Santa Muerte


© Anniina (CC BY-NC-SA 2.0)
Nimi: Santa Muerte "Muumi" Rekisterinumero: VH15-031-0826
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, tamma Kasvattaja: Meiju K., VRL-12530
Säkä, väri: 170cm, mustankimo (Ee/aa/Gg) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 16.05.2015 Painotuslaji: esteratsastus
Ikä: 26v (10/20)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: RE. 160cm
Saavutukset: Silver Premium

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 3v 16.09.2015, ** 9v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 13.12.2020
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)

Silver Premium (yhteensä 86%)

Luonne

Santa Muerte, tuttujen kesken Muumi, oli yksi minulle vuonna 2015 joululahjaksi ostettuja hevosia. Puoliverinen ei ollut ostoslistalla, mutta Meiju K:n tarjotessa muutamaa kasvattiaan ja Muumin sukua tutkittuani, oli minun pakko pyörtää tuo päätös. Viisivuotias tamma saapuikin sopivasti jouluksi kotiin, joten pääsemme tutustumaan ja hieman treenailemaan ennen kilpailemisen aloittamista joulupyhien jälkeen.

Muumi on hieman omapäinen ja oman arvonsa tunteva tamma, jonka kanssa kaikki ei suju aina kuten Strömsössä. Hoitotilanteissa tamma ei ujostele näyttää tyytymättömyytensä sitä kismittäviin asioihin eikä tammaa paljoakaan kiinnosta tehdä yhteistyötä tuntemattomien hoitajien ja muiden taustajoukkojen jäsenten kanssa. Tamman ystävyyden ja luottamuksen voittaa helpoiten riittävän jämäkällä asenteella, suurella rapsuttelumäärällä ja muilla huomionosoituksilla. Herkkujen kanssa tammaa on kuitenkin turha yrittää lahjoa, sillä Muumi on melko nirso ruuan suhteen, eivätkä sitä herkutkaan pahemmin kiinnosta.

Muumilla on hyvä eteenpäinpyrkimys ihan omasta takaa, minkä lisäksi jarrutkin (yleensä) toimivat ihan hyvin silloin, kun tammalla ei ole kiukkispäivä. Koulukiemuroita pyröriessä tamma saattaa keksiä välillä jotain omaa kivaa, jos samaa tehtävää jankkaa liian kauan tai huonolla menestyksellä. Esteistä ja hyppäämisestä tamma pitää kovasti. Vaikka tamma estekentällä hieman säpäköityykin, se malttaa päättömän koikkelehtimisen ja yli-intoilun sijasta keskittyä kuuntelemaan ratsastajan apuja. Tällainen mainio yhteistyö on kuitenkin mahdollista vasta, kun ratsastaja on tammalle jo vanha tuttu - uuden ratsastajan tamma testaa parikin kertaa, ennen kuin hyväksyy tämän ja suostuu saumattomaan yhteistyöhön.


Suku

i. Catnip Vegas
VH14-031-0268 / rt fwb 168cm
estepainote (160cm)

KTK-I
ii. La Folie Verte PB
tprn holst 164cm
iii. Jack the Ripper 54
(holst) Ch, KTK-III, ERJ-IV, YLA3
iie. Lady Oscar PB
(holst)
ie. Logarithmic Differentiation AIR
VH14-031-0256 / rt fwb 168cm
iei. Greymask's Cobalt
(fwb)
iee. Unelma's Maple Syrup
(fwb)
e. Día de Muertos PB
VH13-044-0221 / (m)km holst 170cm
estepainote (160cm)
ei. Alastair PB
VH11-044-0436 / km holst 172cm
ERJ-I
eii. Fall of Ikarus PB
(holst) ERJ-I, ERL-II
eie. Serial Self-Killer PB
(holst) ERJ-I, ERL-II
ee. Altáriel PB
VH15-044-0056 / rt holst 166cm
eei. Ramada MSC
(holst) ERJ-I
eee. Allegra COS
(holst) KRJ-I, YLA3

Isälinja TM's Edison (6) | Emälinja Porcelain (5)

Muumin suvussa esiintyy holsteininhevosta (75,97%), suomalaista puoliveristä (11,63%), hollantilaista puoliveristä (3,10%), selle francaisia (2,33%), englantilaista täysiveristä (1,55%), hannoveria (1,55%), trakehneria (1,55%), angloarabia (0,78%), westfalenia (0,78%) sekä puoliveristä (0,78%). Tamman sukukatokerroin on 0,88.* Muumin kaukaisimmat sukulaiset ovat isän puolelta 11 polvesta löytyvät Al Capone (holst-o., iie iie eie ii.), Cabaret (holst-t., iie iie eie ie.), Blue Peter (holst-o., iie iie eie ei.) ja Celine (holst-t., iie iie eie ee.). Tamman suvussa on monia esteratsastuksessa sekä näyttelyissä menestyneitä ja palkittuja hevosia, minkä lisäksi osa hevosista on palkittu myös KRJ:n ja YLA:n toimesta. Suvussa esiintyvistä väreistä ehdottomasti yleisimpiä ovat ruunikko, rautias ja kimot vaihtelevin pohjavärein. Suvun hevosten säkäkorkeus puolestaan vaihtelee 158cm ja 177cm välillä**.

* Lähdeaineistona käytetty hevosen tälle sivuille merkittyjä sukulaisia (kadonneet sekä mahdolliset evm-hevoset (joilta rotu on tiedossa) mukaan lukien). Prosentit on pyöristetty kahden desimaalin tarkkuudelle.
** Mukana vertailussa kaikki suvun sivulliset hevoset, joiden tiedoista selviää yksilön säkäkorkeus.

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
  • rohkeaa luonnetta, intoa esteille
  • ajoittain hieman omapäistä luonnetta

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • ERJ esteratsastus / kilpailee
    maksimitasto 10

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

20. joulukuuta 2015 | Saapuminen Sîr Angreniin
Muumi saapui tänään Sîr Angreniin kasvattajaltaan Meiju K:lta. Nuori tamma oli vaikuttanut oikein pätevältä tapaukselta koeratsastuksessa, eikä ostotarkastuksen yhteydessäkään löytynyt moitittavaa. Eipä siinä vaadittu enempää, nimeä vain paperiin ja tamma oli minun! Muumin matka uudelle kotitallilleen oli sujunut ilman suurempia kömmähdyksiä eikä tammalla tuntunut olevan ongelmia kotiutumisenkaan suhteen, joskin naapurikarsinan asukki sai Muumilta hieman alentavia katseita. Odotan innolla yhteistyötä kilpakentillä tamman kanssa, minkä lisäksi Muumi on sukuineen oikein mainio lisä tallimme puoliveristen joukkoon.

28. helmikuuta 2016 | Estevalmennus (kirjoittanut VRL-13247)
Huomasin jo alkuverryttelyn aikana kuinka Muumi oli vähän säpäkkänä ja se meinasi lähteä käsistäkin muutaman kerran. Ratsastaja piti tamman hyvin hallinnassaan, mutta koska hevosella ei ollut tänään parhain mahdollinen päivä, niin halusin pitää tehtävän yksinkertaisena. Päivän tehtäväksi valikoitui viiden esteen jumppasarja. Se vaatisi hevosta hiljentämään tahtiaan ja kiukuttelu joutuisi siirtymään syrjään keskittymisen tieltä. Täydellinen tehtävä siis tälle päivälle. Tehtävän alussa olisi kolme in-and-out estettä ristikkojen muodossa, sitten pysty ja vähän kauempana isompi okseri. Alussa Muumi yritti lähteä tehtävälle aivan liian kovassa vauhdissa, jolloin innari yllätti neitokaisen täysin. Sen takia seuraavilta esteiltäkin tuli puomit alas. Heti kun tamma sai asian juonesta kiinni, niin se hyppäsi tehtävää tasaisen varmalla tyylillä. Päivä oli hyvä lopettaa onnistuneisiin suorituksiin, jolloin hevonenkin oli tyytyväinen.