Sokerikuun Duckzilla


© Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)
Nimi: Sokerikuun Duckzilla "Ankka" Rekisterinumero: VH14-031-1061
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, tamma Kasvattaja: Moon Sugar Ltd., VRL-05186
Säkä, väri: 168cm, tummanruunikko (Ee/Aa) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 10.08.2014 US Painotuslaji: kouluratsastus
Ikä: 28v (10/18)*, n. 1kk=1a** Koulutustaso: KO. Grand Prix
Saavutukset: KRJ-II, VPVL-I, YLA1, KVJ A, Pr.

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 10.12.2014, ** 20v asti n. 3kk=1a, 14v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 31.10.2018
(menehtyi vanhuuteen)

Premier (yhteensä 62%)
KV Jälkeläisarvonimi A myönnetty 18.05.2017
KRJ-II saavutettu 15.06.2017 (8,5 + 41 + 20,5 + 11 + 15 = 96 p.)
VPVL-I saavutettu 20.11.2017 (17+40+22,5+26+26+7,25=138,75)
YLA1 saavutettu 30.09.2018 (34 (17+17) - 29,375 (17,375+12) - 17 - 18 - 3 = 101,375 ≈ 101,5p)

Luonne

Alunperin tarkoituksenani oli ostaa eräs toinen Let's Duck Sammy&Dean Vegasin jälkeläinen. Tein varsasta ostotarjouksen, mutta se oli surukseni ehditty myydä jo muualle. Olin kuitenkin kovin mieltynyt kyseiseen oriin, josta onneksi järjestyi tilausvarsa erään toisen Moon Sugarin tamman, Witzelsucht XII:n, kanssa. Ankka oli oikein mainio lisä Sîr Angrenin erittäin pieneksi supistuneeseen kouluratsulaumaan. Eikä tamman ostamista ole tarvinnut harmitella kertaakaan, sen verran hieno hevonen tästä kehkeytyi. Menestyksekkään kilpauran jälkeen Ankka on käynyt hakemassa itselleen muutaman laatuarvostelupalkinnon. Kykyjään tamma on periyttänyt eteenpäin jälkikasvulleen.

Ankka on mukava ja yleensä melko yhteistyöhaluinen tamma. Hoitotilanteissa se möllöttelee tyynesti paikoillaan ja nostaa kaviotkin näpsäkästi. Tamma ei kuitenkaan pidä mahanalusen harjaamisesta, ja se näyttää tyytymättömyytensä viskomalla päätään ja viuhtomalla hännällään. Myöskään satulavyön kiristämisestä tamma ei pidä. Ankan kainalot hiertyvät helposti auki, minkä vuoski satulavyössä tulee käyttää pehmustetta. Muuten Ankka on karsinakäytökseltään ihan säntillinen ja asiallinen otus, joka ei nakerra puupintoja pilalle tai ole kehitellyt muitakaan huonoja tallitapoja - tamma tyytyy möllöttelemään karsinan oven kohdalla pää käytävän puolella tyytyväisenä talliloimensa lämmössä.

Taluttaessa Ankka kävelee vierellä rennosti ja reippaasti. Tamma kulkee hyvin pitkänkin narun päässä, ja sitä voi melkeinpä raahata perässä. Tietenkään tähän kiltteyteen ja rentouteen ei kannata sokeasti luottaa, sillä tamma on ainakin kerran hypännyt taluttajan päälle roskiksesta lennähtänyttä muovipussia pelästyessään. Tamma viihtyy parhaiten yksikseen pienessä tarhassa. Turhan tilavassa tarhassa tammalla on taipumus marhata aidan reunustaa taukoamatta, ja tarhasta hakiessa tamma on aivan hikinen ja väsynyt. Toisen hevosen kanssa tarhatessa tamma viettää koko ajan kiusaten tarhakaveriaan. Paras ratkaisu on siis tarhata tamma omaan piskuiseen ulkoilutarhaansa, josta se kuitenkin halutessaan pääsee kurkottelemaan naapuritarhan puolelle.

Ratsuna Ankka on reippaanlainen ja ajoittain ehkä hieman turhankin säpäkkä. Tammalla on yleisesti ottaen melko hyvä keskittymiskyky ja työmotivaatio, ja se jaksaa yrittää kuunnella ja miellyttää ratsastajaansa. Ankallakin on kuitenkin joskus huonoja päiviä, jolloin se malttaa kuunnella kuskiaan ehkä alkuverryttelyn ajan. Loppuajan tamma käyttää säikkymällä väärästä kulmasta tulevia varjoja ja mielikuvitusmörköjä maneesin kulmassa. Maastoilu on tammasta myös ihan hauskaa ja virkistävää, joskin kaveri kannattaa aina ottaa henkiseksi tueksi ja muutenkin seuraksi mukaan.

Matkutstajana Ankalla on hieman tapana stressata, jos edellisistä kilpailuista on jo hieman aikaa. Jos kilpailuissa kierretään tasaisen säännöllisesti, tamma harvemmin jännittää. Ja silloinkin kun jännittää, kotimatka on yleensä helpompi. Kilpailupaikalla Ankka malttaa yleensä pysytellä nahoissaan ihan hyvin, ainoastaan uuteen paikkaan saapuessa ja ehkä juuri ennen suoritusta ilmassa voi aistia hieman jännittyneisyyttä ja tamma voi liikahdella hieman normaalia levottomammin. Muuten tamman kanssa harvemmin tarvitsee hävetä tai hermoja kiristellä.


Suku

i. Let's Duck Sammy&Dean Vegas
VH14-031-0383 / m fwb 169cm
koulupainote (GP)

Ch, KTK-II
ii. K.N Scandal
VH06-031-3041 / mrn fwb 168cm
VIR MVA Ch
iii. Alfa Star T
(fwb)
iie. K.N Cilla
(fwb)
ie. Appletiti SIN
VH05-044-6386 / trn holst 162cm
iei. Chizuru SIN
(holst) KRJ-I
iee. Lolita d'Armens
(holst)
e. Witzelsucht XII
VH14-031-0495 / trn fwb 166cm
koulupainote (GP)

KRJ-II
ei. Jippikayjei K-12
VH12-031-0572 / mrn fwb 170cm
eii. White Kali
(fwb)
eie. Charm Ginger
(fwb) KTK-II, KRJ-I
ee. Woolgather AN
VH12-031-0454 / mrn fwb 170cm
eei. Osiris NOT
(fwb)
eee. Sadistic Lullabye WH
(fwb)

isälinja Spaceshot xx (4) / emälinja Black Tears (4)

Ankan suvussa esiintyy suomalaista puoliveristä (62,5%), holsteininhevosta (21,875%), ruotsalaista puoliveristä (6,25%), englantilaista täysiveristä (3,125%), oldenburgia (3,125%) sekä trakehneria (3,125%). Tamman sukukatoprosentti on 100%. Valtaosa tamman sukulaisista on koulupainotteisia, mutta joukkoon mahtuu myös muutama esteratsastus- ja yleispainotteinenkin yksilö. Hevosista valtaosa on mustia tai erisävyisiä ruunikoita, mutta myös pari rautiasta ja kimoa yksilöä löytyy. Säkäkorkeus vaihtelee 162 sentistä reiluun 170 senttiin. Ankan kaukaisimmat sukulaiset ovat viidennestä polvesta löytyvät oldenburgori Leap of Faith ja ruotsalainen puoliveritamma Swede's Pride.

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
  • kilttiä ja melko rentoa luonnetta
  • säpäkkyyttä

Ankan jälkeläiset ovat erittäin lupaavia kouluratsuja. Varsojen laadukkuudesta kertoo myös mm. menestys varsa-arvosteluissa, esimerkiksi ori J Snow Knows Nothing 5594 ja tamma Duck You 5594 ovat molemmat KV-I-palkittu nuoruusvuosinaan ja olleet ikäluokkansa parhaita puoliverisiä em. arvostelutilaisuuksissa.


Kilpailukalenteri

Näyttelyt

  • 15.12.2015 VSN kutsu Ratsastusluokka, tuom. taffel -- 6/12 (4+3½+2½+3½+2½ = 16p)

KRJ:n alaiset kilpailut | vain sijoitukset

  • 31.12.2014 KRJ kutsu Intermediate II -- 4/170 (KRJ-cup)

Porrastetut kilpailut

  • KRJ kouluratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
    maksimitasto 10, 6653.79 ominaisuuspistettä

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

05. helmikuuta 2015 | Esikoisvarsa Snow
Ankka varsoi tänään aamuyöstä hyvin sujuneen tiineysajan päätteeksi terveen orivarsan, joka syntyi täsmällisesti laskettuna varsomispäivänään. Pitkäjalkainen vatsa nousi ketterästi ja nopeasti jalkeilleen ja vaikutti muutenkin kaikin puolin kovin eläväiseltä tapaukselta. Ankka oli pienestä piltistään kovin innostuneen, vaikkakin hieman hämmentyneen, oloinen. Tamma oli kuitenkin melko hyvin tilanteen tasalla heti varsan synnyttyä, joten ongelmia tämän kaksikon kanssa tuskin tulee. Kaksikko saa viettää pari päivää sisällä, ennen kuin pääsevät ulkoilemaan Suomen kylmiin talvikeleihin.

Ruunikko orivarsa sai nimekseen J Snow Knows Nothing 5594, mutta tuttujen kesken uutta tulokasta kutsutaan ehkä aavistuksen harhaanjohtavastikin pelkästään Snowksi. Varsan isä on kenttäpainotteinen täysiveriori Karstark Vegas xx, mutta varsa seurannee emäänsä kouluradoille.

08. maaliskuuta 2015 | kouluvalmennus (valmentajana kuristaja)
Oli vuorossa Ankka niminen suomenpuoliveritamma, joka ei onneksi kumminkaan näyttänyt ankalta, vaikka lempinimensä sellainen oli. Olihan se huvittava kun nimen aluksi kuulin, mutta valmennuksen aikana kerkesin jo tottua sanomaan "Pidä se Ankka kurissa, puolipidätteitä!". Tarkoituksena olisi hieman hioa Grand Prix luokkaan kuuluvia tehtäviä ja tehdä yleiskatsaus siitä miten laukkatehtävät ratsukolta sujuu ja mitä niissä pitäisi työstää ennen seuraavia kisoja. Päivän sana olisikin laukanvaihdot, jota tulisimme oikein urakalla ratsukon kanssa tänään työstämään ja ehkä jos aikaa jäisi niin hieman piaffeakin katsottaisiin läpi. Aloitimme suoraan hieman helpommilla laukanvaihto tehtävillä ja tarkoitus olisikin tehdä aluksi vain vaihdot joka kolmannella askeleella. Tämä sujuikin leikitellen ratsukolta ja jatkoimme samassa tehtävässä, mutta nyt pitäisi tehdä laukavaihto joka toisella askeleella. Nämäkin onnistuivat loistavasti ja viimeiseksi teimme vaihdot joka askeleella ja pitäisi tulla vähintään 9 peräkkäistä vaihtoa. Ensinmäisellä kerralla saimme irti tammasta vain 4 peräkkäistä, mutta pienellä hiomisella saimme myös sen 9 peräkkäistä vaihtoa. Viimeiseksi ratsukko saisi näyttää minulle piaffea 14 askelta. Tämän tamma taitoikin näppärästi ja tähän olisi hyvä lopetella.

10. maaliskuuta 2015 | Lisää jälkikasvua
Ankalle oli tarkoitus hankkia lisää varsoja vasta myöhemmin ja keskittyä nyt täysipainoisesti tamman kilpauraan. Törmäsin hevostalli.netissä kuitenkin sen verran hyvännäköiseen ja muutenkin kaikin puolin miellyttävän oriin, että aiemmasta suunnitelmasta oli pakko luopua... Ankan toisen varsan isäksi valikoitui siis Daiquiri 'If, komea ja suurikokoinen suomalainen puoliverinen. Ankka tiinehtyi hyvin ja varsaa odotettiin kuin kuuta nousevaa. Toiveissa oli tietenkin tamma!

Kaksikon varsa syntyi viikon verran etuajassa. Kaikesta huolimatta tulokas vaikutti terveeltä tapaukselta ja yhtä eläväiseltä kuin veljensäkin. Melko suurikokoinen varsa oli musta ja osoittautui tammavarsaksi - jes! Nimekseen varsa sai Duck You 5594 emänsä ja emänisänsä nimien ankkateemaa kunnioittaen. Tuttujen kesken Daamiksi kutsuttua ihastuttavaa neitosta odottaa tulevaisuudessa kouluratsun ura.

29. huhtikuuta 2015 | Kolmas jälkeläinen
Gabi etsi sopivaa tammaa hevoselleen Aesar Lautite, joten kävin tietenkin tarjoamassa Ankkaa orin morsmaikuksi. Jälkeläisnäytöt olisivat aina hyväksi, etenkin, kun tamman kanssa ollaan tulevaisuudessa haaveiltu KRJ:n laatuarvostelussa pyörähtämisestä! Ankka kelpuutettiin syntyvän varsan emäksi, joten astutuksesta sovittiin saman tien.

Tiineysaika sujui hyvin ja Ankan kolmas varsa syntyi edellisen Daami-varsan tapaan aavistuksen etuajassa. Varsa oli kuitenkin ilmoitellut selkeästi tulostaan, joten varsomiseen oli osattu varautua hyvin. Ruunikko tähtipäinen orivarsa vaikutti vanhempien sisaruksiensa tapaan pirtsakalta tapaukselta ja ponkaisi nopeasti jaloilleen. Ankkakin vaikutti oikein äidilliseltä ja olihan tämä sille nyt jo melko tuttua puuhaa. Varsa nimettiin Laurent Whisperiksi, tuttavallisemmin Late. Late muuttaa virtoituksensa jälkeen omistajansa Gabin luokse ja suuntaa tulevaisuudessa sisarustensa sekä vanhempiensa tapaan kouluradoille.

05. toukokuuta 2015 | Kouluvalmennus (valmentajana Jayde)
Halusin tänään nähdä hyvää perusratsastusta teiltä. Tunnin aluksi ravailit avoimessa muodossa kaarevilla urilla ja myös suoraan, Ankka pysyi sopivassa tahdissa ja venytti selkäänsä kivasti. Ensin laitoin teidät tekemään siirtymisiä eri askellajien välillä, sitten väistöjä. Kun sait Ankan taipumaan avotaivutukseen, käskin sinun tulla väistöä laukassa, ns. siks-saks-kuviolla. Tehtävä ei osoittautunut hankalaksi, joten sitten laitoin lisää vaikeusastetta - piruetista suoraan väistöön ja takaisin piruettiin. Tässä oli sentään jonkinlaista ongelmaa, lähinnä siksi kun et valmistellut piruettia tarpeeksi. Kun muistit istua alas ja vaatia kokoamista, ei Ankka hätäillyt. Laukkaharjoitukset lopetettiin siirtymisiin kootusta laukasta lisättyyn, sitten keskityttiin raviin. Ravissa idea oli sama, väistöä ja siitä piruetti. Piruetin jälkeen vuorossa oli passageen siirtyminen, yksi kouluratsastuksen vaativista taidonnäytteistä. Ongelmia esiintyikin tällä saralla, Ankka kun oli liian häslä eikä voimaa ollut takaosassa tarpeeksi. Määrätietoisella ratsastuksella tämäkin luonnistui lopulta. Kokoamisten jälkeen ravailitte vielä rennossa muodossa pitkin ohjin, jolloin Ankka pääsi vähän pidentämään kaulaansa ja selkäänsä.

24. joulukuuta 2015 | Kouluvalmennus (valmentajana tvisha)
Tänään, jouluaattoaamuna, suuntasin ensimmäistä kertaa Rautkymiin valmentamaan Tinúveliä sekä Ankkaa. Saapuessani tallille oli ratsukko jo hyvässä vauhdissa verkkaamassa kentällä, joten aloin seuraamaan heidän työskentelyään. Ratsastaja taivutteli tammaansa jokaisessa askellajissa ympyröillä, sekä teki paljon siirtymisiä ja temponvaihteluja. Ankka oli selkeästi vähän eri mieltä tehtävien tekemisestä, sillä se näytti liikkuvan laiskasti ja sellaisella evvk-ilmeellä eteen.

Lähdimme kuitenkin pian kaavailemieni tehtävien pariin, joka tarkoitti tälle ratsukolle siis rankkaa tunnin treeniä. Luvassa oli paljon laukka- ja ravityöskentelyä, kuka nyt jouluna haluaisi ottaa rennosti?! Ratsukko sai aloittaa siis laukkatehtävillä, tehden laukka-ravi-laukka siirtymisiä uraa pitkin. Laukannostot sujuivat yleisesti ottaen ongelmitta, vaikka Ankka hieman apuja vastaan painoikin. Itse laukassa Tinúvelillä oli kuitenkin pientä hankaluutta saada se pyörimään oikein, sillä laiskaa hevosta oli aika hankala motivoida liikkumaan. Lisäsimme pian tähän lisäksi laukanvaihdot, joita tuli tehdä joka toisella askeleella keskihalkaisijalla. Ratsastaja antoi napakat avut ratsulleen, joka onneksemme teki työtä käskettyä ja lähes virheittä vaihtoi laukkaa. Vähitellen jatkoimme uraa pitkin laukkaamista niin, että keskihalkasijalla tuli tehdä puolestaan raviväistöjä. Väistöissä Tinúvel joutui antamaan astetta jämäkämmät avut, jotta Ankka oikeasti väisti jalkojaan, eikä vain tyytyväisenä talsinut suoraa eteenpäin. Toistojen myötä tästä ongelmasta päästiin, jonka myötä siirryttiin viimeisen tehtävän pariin. Viimeiseksi ratsukko sai mennä uraa pitkin tehden pitkillä sivuilla passagea ja lyhyillä sivuilla rentoa harjoitusravia.

Reilun tunnin työstämisen jälkeen lähdimme hiljalleen lopettelemaan ja siirtymään loppuverkan pariin. Loppuverkan ratsukko sai suorittaa melko rauhallisessa tahdissa, sillä valmennus oli jo itsessään sen verran rankka. Olen oikein tyytyväinen Tinúvelin ja Ankan tämänpäiväiseen työpanokseen, heillä oli alussa vähän hankaluutta löytää yhteinen sävel, mutta hevosen vetreytyessä molemmat rentoutuivat ja sitä myöten suoritukset paranivat huomattavasti. Erityisesti viimeisen tehtävän passage luonnistui ratsukolta erinomaisesti, hevosen antaessa varmasti parastaan.

20. joulukuuta 2015 | Kyvyt esiin - joulutapahtumassa Hukkapurossa (kutsu)
Ankka oli toinen Rautkymiä edustamassa olleista hevosista Hukkapurossa järjestetyssä Kyvyt esiin-joulutapahtumassa. Tamma oli puunattu edellisenä iltana ja loimitettu huolella, että aamulla riittäisi pelkkä pikainen harjaussessio. Kun tamma oli puunattu edustuskelpoiseksi ennen kukonlaulua, lastasimme Ankan ja sen tyttären Daamin kuljetusautoon ja huristelimme kohti Hukkapuroa. Ankan kanssa ollaan viime aikoina kilpailtu melko ahkerasti, joten matkustus ja kilpailupaikalla olo oli tammalle jo tuttua rutiinia eikä se jaksanut turhia jännittää.

Starttasimme hyvän verryttelyn jälkeen Ankan kanssa kolmannessa ja päivän viimeisessä luokassa, joka oli kaikille avoin Kür Grand Prix. Ankka veti tasaisen hyvän suorituksen, mutta sillä oli erittäin taitavia kilpakumppaneita, jonka vuoksi tamma sijoittui kahdentoista hevosen joukosta seitsemänneksi.

26. joulukuuta 2015 | Ankan vuosikatsaus
Ankalla on oikein hieno vuosi takanaan. Tamman kanssa oli tarkoitus kilpailla ja myöhemmin, nyt vuoden vaihteen tienoilla, teettää yksi varsa omaan talliin, mutta suunnitelma ei toteutunut - ja hyvä niin! Tamma varsoi alkuvuodesta kaksi varsaa omaan talliin: suunnitellun esikoisvarsa J Snow Knows Nothing 5594:n isäksi valikoitui oma orimme Karstark Vegas xx, kun taas heti seuraavassa kuussa syntynyt Ankan manttelinperijä Duck You 5594 (i. Daiquiri 'If) oli lähinnä hetken huumassa sovitun astutuksen tulos. Kolmas, niinikään keväällä syntynyt Laurent Whisper syntyi Whispering Heavenin kasvattajaliitteen alle annettuani tamman liisinkiin tallin omistajalle Gabille varsomisen ajaksi. Ja hienoja varsojahan tamma siis syntyikin, etenkin pitää omaan talliin jäänyttä kaksikkoa kehaista - molemmat kävivät mm. hakemassa KV-I-palkinnot kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelusta ollen samalla ikäryhmiensä parhaita puoliverisiä.

Kilpailuiden osalta tamman vuosi on niinikään ollut oikein mainio. Näin vuodenvaihteen kynnyksellä tamma on kivunnut jo tasolle 9 painotuslajissaan kouluratsastuksessa, ja uskon sen saavuttavan maksimitasonsa tulevan vuoden ensi kuukausina, jos vain kilpaileminen jatkuu samalla (laiskalla) tahdilla kuin tähänkin asti. Kilpailemisen ohella olemme käyneet myös valmentautumassa, minkä ansiosta Ankka on kehittynyt kovasti ja myös yhteistyö treenaillessa on parantunut.

Ensi vuonna Ankan kanssa on tarkoituksena suunnata ainakin KRJ:n laatuarvosteluun, mahdollisesti myös Yleislaatuarvosteluun. Tammasta ei enää omaan talliin varsoja olla teettämässä, mutta Ankasta on enemmän kuin mielellään mahdollista saada tilausvarsoja, myös liisaus on mahdollista.

28. helmikuuta 2016 | Kouluvalmennus (kirjoittanut VRL-13247)
Tulin paikalle tänään vasta ratsukon itsenäisen alkuverryttelyn jälkeen ja huomasin heti alkuun miten jännittyneeltä hevonen näyttikään. Tamma kulki kyllä hienosti peräänannossa, mutta se oli vähän supussa, eikä se näyttänyt rennoimmalta kaverilta tänään. Sen takia ajattelin, ettei tänään keskitytäkään vain yhteen tehtävään, sillä jos hevonen osaisi odottaa koko ajan sitä samaa, niin se voisi alkaa keksiä taas jännittämisen aiheita. Jos hevosen piti jatkuvasti keskittyneenä työhönsä, niin se todennäköisesti unohtaisi myös muut ympäriltään. Sillä ajatuksella teimme paljon avotaivutusta, sulkutaivutusta, normaalia pohkeenväistöä, etuosakäännöksiä, lisäyksiä ja kokoamisia. Laukassa otettiin vähän myös vastalaukkaa ja sen kautta laukanvaihtoja. Tehtävät sujuivat erinomaisesti, vaikka muutaman kerran maneesin ulkopuolella rapistelevat puut saivatkin Ankan säpsähtämään.

30. elokuuta 2016 | Kouluvalmennus (kirjoittanut Julie)
Tänään valmentaisin rautkymissä Tinúveliä ja Ankkaa. Katselen ratsukon verryttelyä mietiskellen Ankka näyttää kuuntelevan ratsastajaansa vaihtelevasti, välillä tulee hienoja pätkiä ja sitten taas tamma muuttuu säikyksi. Pääsen pian opastamaan Tinúveliä ja Ankkaa vaativan tason tehtävissä. Olin suunnitellut ratsukon päänmenoksi piaffea ja passagea, sekä piruetteja. Pyysin ratsukon aivan aluksi pois uralta ja näyttämään, kuinka ne piaffet ja passaget sujuisivat ja sujuihan ne ihan mukavasti, ainut asia mitä heti huomasin oli, että Tinúvel saisi aktivoida Ankan takajalkoja polkemaan hieman tahdikkaammin alle. Huomautin tästä ja heti seuraava yritys oli jo paljon parempi. Ratsukon tehtävänä oli ravata kootussa ravissa lyhyet sivut ja esittää piaffe-passage siirtymisiä pitkällä sivulla. Koottu ravi oli oikein hieno ja myös piaffe-passage siirtymiset alkoivat hiljalleen sujua paremmin ja paremmin, kunhan vain ratsastaja muisti aina välillä aktivoida ratsunsa takajalkoja. Siirtymiset olivat välillä hieman löysän oloisia, mutta aina huomautettuani oli seuraava jo hieman parempi. Muutamien eri piaffe ja passage tehtävien jälkeen annoin ratsukon hieman kävellä. Sitten loppuun annoin ratsukon näyttää piruetit. Välillä Ankka meinasi lopettaa piruetin kesken, jolloin Tinúvel joutui ratsastamaan aika voimakkaasti, jotta piruetti suoriutuisi loppuun. Tinúvelin ratsastettua päättäväisesti tuli väliin myös todella hienoja piruetteja. Onnistuneiden suoritusten jälkeen annoin ratsukolle nopean palautteen ja päätin antaa heidän siirtyä rentoon loppuverryttelyyn. Koko valmennus oli onnistunut ratsukon osalta ja tätä paria oli oikein mukava päästä valmentamaan.

18. toukokuuta 2017 | Kuulumisia
Onpas Ankan edellisestä päiväkirjamerkinnästä vierähtänytkin jo aikaa! No mutta, eipä tässä mitään kovin ihmeellistä ja suurta olekaan ehtinyt tapahtua.

Kilpailurintamalla Ankka on saanut uransa päätökseen. Tamma viettääkin tyytyväisenä kilpailueläkettä, mutta sitä käydään edelleen liikuttelemassa vähintäänkin rentojen maastolenkkien verran, jotta tamma ei aivan tylsistyisi. Mihinkään totisempaan treeniin tammasta ei enää ole, sillä pian kilpauransa päätöksen jälkeen tamma onnistui loukkaamaan jalkansa ikävästi riehuttuaan liukkaassa tarhassa.

Varsarintamalla on ollut nyttemmin melko hiljaista, eikä Late-varsan jälkeen Ankalle ole siunaantunut enempää jälkikasvua. Omaan talliin tammasta ei edes ole suunnitteilla enempää varsoja, mutta siitä on edelleen saatavissa tilausvarsoja. Ja varsoista puheen ollen - Ankalle myönnettiin tänään KV:n jälkeläisarvonimi A laadukkaiden jälkeläistensä ansiosta. Onnea Ankka ja hyvä tamman jälkikasvu!

Nyt kun Ankan kilpaura on tosiaan taputeltu eikä varsojakaan ole enää välttämättä tulossa, on tamman kanssa tarkoitus vielä käydä pyörähtämässä KRJ:n laatuarvostelussa. Toivottavasti suunnitelma saadaan täytäntöön nyt kuluvan kesän aikana ja tamma palaa kotiin arvoisensa palkinnon kera!