Hirttivaara

suomenhevosia vuodesta 2008

♥ Muuta

Tältä sivulta löydät Hirttivaaran tarkemmat tekijänoikeudet ja kiitokset sekä listan tallin entisistä hevosista, johon sisältyvät sekä myydyt että edesmenneet eläimet. Lisäksi voit lukea Hirttivaaran saamia arvosteluja tai perehtyä tarkemmin tallin IRL historiikin.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja arvosteluja tallista, sen toiminnasta, ulkoasusta ja kaikesta muusta. Palautetta voit jättää meille sähköpostin välityksellä. Annamme mielellämme palautetta vastavuoroisesti sinun tallistasi tai hevosestasi, joten jos haluat vasta-arvostelun, mainitse arvosteltava tallisi tai hevosesi sähköpostisi lopussa.

Tekijänoikeudet & kiitokset

Sivujen tekstit, koristekuvat, hevosten kuvat, ulkoasun muokkaus ja kaikki muu © Tinúvel / Tytti / Tytti K. / tallin omaisuutta (@) 2008 - 2017 ellei toisin mainita. Ethän kopioi sivulta mitään ilman lupaa!

Entiset hevoset

Arvosteluja tallista

Uusin alinna. Kiitos kaikille tallin arvostelleille!

Arvostellut Sinte, 28.10.2014
+ Siisti ja rauhallinen ulkoasu (tästä on myös miinuskohta)
+ Pointsit pitkästä iästä!
+ Paljon monipuolista tekstiä
+ Kattava muuta-sivu!
- Hieman liiankin yksinkertainen/mitäänsanomaton ulkoasu. Koristekuvat onneksi korjaavat tilannetta, niitä saisi olla mielestäni vieläkin enemmän.
- Hevosten sivuilla nimet jäävät hieman taka-alalle pienen fonttikoon vuoksi

Hirttivaaralla on oikein siisti ja yksinkertainen ulkoasu rauhallisella väriskaalalla – tämä tekee siitä myös hieman mitäänsanomattoman. Koristekuvat korjaavat tilannetta, mutta silti yksinkertaisuus kaipaa "jotakin" lähelleen. Muuta-sivu oli oikein kattava ja mielenkiintoista luettavaa!

Arvostellut Päivie, 04.11.2014
- tosi ankea ulkoasu, tämä keli ja tuo harmaus yhdessä.... Ehkä koristekuva isommaksi tai joku värikäs mutta talvinen hevoskuva toisi eloa?
- esittelyyn varmaan tulossa lisää kuvia kunhan valmistuvat? Ainakin odotin paljon laajempaa kuvagalleriaa
- pikkuresolla tuo hevoslistaus menee tosi sekavaksi, kun nimet ym hyppii monelle riville. Mutta ei nyt anneta sen häiritä. Kiva, kun on kuvallinen listaus :)
- hevosten sivut tosi selkeät mutta tyylimäärittelyillä voisi saada vähän kauniimmiksi joitain taulukoita. Mutta joo, selkeät noinkin :)
- koristekuvia vaan kaikkialle lisää, kisakuva/kuva esteradasta/ruusukkeesta tmv esim tuonne toimintasivulle ja muutenkin. Kun on piirtämisen taito niin ei pidetä sitä vakan alla ;)

Hirttivaaran IRL historiikki

2008 - alkutaival

Hirttivaara perustettiin kesäkuussa saatuani ensimmäisen oman tietokoneeni. Koen tallin perustamisen olleen tietynlainen käännekohta vuoden 2005 kieppeillä alkaneen virtuaalihistoriani aikana, sillä Hirttivaaran kanssa siirryin pois freewebsin valmisulkoasuista. Hirttivaara on myös ensimmäinen tallini, joka on ollut pystyssä kauemmin kuin vain muutaman kuukauden.

Hirttivaara aloitti toimintansa nimellä siittola Kukkakeppi. Tavoitteena oli kasvattaa suomenhevosia valokuvallisista, kilpailleista vanhemmista. Tallin toiminta alkoi muutaman tuontisukuisen suomenhevosen turvin, joista tärkeimpinä mainittakoot tammat Tauon Paikka ja Donitsityttö. Ensimmäisenä mainitusta alkaa tallin ehdottomasti tärkein tammalinja, mutta myös muut tamman jälkeläiset ja näiden jälkeläiset ovat menestyneet hyvin kilpailuissa. Syksyllä talliin muutti myös muutama muun rotuinen yksilö, näistä maininnan arvoisimpana nyttemmin edesmennyt tamma T.H. Universal Wish.

Toiminnallisesti kulunut vuosi ei ollut Hirttivaaran historiassa kovin tärkeä, sillä keskityimme lähinnä hevostemme kilpailuttamiseen. Talliin ei syntynyt vielä yhtään varsaa, emmekä itse olleet järjestämässä kilpailuja. Aivan vuoden lopulla talli painui pienelle hiljaiselolle.

(Valokuva © Jenny K:n vapaasti kopiointisivut)

2009 - kasvatustoiminta käynnistyy

Kukkakeppi palasi hiljaiseloltaan vuoden alussa. Maaliskuussa järjestetyt ERJ:n alaiset kilpailut olivat ensimmäiset niin tallin kuin omistajankin historiassa. Ensimmäinen kasvatti Kukkiksen Velmuilijatar syntyi toukokuussa, ja kesän aikana syntyi muutama varsa lisää. Suomenhevosten lisäksi tallin ensimmäisen vuosipäivän kieppeillä laitumilla kirmasi myös amerikanponeja, knabstrupeja, arabeja, hannovereja sekä ahaltek. Lokakuussa Kukkakepin "vääränrotuiset" hevoset kuitenkin muuttivat pois uunituoreeseen Sîr Angreniin, silloiseen suurtalli Daydreamiin, jossa yhdistyivät useat allekirjoittaneen tallinraakileet.

Vuoden aikana Hirttivaaraan syntyi yhteensä 11 kasvattia, joista kuusi oli suomenhevosia. Kilpailuita järjestettiin vuoden aikana kolmet.

2010 - epäaktiivinen vuosi

Vuosi 2010 oli melkoista hullunmyllyä ja draamaa. Virtuaalinen Ratsastajainliitto taukoili koko vuoden, eikä kiinnostus Kukkakeppiä kohtaan ollut missään nimessä sieltä tuotteliaimmasta päästä. Liiton taukoilu oli ehdottomasti painavimpia tämänkertaiseen taukoiluun vaikuttaneista syistä. Heti tammikuussa syntynyt kasvatti jäikin vuoden ainokaiseksi. Kesällä vietettiin Kukkakepin kaksivuotissynttäreitä, mutta sen jälkeen talli vajosi remonttitauoksi naamioidulle tauolle. Todellisuudessa tallissa ei tapahtunut mitään lähes puoleen vuoteen. Loppuvuodesta myös suurin osa tallin ensimmäisistä hevosista siirtyi vihreämmille laitumille, ja samalla pohdin myös tallin toiminnan lakkauttamista kokonaan.

2011 - paluu elävien kirjoihin

Vuoden alussa Kukkakeppi palasi tauoltaan entistä ehompana; hevosten ikääntymistä oli hidastettu omistajan stressin lievittämiseksi, minkä lisäksi valokuvat saivat vaihtua piirrettyjen kuvien tieltä.

Kisabuumi keskittyi kesäkuulle Kukkakepin syntymäpäivien tienoille, ja vuoden jälkipuoliskolla talliin syntyi neljä kasvattia. Lokakuussa tallin nimi vaihtui nykyiseen muotoonsa Hirttivaaraksi. Valjakkopainotteinen tamma Hirttivaaran Tähtiralli oli ensimmäinen uuden kasvattajanimen (Hirttivaaran, etuliite) alle syntyneistä kasvateista.

2012 - suomenhevoskanta monipuolistuu

Edellisen vuoden uusi innostus kului melko nopeasti pois, ja alkuvuosi 2012 sujui normaalin epäaktiivisesti. Hevosilla ei kilpailtu juuri yhtään eivätkä ne saaneet varsoja. Toukokuun lopulla Hirttivaara muuttui yksisivuiseksi talliksi, joka helpottaisi päivittämistä. Ylläpidon opiskelu ja teini-iän myrskyisät mielialanvaihdokset vaikuttivat selkeästi aktiivisuuden matalaan tasoon.

Kesä-heinäkuussa muutama tallin nuorista hevosista käytettiin ensimmäistä kertaa tallin historian aikana Virtuaalisten Suomenratsujen varsa-arvioinnissa, josta mukaan tarttui lähinnä kolmospalkintoja. Hirttivaara hyväksyttiin myös em. laitoksen kasvattajalistalle. Kesän ja syksyn aikana tallin hevoset niittivät menestystä etenkin valjakkoajossa, ja vuoden lopulla tallin hevoskanta oli monipuolisimmillaan - tallista löytyi ratsuja, pienhevosia, ravureita sekä työhevosia.

Koko vuoden aikana Hirttivaaraan syntyi seitsemän kasvattia. Myös kilpailuita järjestettiin seitsemät.

2013 - puoli vuosikymmentä takanapäin

Vuoteen 2013 jatkettiin samalla tahdilla kuin mihin edellisenä vuonna jäätiin; hevosilla kilpailtiin melko ahkerasti VSR:n alaisissa kilpailuissa, ravurit edustivat Hirttivaaraa aktiivisen epäaktiivisesti raveissa ja työhevoset työkilpailuissa. Maaliskuussa ruunikonkimo estetamma Kukkiksen Kastehelmi muutti tallin ensimmäisenä kasvattina maailmalle.

Heinäkuussa juhlittiin Hirttivaaran viisivuotista taivalta viiden eri lajin parissa viisipäiväsellä kisaviikolla. Heinä-elokuussa ulkoasu koki hieman suuremman muutoksen laajentaessani jälleen tallin sivuja. Loppuvuodesta tallin aktiivisuus laski jälleen kerran omistajan koulukiireiden sekä aiemmin kuluneena vuonna täysi-ikäistymisen johdosta. Talli jäikin lyhyelle, ilmoittamattomalle tauolle. Vuoden saldo oli 12 kasvattia ja viidet kilpailut.

2014 - Hirttivaaran tulevaisuus selkeytyy

Heti alkuvuodesta Hirttivaaraa ruvettiin kunnostamaan jälleen kerran uuteen uskoon. Esimerkiksi hevosmäärää karsittiin kuoppaamalla vanhempia hevosia ja laittamalla muutamia nuorempia myyntiin. Myös ravihevosista päätettiin luopua, joskin osa näistä jäi tallin omistukseen ja vaihtoivat painotustaan yleisratsuiksi tai työhevosiksi. Alkukesästä websin kanssa ilmaantuneiden ongelmien vuoksi Hirttivaara siirtyi omalle sivutilalleen. Ulkoasua vaihdettiin pariin otteeseen ja ikääntymistä nopeutettiin niin, että kaksi reaalikuukautta vastasi yhtä virtuaalivuotta. Lisäksi ylläpito alkoi vihdoin ja viimein ymmärtää, mitä virtuaaliharrastukselta haluaa, ja se näkyy tallin toiminnassa ja aktiivisuudessa: tehdään mitä itse halutaan, millä aikataululla itse halutaan ja mikä tärkeintä: harrastetaan itseä, ei muita varten.

Kesällä Hirttivaara oli täynnä aiempaa menestyneempiä ja lupaavampia hevosia, näistä mainittakoot näyttelyissä pärjännyt monitoimiori Tulikello (FF, PP-MVA + SLA-II, SV-III) sekä tulevaisuudentoivot ori Hirttivaaran Ristipisto ja tamma Kukkiksen Elovalkea. Loppukesällä tallin ulkoasu muuttui sinisävyiseksi ja melko yksinkertaiseksi (kuva), mutta marraskuun puolen välin tienoilla vaihdoimme tallin värimaailman ensi kertaa beigeksi/vaaleanruskeaksi. Vuoden aikana Hirttivaaraan syntyi yhteensä yhdeksän kasvattia ja kilpailuja järjstestettiin yhteensä kolmet. Tämän lisäksi tallilla järjestettiin irtohypytystilaisuus nuorille hevosille ja kesällä orilaitumelle otettiin myös vieraita hevosia.

2015 - seitsemäs toimintavuosi

Vuoteen 2015 Hirttivaara jatkoi samalla mallilla kuin mihin edellinen vuosi oli päätetty. Hevosia kilpailutettiin entistä enemmän porrastetuissa kilpailuissa, ja tilausvarsat jatkoivat matkaansa maailmalle. Keväällä Hirttivaaraa odotti jälleen ulkoasunvaihdos, tällä kertaa pinkin ja harmaan sävyihin. Ulkoasua vaihdettiin myös alkutalvesta, mutta väriskaala pysyi melko lailla entisellään.

Hirttivaaran synttäreitä juhlittiin heinäkuun alussa PKK:n näyttelyillä, myöhemmin saman kuun aikana järjestettiin myös irtohypytysviikonloppu nuorille hevosille. Joulukuussa järjestettiin Joululoikka-estekilpailut, jotka on aiemmin järjestetty aivan tallin alkuaikoina, vuonna 2009. Kasvatteja vuoden aikana syntyi yhteensä yhdeksän, joista yksi on 50. kasvattimme Hirttivaaran Höpönpöpön. Lisäksi hevoshankintoja tehtiin myös muilta talleilta - hankimme mm. vihdoin kasvatin (Viehättävän Helmi-Liito) Viehättävästä, joka on aikoinaan ollut suurena inspiraationa Hirttivaaralle. Vastavuoroisesti meiltä lähti myös kiitettävä määrä kasvatteja maailmalle, sillä vuoden yhdeksästä kasvatista viisi lähti uusille omistajille.

2016 - kahdeksas toimintavuosi

Hirttivaaran kahdeksanteen toimintavuoteen jatkettiin pitkälti samoissa merkeissä, mihin edellinen vuosi oli taputeltu. Olin vihdoin melko tyytyväinen Hirttivaaraan kokonaisuutena ja vuosien työ oli hiljalleen alkanut näkyä hevosissa ja niiden kehityksessä mm. niiden parempana menestyksenä laatuarvosteluissa sekä tietenkin tilausvarsojen sekä kasvattien myynnin kasvaneessa menekissä. Onnistumisentunteista ja kaikesta muusta huolimatta IRL-elämän suuret muutokset alkoivat kuitenkin vaikuttaa jälleen hieman negatiiviseen sävyyn koko harrastukseeni, joka näkyi hienoisena taantumana myös Hirttivaaran toiminassa. Kasvatteja kuitenkin syntyi myös vuoden loppupuoliskolla ja joulukuussa järjestettiin Joululoikka-kilpailut kolmatta kertaa.

Koko vuoden 2016 aikana kasvatteja syntyi huikeat 18 yksilön verran. Kilpailuita järjestettiin vuoden aikana kolmet, minkä lisäksi nuorille hevosille tarjottiin jälleen irtohypytysmahdollisuus toukokuussa.

2017 - yhdeksäs toimintavuosi

Vuosi 2017 alkoi hieman hiljaisemmissa merkeissä. Motivaatio tätä harrastusta kohtaan oli omalta osaltani melko pohjalukemissa, pääasiassa IRL-elämäntilanteeni vuoksi. Hirttivaara viettikin noin kolme kuukautta hiljaiseloa, minkä aikana hevosilla ei tehty juuri mitään. Huhtikuussa tallin kanssa ruvettiin jälleen hieman aktivoitumaan uusien varsasuunnitelmien turvin. 21. marraskuuta talli palkittiin AB-luokan kasvattajana VSR:n toimesta.

Vuoden aikana Hirttivaaraan syntyi yhteensä 11 kasvattia, joista kaksi olivat tilausvarsoja ja lähtivät maailmalle uusille omistajilleen. Kilpailuja järjestettiin kahdet; tallin syntymäpäiväkilpailut kesällä ja joulun alla jo perinteeksi muodostuneet Joululoikka-kilpailut.

2018 - vuosikymmen täynnä

Vuonna 2018 juhlittiin Hirttivaaran kymmenettä toimintavuotta. Alkuvuosi aloitettiin tallin ja hevosten kanssa ihan hyvällä aktiivisuudella ja meiningillä, ja kesällä sitten juhlittiin synttäreitä. Synttäreiden jälkeen alkoikin jälleen hiljaiselo, eikä tallissa tapahtunut juuri mitään.

Vuoden aikana Hirttivaaraan syntyi melko maltillinen määrä kasvatteja; vain viisi kappaletta, joista kaksi olivat tilauskasvatteja. Kesällä järjestettiin tallin syntymäpäivänäyttelyt sekä kasvattivalmennus.

Vuoden 2018 kasvatti- ja kilpailuyhteenveto on vielä kesken.


alkuperäinen ulkoasu © M Layouts / tausta © The Inspiration Gallery / tekijänoikeudet :: tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable