J Snow Knows Nothing 5594


© Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)
Nimi: J Snow Knows Nothing 5594 "Snow" Rekisterinumero: VH15-031-0195
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, ori Kasvattaja: Sîr Angren, VRL-05594
Säkä, väri: 166cm, tummanruunikko (Ee/Aa) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 05.02.2015, FI Painotuslaji: kouluratsastus
Ikä: 28v (06/21)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: KO. Grand Prix
Saavutukset: KRJ-III, KV-I, VAR-II, Pr.

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 3v 05.05.2015, ** 4v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 20.06.2021
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)

VAR-II saavutettu 15.07.2015 (9 - 9 - 13 - 5 - 3 = yhteensä 39 pistettä) (4v)
KV-I saavutettu 20.07.2015 (8 + 3 + 3 + 4 + 3 + 3 + 5 + 18 = 47 / LKV1, Paras puoliverinen) (4v)
Premier (yhteensä 61%)
KRJ-III, helmikuun 2021 tilaisuus (6,5 + 40 + 14,5 + 8 + 10 = 79)

Luonne

Hoitotilanteissa Snow on hieman äreä. Se voi yrittää näykkiä ja nostella uhkaavasti jalkojaan potkaisumielellä, joskus jopa liiskata varomattoman hoitajansa seinää vasten. Orin kanssa toimiessa riittävä varovaisuus onkin valttia. Mikään tappajahevonen Snow ei kuitenkaan ole, kunhan muistaa olla näyttämättä orille pelkäävänsä sitä. Hoitotoimenpiteitä ja loimittamista varten ori on parasta siirtää jonnekin missä sen saa kahdelta puolen kiinni, näin minimoidaan vahinkojen mahdollisuus. Nyrkkisääntö on kuitenkin se, että niin kauan kun Snowta kohtelee kunnioittavasti mutta riittävän jämptisti, ei orista ole turhaa harmia.

Taluttaessa Snow pitää hirveää möykkää tammoja nähdessään. Välikohtauksilta kuitenkin vältytään, kun orin kanssa kävellään mahdollisimman reippaasti ilman turhia pysähdyksiä paikasta A paikkaan B, eikä anneta orille aikaa sooloilulle. Tarhaan päästettäessä pieni varovaisuus on tarpeen, sillä Snow lähtee melko reippaalla vauhdilla pois portilta heti, kun riimunnaru on otettu pois.

Ratsuna Snow on herkkä ja vaativa ratsu. Kotona treenaillessa Snow ei innostuessaan anna armoa ratsastajalle, jota ori tällöin retuuttaa ympäri kenttää. Snow onkin hyvä juoksuttaa ennen harjoittelua, jotta yhteistyö olisi toimivampaa ja turhanpäiväiseltä pelleilyltä vältyttäisiin. Kun Snown muistaa pitää kiireisenä koko ratsastusharjoituksen ajan erilaisten tehtävien avulla, ei sille jää aikaa miettiä kepposia.

Lastaustilanteessa Snow voi välillä heittäytyä hankalaksi ja kieltäytyä menemästä kuljetuskoppiin. Nämä päivät ovat nykyään onneksi harvassa kun ori on saanut lisää ikää ja kokemusta, mutta liikaa ei oriin kannata koskaan luottaa tässä asiassa. Mutta kunhan Snown vain saa lastattua, sujuu matka yleensä vaivattomasti. Orin lastaaminen kilpailupaikalla on myös huomattavasti helpompaa kuin kotona, jonne ori aina mielellään palaa. Kilpailupaikalla Snow on muutenkin yllättävän asiallinen niin käsiteltäessä kuin ratsastettaessa, ainakin verrattuna siihen, miten ori kotioloissa käyttäytyy. Radallakin Snow yleensä tajuaa, että kyseessä on kilpailutilanne, ja keskittyy tällöin tosissaan suoritettavaan rataan.


Suku

i. Karstark Vegas xx
VH14-006-0525 / rn xx 165cm
kenttäpainote (CIC4)

XLA-II
ii. Starkman Ring xx
VH14-006-0243 / rn xx 165cm
XLA-I, YLA2
iii. Egoteeth xx
iie. Halleperry Ring xx
XLA-I, KRJ-II, Class I, YLA2
ie. Elsa SWA xx
rn xx 156cm
iei. Charmyard Memphis xx
XLA-III, ERJ-II, YLA3
iee. Primo Eris xx
VIR MVA Ch, KTK-III
e. Sokerikuun Duckzilla
VH14-031-1061 / rn fwb 168cm
koulupainote (GP)

KRJ-II, VPVL-I, YLA1, KVJ A, Pr.
ei. Let's Duck Sammy&Dean Vegas
VH14-031-0383 / m fwb 169cm
Ch, KTK-II
eii. K.N Scandal
VIR MVA Ch
eie. Appletiti SIN
ee. Witzelsucht XII
VH14-031-0495 / trn fwb 166cm
eei. Jippikayjei K-12
eee. Woolgather AN

isälinja Anaconda xx (5) / emälinja Black Tears (5)

Snowlla on viisi täyttä sukupolvea, ja sen kaukaisimmat sukulaiset löytyvät kuudennesta polvesta. Orin suvusta löytyy englantilaista täysiveristä (50%), suomalaista puoliveristä (32,81%), holsteininhevosta (10,94%), ruotsalaista puoliveristä (3,13%), trakehneria (1,56%) sekä oldenburgia (1,56%). Snown sukukatokerroin on 1,0.

Snown isän puoli koostuu pelkästään englantilaisista täysiveriristä. Suvusta löytyy paljon mm. Special Ringin hevosia. Moni orin isänpuoleinen sukulainen onkin kenttäpainotteinen, mutta ne ovat saaneet tunnustusta myös muiden lajien laatuarvosteluissa. Osalla on menestystä myös Yleislaatuarvostelusta sekä näyttelyistä. Menestyneimpiä hevosia Snown isän suvussa meriittirivin pituuden mukaan on orin ruunikko, kookas iieee. All Your Attention xx (VIR MVA Ch, KTK-III, XLA-I, ERJ-II, KRJ-II, MEJ-II, Class I, YLA2).

Snown emänpuoleinen suku on puolestaan rodullisesti ajatellen kirjavampaa sakkia, ja tältä puolen sukua löytyykin kaikkia aiemmin mainittuja puoliverisiä sekä yksi englantilainen täysiverinen. Kuudennesta polvesta löytyvät Snown kaukaisimmat sukulaiset, kantakirjattu oldenburgori Leap of Faith (eiieei.) sekä pienikokoinen ruotsalainen puoliveritamma Swede's Pride (eiieee.).

* Lähdeaineistona käytetty hevosen tälle sivuille merkittyjä sukulaisia (kadonneet sekä mahdolliset evm-hevoset (joilta rotu on tiedossa) mukaan lukien). Prosentit on pyöristetty kahden desimaalin tarkkuudelle.

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
  • herkkyyttä, hieman äreää luonnetta

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • KRJ kouluratsastus / saavuttanut maksimitasonsa
    maksimitasto 10, 6883.6 ominaisuuspistettä

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

15. heinäkuuta 2015 | Varsa-arvioinnissa
Snow osallistui virtuaalisen varsa-arvioinnin heinäkuun arviointitilaisuuteen, mikä oli samalla koko laitoksen ensimmäinen tilaisuus. Ori nähtiin nelivuotiaiden luokassa. Arviointipäivä aloitettiin rakennearvostelulla, josta ori sai upeat yhdeksän pistettä. Samalla arvioitiin myös sukua- Tästä osiosta ori sai vain yhdeksän pistettä. Koko tilaisuuden kestäneestä käytöskokeesta ori sai hienosti 13 pistettä, mikä oli melle pieni yllätys. Liikkeiden arvioinnista ori sai täydet viisi pistettä. Päivän päättäneestä helppo B-tasoisesta kouluratsastusohjelmasta ori sai kolme pistettä. Yhteensä Snow keräsi 39 pistettä, ja näin ollen mukaan tarttui toinen palkinto.

20. heinäkuuta 2015 | Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa
Snow käytiin esittämässä KRJ:n nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa nelivuotiaiden luokassa. Ori menestyi oikein hienosti napaten mukaansa KV-I-palkinnon, mutta ollen myös oman luokkansa luokkavoittaja ja ollen koko tilaisuuden paras puoliverinen! Snowsta ja sen tämän päivän saavutuksista ollaan erittäin ylpeitä!

Laatuarvostelu aloitettiin rakennearvostelulla, josta ori sai kahdeksan pistettä. Seuraavaksi arvosteltiin askellajit. Snow sai käynnistä kolme, ravista kolme ja laukasta neljä pistettä, sekä kolme lisäpistettä koko askellajiosiosta. Ratsastettavuudesta ori sai kolme pistettä. Snow teki askellajikokeessa siis melko tasaisen suorituksen. Suvustaan ori sai hienosti 18 pistettä. Yhteensä Snow sai 47 pistettä, jotka oikeuttivat KV-I-palkintoon.

22. marraskuuta 2017 | Kuulumisia
Onpas Snown edellisestä päiväkirjamerkinnästä ehtinyt vierähtää jo aikaa! Melko paljon on tuon jälkeen ehtinyt tapahtuakin, joten eiköhän pieni pohdinta orin kuulumisista, tilanteesta ja tulevaisuudesta ole paikallaan.

Snown kilpaura näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä. Ori on tällä hetkellä porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa tasolla 9/10, eli kilpailueläkkeelle siirtyminen vaatii enää melko pienen loppurutistuksen. Kilpailueläkkeelle ori ansaitsee päästäkin, sillä onhan se tehnyt pitkän ja ihan menestyksekkään uran.

Jälkeläisiä Snowlle ei olekaan vielä ehtinyt siunaantua yhden yhtäkään, harmillista! Jälkikasvua on toivottavasti jossakin vaiheessa orille tarkoitus hankkia vähintäänkin omaan talliin, ja sitä kautta varmistaa edes vähäinen jälkeläisnäyttö mahdollista laatuarvosteluvisiittiä varten. KRJ:n laatuarvostelua ajatellen orilta puuttuu jälkeläisnäyttöjen lisäksi vielä hieman lisäpistenäyttöjä ja vaikka näitä kerrytettäisiinkin, mukaan tarttuisi todennäköisesti "vain" kolmas palkinto. Onneksi emme ole turhan kranttuja, vaan palkinto on aina palkinto, joten jos joskus Snown kanssa laatuarvosteluun asti pääsemme, lähdemme sieltä tyytyväisinä takain kotiin, vaikka palkinto ei olisikaan se kaikista kirkkain.

18. heinäkuuta 2018 | Jälkikasvua
Snow sai tänään vihdoinkin ensimmäisen jälkeläisensä! Orin esikoisen emä löytyi täysin sattumalta erään Keskustan jalostustopikin ansiosta. Crimiksen omistama trakehnertamma Nocturnal Bloodlust oli oikein oiva valinta varsan emäksi, joten tokihan siitä piti varsaa kysellä.

Ja tänään oli se päivä, kun kaksikon varsa syntyi. Pitkäjalkainen, mutta muuten melko maltillisen kokoinen punaruunikko varsa osoittautui toiveidemme mukaisesti oriksi, ja sai isänsä tapaan Game of Thrones -aiheisen nimen For The Watch 5594. Tuttujen kesken tätä kouluratojen lupausta kutsutaan Wilhoksi.