatkuu rentoon tahtiin erään naapurikylän teinitytön kanssa, joka käy liikuttamassa tammaa vähintään kolmesti viikossa.


alkuperäinen ulkoasu © M Layouts / tausta © The Inspiration Gallery / tekijänoikeudet :: tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable