Angren Fanciful


© ransu.kuvat.fi/
Nimi: Angren Fanciful, "Sintti" Rekisterinumero: VH17-031-0302
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, ori Kasvattaja: Sîr Angren, VRL-05594
Säkä, väri: 168cm, mustankimo (Ee/aa/Gg) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 13.04.2017, FI Painotuslaji: esteratsastus
Ikä: 16v (10/20)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: RE. 160cm
Saavutukset: -

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 3v 13.07.2017, ** 3v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 13.12.2020
(lopetettu pahan ähkyn vuoksi)

Luonne

Hoitotilanteissa Sintti ei ole aina välttämättä se kaikkien suosikki. Ori voi välillä yrittää hieman näykkiä - vaikkei se koskaan kovaa purekaan, niin eihän se mukavaa ole. Se on usein myös melkoinen ikiliikkuja, eikä aina malta pysytellä nätisti paikoillaan. Kahdelta puolen kiinni ollessaan saattaa viskoa päätään ja kavioita puhdistettaessa saattaa välillä yrittää repäistä kavion irti hoitajan otteesta. Kun Sintin kanssa on toiminut tarpeeksi kauan eikä ole provosoitunut liikaa orin häsläilyistä, Sinttikin yleensä malttaa hieman rauhoittua ja jättää ylimääräisen esiintymisen muille. Kamalimmillaan Sintti on uusien, sille tuntemattomien ihmisten seurassa.

Taluttaessa Sintti kulkee reippaasti taluttajan vierellä. Se lähtee rynnimään vain jos sille antaa siihen tilaisuuden tai ori kokee taluttajan olevan sitä alemmassa asemassa, mutta muuten Sintti pysyy yleensä ihan hyvin hallinnassa. Muille hevosille se voi vähän huudella ja turhautuessaan hieman näykkiä taluttajan hihaa.

Sintti tykkää testailla uusia ratsastajia, mutta tutun ratsastajan kanssa ori jättää turhat hötkyilyt sikseen. Sintti liikkuu hyvin omalla moottorillaan, eikä sitä yleensä tarvitse useasti käskeä kulkemaan eteenpäin. Vastapainoksi jarrutkin toimivat yleensä ihan mainiosti. Vapaapäivien jälkeen ori saattaa olla aavistuksen säpäkämpi, jolloin sitä kannattaa juoksuttaa hetken ennen selkäännousua. Sintti on innokas ja hyvä hyppääjä ja sillä on muutenkin oikein hyvä työmotivaatio.

Kuljetusautoon Sintti lastautuu loppupeleissä ihan nätisti. Kuljetusauton nähdessään ori pitää hirveää älämölöä, mutta astelee lastaussillalle ja autoon reippain, varmoin askelin. Matkustajana ori on ihan ok, jos sillä vain on heinää tarjolla eikä se saa mahdollisuutta härnätä muita autossa olevia hevosia. Sintti poistuu kuljetusautosta melko reippaasti ja tuttuun tapaansa pitää hetken älämölöä päästyään takaisin ulkoilmaan. Ääntä on tietenkin hieman avattu jo kuljetusauton pysähdyttyä. Muuten ori käyttäytyy vieraissa paikoissa yllättävän mallikkaasti. Verkassa ori voi etenkin alkuun olla hieman normaalia säpäkämmän oloinen, mutta rauhoittuu ja rentoutuu kyllä, jos ratsastajakin pysyy rauhallisena.


Suku

i. Franklin the Fabulous 5594
VH15-031-0826 / (rn)km fwb 167cm
estepainote (150cm)
ii. Frankie P
VH12-011-0174 / (m)km hann 166cm
iii. Spuk of Kukkis
(hann)
iie. GH's Gerlinde
(hann)
ie. Remenecé
VH12-021-0473 / tprn trak 169cm
KTK-III, ERJ-I, YLA2
iei. Mental Circus SIN
(trak)
iee. Renesmé
(trak)
e. Santa Muerte
VH16-031-0061 / (m)km fwb 170cm
estepainote (160cm)

Silver Premium
ei. Catnip Vegas
VH14-031-0268 / rt fwb 168cm
KTK-I
eii. La Folie Verte PB
(holst)
eie. Logarithmic Differentiation AIR
(fwb)
ee. Día de Muertos PB
VH13-044-0221 / (m)km holst 170cm
eei. Alastair PB
(holst) ERJ-I
eee. Altáriel PB
(holst)

Isälinja Escape (5) | Emälinja Porcelain (6)

Sintin suvussa esiintyy holsteininhevosta (61,25%), trakehneria (10,63%), suomalaista puoliveristä (10,63%), hannoveria (10,00%), hollantilaista puoliveristä (2,50%), selle françaisia (1,88%), puoliveristä (1,25%), angloarabia (0,62%), englantilaista täysiveristä (0,62%) sekä westfalenia (0,62%). Orin sukukatokerroin on 0,9.*

Sintin isän puolen suku koostuu lähinnä trakehnereista ja hannovereista, ainoat poikkeukset tekevät Sintin isä Franklin the Fabulous 5594, joka on suomalainen puoliverinen, sekä orin isälinjan kantaisä Escape, joka on merkitty sen kummemmin määrittelemättä puoliveriseksi. Suku yltää viidenteen polveen saakka. Sintin suku on isän puolelta täynnä este- ja yleispainotteisia hevosia, ainoan poikkeuksen tekee viidennestä polvesta löytyvä trakehnerori Skyé, joka kilpaili kouluratsastuksessa.

Sintin emän puolen sukulaiset ovat pitkälti holsteininhevosia, mutta mukaan mahtuu myös muutamien muiden kantakirjojenedustajia sekä aavistus täyttävertakin. Kauimmillaan orin suku ulottuu 12 polveen saakka, josta löytyvät holsteinorit Al Capone ja Blue Peter sekä holsteinertammat Cabaret ja Celine. Monet Sintin emän puolen hevosista ovat ansioituneet näyttelyissä sekä esteratsastuksessa, mutta mukaan mahtuu myös muutamia yleislaatuarvostelupalkittuja sekä kouluratsastuksessa menestyneitä yksilöitä. Emän puolessa esiintyy muutamia nimiä pari kertaa, minkä lisäksi näyttelyissä menestynyt holsteinori Sultan I Deverce esiintyy suvussa kolme kertaa (8 + 9 + 10).

* Lähdeaineistona käytetty hevosen tälle sivuille merkittyjä sukulaisia (kadonneet sekä mahdolliset evm-hevoset (joilta rotu on tiedossa) mukaan lukien). Prosentit on pyöristetty kahden desimaalin tarkkuudelle.

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
  • rohkeutta, hyvää työmotivaatiota
  • hieman häslää luonnetta

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • ERJ esteratsastus / kilpailee
    maksimitasto 10

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

ei merkintöjä