♥ Kukkiksen Kiverä

Nimi Kukkiksen Kiverä "Kivi" Rekisterinumero VH14-018-1700
Rotu, skp suomenhevonen, ori Kasvattaja Hirttivaara, VRL-05594
Säkä, väri 155cm, rautias (ee/Aa) Omistaja Hirttivaara, VRL-05594
Syntymäaika 22.08.2014, Suomi Painotuslaji kouluratsastus
Ikä, ikääntyminen 28v (01/19)*, n. 1kk=1a** Koulutustaso ko. vaB
Saavutukset SLA-II

* täyttänyt 3v 22.11.2014 / ** 20v asti n. 3kk=1a, 12v asti n. 2kk=1a, 3v asti 1kk=1a :: virtuaalihevonen / a sim-game horse

✝ Kuollut 31.01.2019
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)


© SK2015

 • SLA-II, marraskuun 2017 tilaisuus
  (8 (2+2+2+2) + 20 + 20 + 20 + 7 = 75, Ruunamainen, epäsopusuhtainen. Erittäin kaunis pää!)

Jos totta puhutaan, Kivi jäi nuoruusvuosinaan hieman "kivempisukuisten" tovereidensa varjoon - ei sillä, että en Kiven suvusta pitäisi, sisältäähän se esim. komean Kukkiksen Kultaisen Donitsin. Yhdeksänvuotiaaksi asti Kivi sai kasvaa hieman vähemmällä huomiolla. Tästä huolimatta ori menestyi oikein hyvin porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa, ja hieman ennen kymmenvuotispäiväänsä ori olikin jo päässyt maksimitasolleen asti.

Kovasti emänsä ulkoista habitusta perinyt Kivi on ihan peruskiltti tapaus, vaikka tuntemattomille ihmisille se yrittääkin välillä vähän kovistella. Orin kanssa ei kuitenkaan ole hätäpäivää, kunhan ensimmäisestä kohtaamisesta lähtien pysyy riittävän jämptinä, eikä anna orin pompottaa itseään. Hoitotilanteissa ori voi olla hieman kärtyn oloinen, mutta todellisuudessa se vain nauttii harjattavana olemisesta ja rapsutuksista. Varusteita pukiessakaan orin kanssa harvemmin mitään suurempaa ongelmaa tulee. Kengittäjän asiakkaana Kivi on ihan käypä tapaus eikä eläinlääkärikään oria pahemmin jännitä. Neuloista Kivi ei kuitenkaan tykkää ja tällaisen nähdessään se yrittää liueta paikalta mahdollisimman pikaisesti.

Taluttaessa Kivi seuraa reippaasti vierellä. Ori rupeaa helposti porsastelemaan ja yrittää kadota paikalta huomatessaan, että taluttaja on hieman arka tai suunnannut keskittymisensä muualle kuin oriin. Kannattaakin siis olla koko ajan ns. askeleen edellä Kiveä ja pitää oria ja sen mahdollisia karkailusuunnitelmia silmällä. Tarhaan päästettäessä Kivi voi stepata hieman, mutta usein se malttaa rauhoittua narun irroittamisen ajaksi. Tarhasta hakiessa mitään ihmeellisempiä ongelmia ei yleensä tule, tosin ruoka-ajan lähestyessä ori on selkeästi melko innostuneena tulossa takaisin sisälle.

Kivellä on hyvä eteenpäinpyrkimys omasta takaa, vastapainona myös jarrut toimivat. Ori kuitenkin vaatii riittävän osaavan ratsastajan, joka ei heilu selässä kuin perunasäkki tai nyi jatkuvasti kuolaimesta. Liian pitkäaikaisesta epäselvien apujen käytöstä ori menee täysin lukkoon, eikä yhteistyö suju enää ollenkaan. Kivi pitää kovasti esiintymisestä ja mitä enemmän yleisöä, sitä komeammin ori liikkuu. Showmies, siis! Ori on selkeästi parhaimmillaan kouluradoilla ja muutenkin tasaisella työskenneltäessä. Esteillä Kivi voi olla hieman epävarma ja vaatii melko paljon tukea ratsastajaltaan, eikä sen hyppytekniikkakaan pahemmin päätä huimaa. Taitavan ratsastajan kanssa ori on toki muutaman ihan kelpo suorituksen väläyttänyt, mutta mitenkään mieluista puuhaa esteratsastus ei Kiven mielestä ole.

Matkustajana Kivi on varma tapaus. Se marssii kuljetuskoppiin reippain askelin, matkustaa tyytyväisenä ja purkautuu takaisin pihamaalle niinikään varman oloisena. Lastatessa voi tietenkin tulla ongelmia jos lastaaja hieman arastelee. Tällöin Kivi ei suostu astumaan edes lastaussillalle, vaan pakittelee ja säpsyilee. Kilpailupaikalla ori voi olla hieman säpsymmän oloinen kuin kotioloissa ja muutenkin herkempi ratsastaa, mutta varman käsittelijän ja ratsastajan kanssa tämä harvemmin vaikuttaa suoritukseen negatiivisesti.

Suku

i. Kukkiksen Kivijätti
VH13-018-0947 / trt sh 155cm
koulupainote (vaB)
ii. Kukkiksen Kultainen Donitsi
VH06-018-3777 / tprt sh 157cm
PP-MVA, Jälk. B
iii. Kultapoika
iie. Donitsityttö
YLA3, AD IV
ie. Hirttivaaran Sisilia
VH12-018-1244 / m sh 153cm
iei. Popittaja
iee. Siksakki
e. Huvin Vilna
VH12-018-0853 / rt sh 154cm
koulupainote (heA)

SV-II
ei. Huvin Uniikki
VH11-018-0749 / vrt sh 150cm
KTK-III, SLA-II, KRJ-I
eii. Unisieppari
Ch, KTK-III, SLA-II
eie. Severiina
KRJ-II, SLA-II, YLA2
ee. Metsäkartanon Vioola
VH12-018-0083 / trt sh 160cm
KTK-III, KRJ-II, SLA-II
eei. Vikkori
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
eee. Mesimarja
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2

Isälinja: Kukkiksen Kivijätti - Kukkiksen Kultainen Donitsi - Kultapoika (3)
Emälinja: Huvin Vilna - Metsäkartanon Vioola - Mesimarja (3)

Jälkeläiset

Periyttäminen: Jälkeläiset:
Taidot
 • Nopeus: taso 4/7 (normaali)
 • Kestävyys: taso 4/7 (normaali)
 • Hyppykapasiteetti: taso 3/7 (hieman normaalia heikompi)
 • Ketteryys: taso 4/7 (normaali)
 • Liikkeet: taso 5/7 (hieman normaalia parempi)
Luonteenpiirteet
 • Rohkeus: taso 4/7 (neutraali)
 • Kuuliaisuus: taso 4/7 (normaali)
 • Temperamentti: taso 4/7 (neutraali)
 • Herkkyys: taso 5/7 (melko herkkä)

Pohjautuu Arnikan periytymisjärjestelmään virtuaalihevosille (v. 1.0), lue lisää

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
 • 22.04.2016 PKK kutsu Rakenne: suomenhevosorit, tuom. Anne -- TY
  "Hyvin varsamainen / rotu heikosti tunnistettavissa."
 • 30.07.2016 PKK kutsu Muut orit, tuom. Pölhö -- TY
  "Epäsopusuhtainen, varsamainen runko."
VSR :: vain sijoitukset
 • 20.01.2015 VSR kutsu Vaativa B -- 4/23
 • 22.01.2015 VSR kutsu Vaativa B -- 4/23
 • 27.01.2015 VSR kutsu Vaativa B -- 3/14
 • 29.01.2015 VSR kutsu Helppo A - avoin oreille ja ruunille -- 2/14
 • 30.01.2015 VSR kutsu Helppo A - avoin oreille ja ruunille -- 1/14
Villit :: vain sijoitukset
 • 16.06.2016 VPA kutsu Noviisikeihäs, rengas -- 1/4
 • 30.06.2016 VPA kutsu Noviisikeihäs, seivästys -- 1/5
Porrastetut kilpailut

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka
tila: kilpaura päättynyt

 • kouluratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
  maksimitaso: 5, 2506.49 ominaisuuspistettä

Hoito-ohjeet

Yleistä: Tarhaus:
 • Tarkista karsina & tarhaus täältä
 • Kiven varusteet ovat mustia ja sinisiä
 • Sido kiinni karsinan siivouksen ajaksi
 • Riimu jää päähän tarhauksen ajaksi
 • Ketju turvan yli taluttaessa
 • Sateella sadeloimi, pikkupakkasilla (kaulakappaleellinen) ulkoloimi, kovilla pakkasilla kaulakappaleellinen toppaloimi
Hoitaminen: Liikutus:
 • Sido kiinni hoitamisen ajaksi
 • Fleeceloimi päälle jos hikinen liikutuksen jälkeen
 • Liikutuksen jälkeen tarjottava vettä
 • Jalkojen kylmäys rankemman treenin jälkeen, tarvittaessa myös linimenttiä ja/tai lämpöpintelit yöksi
 • Talvella loimiklippaus
 • Maastoon vähintään kerran viikossa
 • Ratsastaessa pintelit kaikkiin jalkoihin

Päiväkirja

09. heinäkuuta 2016 :: Kuulumisia
Kivi on viettänyt tähän asti melko rentoa kesää. Tai no, oikeastaan rentoa vuoden ensimmäistä puolikasta. Ori oli tosiaan kivunnut porrastetuissa maksimitasolleen jo viime vuoden lopulla, joten se on päässyt siirtymään jo kilpailueläkkeelle. Koska emme ole pahemmin missään kissanristiäisissä tai muissa tapahtumissakaan käyneet nyt kuluvan vuoden aikana, ori onsaanut rauhassa nautiskella vapaa-ajastaan. Sitä on toki liikutettu aktiivisesti, että kunto pysyy yllä ja että orilla on tekemistä. Alkukesästä ori pääsi astumaan Kiira-tamman ja kaksikon varsa syntyi nyt kuun alussa. Hirttivaaran Misteliksi nimetty varsa oli tilausvarsa ja se lähtikin vieroituksen jälkeen Janellan matkaan.

Nyt Kiven kanssa on tarkoitus keräillä vielä hieman päiväkirjamerkintöjä, jotta pääsemme toivottavasti vielä myöhemmin tänä vuonna käymään ainakin SLA:ssa näyttäytymässä. Muihin laatuarvosteluihin orin kanssa tuskin ollaan tähtäämässä.Kunhan talliin saadaan jossain vaiheessa hieman lisää tilaa, Kivelle on tarkoitus hankkia myös poika Kultapojan orilinjaa jatkamaan.

15. toukokuuta 2017 :: Jälkikasvua
Kivi sai tänään toisen jälkeläisensä. Syy miksi halusin tästä orin päiväkirjaan kirjoittaa on se, ettei varsa ole mikä tahansa kaviourantallaaja tai tilausvarsa, vaan Kiven manttelinperijä ja Kultapoika-orilinjan jatkaja. Eli orivarsahan sieltä tuli kuten toivottiinkin!

Alunperin Kiven varsan emäksi piti valikoitua meidän oma tammamme Hirttivaaran Kesäviima. Varsa oli kuitenkin vielä ajatusasteella, eikä astutuspäivää oltu lyöty lukkoon. Kun kyselin tammoja ja oreja lainaan muutamalle muulle tallimme hevoselle, tarjottiin eräälle toiselle orillemme Sadan Merikeiju-nimistä tammaa. Olin ihaillut tammaa sen ollessa vielä varsaiässä näytillä eräissä näyttelyissä, joissa tuomaroin varsaluokkaa. Periaatteessa Merikeiju olisi ollut varteenotettava morsmaikku myös sille orille, jolle sitä alunperin tarjottiinkin, mutta ajattelin sen sopivan vielä paremmin Kiven tulevan varsan emäksi. Onneksi tämä yhdistelmä sopi myös tamman omistajalle Annelle.

Tänään siis syntyi Kiven ja Merikeijun jälkeläinen. Ruunikko orivarsa sai nimekseen Kukkiksen Kimara. Killeksi kutsuttu poju vaikuttaa ihan peruskiltiltä ja kehityskelpoiselta, joskin aavistuksen herkkähipiäiseltä tapaukselta. Tulevaisuudessa Kille suuntaa vanhempiensa tapaan kouluradoille sekä pääsee tietenkin jatkamaan edustamaansa orilinjaa!

15. kesäkuuta 2017 :: Kesäkuulumisia
Kivi ei ole tänä kesänä päässyt laitumelle, mutta sille on tarjottu runsaasti vihreää sekä tarhaan että talliin. Oripoika onkin ollut tästä erittäin innoissaan, mikä näkyy pienenä mahan kasvuna. Kesän huonoihin puoliin kuuluvat tietenkin kaikki öttiäiset, jotka olivat kiusana etenkin alkukuun lämpimien päivien aikaan. Kivi meni ihan sekaisin sitä kiusaavista ötököistä, mutta onneksi ötökkämyrkyt ja rasvat ovat auttaneet ja hieman helpottaneet orin oloa.

Kaiken tämän lisäksi orille kuuluu pääasiassa ihan hyvää. Se on päässyt maastoilemaan viime aikoina paljonkin, kentällä sekä maneesissa pyörimisen jäädessä hieman vähemmälle. Kivi on tuntunut nauttivan maastoköpöttelyistä kovasti. Pääsipä se alkukuusta myös kokeilemaan joen rannassa kahlaamistakin. Myös tämä oli orin mieleen, ja se oli oikein innokkaana kuopimassa vettä ja kävi kerran ihan kunnollakin pulahtamassa.


alkuperäinen ulkoasu © M Layouts / tausta © The Inspiration Gallery / tekijänoikeudet :: tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable