Hirttivaara

Irtohypytyspäivä 13.06.2021

Järjestämme parin vuoden tauon jälkeen jälleen irtohypytyspäivän Hirttivaaran tiloissa. Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti nuorille, 2-4-vuotiaille hevosille, mutta aikaisemmista vuosista poiketen tänä vuonna pääsevät mukaan myös vanhemmat hevoset.

Irtohypytys suoritetaan Hirttivaaran maneesissa. Ennen ja jälkeen irtohypytyksen hevosia on mahdollista kävelyttää tallin kentällä tai tilan ympäri kiertävällä omalla lenkillä. Hirttivaara tarjoaa tarvittaessa avustajat irtohypytyskujan reunoille sekä kiinniottoon. Tapahtuma on avoin myös yleisölle.

(Koristekuva © AK)

Tapahtumainfo

 • Tapahtumapäivä 13.06.2021, VIP 12.06.2021
 • Vastuuhenkilö Tinu, järjestyspaikka Hirttivaara
 • Ilmoitettavalla hevosella tulee olla sivuillaan luonnekuvaus ja hevosen tulee olla iältään vähintään 2v
 • Yhdeltä omistajalta max. yksi (1) hevonen tapahtumaan*
  * Poikkeus: tuodessasi Hirttivaaran tai Sîr Angrenin kasvatin irtohypytettäväksi, voit ilmoittaa myös toisen hevosen
 • Jokainen hevonen saa lyhyen kommentin suorituksestaan ja käytöksestään tilaisuudessa
 • Hyppykujassa on ponnistuspuomi ja kolme estettä
 • Ennen varsinaisen hypytyksen alkua hevonen talutetaan kujan läpi esteiden ollessa puomikasoja, jonka jälkeen hevonen saa hypätä puomikasat
 • Tämän jälkeen ensimmäinen varsinainen este korotetaan pieneksi ristikoksi ja jälkimmäiset kaksi estettä pieniksi pystyiksi
 • Seuraavilla kierroksilla vain kahta jälkimmäistä estettä korotetaan
 • Viimeinen este muutetaan viimeisillä hyppykerroilla okseriksi

Osallistuminen

Osallistuminen sähköpostitse virtuaali@kemikaaliromanssi.net otsikolla Irtohypytys seuraavassa muodossa:

Esittäjä - <*a href="http://hevosenosoite">Hevosen nimi<*/a> (ikä, esteiden maksimikorkeus cm)

* poista tähdet!

Osallistujat

Nuoret hevoset (2-4v), 6/10

Milja - Myrskylän Merenhuiske (4v, 100 cm)
Huiske oli päivän ensimmäinen irtohypytettävä. Tamma asteli maneesiin reippain askelin kovan hirnahduksen saattelemana ja innostui selkeästi heti estekujan nähdessään. Vaikka ruunikolla olisi selkeästi ollut menohaluja jo kujan läpikävelyn aikana, se pysyi hyvin esittäjänsä hallinnassa. Huiskeen hypyt olivat laadukkaita ja tamma eteni määrätietoisen oloisesti. Tamman käyntipätkät vaikuttivat melko kiireisiltä, mutta ravi ja laukka näyttivät jo paljon rennommilta. Huiske vaikutti rohkealta tammalta, jolla on selkeästi kova palo esteille!

Iina Kurtti - Parting Shot LH (2 v, 100 cm)
Toisena maneesiin saapui siro ratsuponi Para. Nuori tamma saapui maneesiin korvat hörössä, mutta ehkä aavistuksen jännittyneen oloisena. Hetken mietiskelyn jälkeen Para seurasi esittääjäänsä estekujaan, hennosti puomikasojen yli loikkien. Varsinaiset esteet tamma ylitti kepeästi ja vaivattoman oloisesti, vaikka etenkin aluksi vaikuttikin ehkä hieman epäluuloiselta. Paran askellajit näyttivät lennokkailta ja etenkin tamman esittämä ravi oli kaunista katseltavaa. Tammasta tulee varmasti toimiva esteratsu, kunhan se saa iän myötä hieman lisää varmuutta vieraissa paikoissa toimimiseen.

Sini H. (VRL-11290) - Valkasointu (4 v, 60 cm)
Kaunis Valka asteli maneesiin rennosti taluttajansa vierellä astellen. Estekujaan tutustuessaan tamma vaikutti rauhalliselta ja sama mielentila säilyi hyvin myös varsinaisia esteitä ylittäessä. Valkan hypyt oliva tasaisen rauhallisia ja tekniikaltaan hyviä, mutta kaipaisivat ehkä hieman lisää tarmokkuutta. Askellajinsa tamma esitteli rennon letkeästi ja etenkin sen laukka vaikutti tasaiselta ja hyvin rullaavalta. Valka vaikuttaa erittäin hyväluonteiselta nuorelta tammalta ja siitä tulee varmasti miellyttävä, toimiva ratsu.

Lisa - Routaruusun Suruhymy (2v, 100cm)
Surku saapui maneesiin hieman ujostellen, mutta seurasi kuitenkin kuuliaisesti taluttajaansa omista epäilyksistään huolimatta. Pientä jännitystä oli selkeästi ilmassa tamman kävellessä kujan läpi ja ensimmäisten hyppyjen aikana, mutta tamma selkeästi malttoi hieman rentoutua muutaman hypyn jälkeen päästyään kiinni jutun juonesta. Ihmisen seura vaikutti olevan tammalle kauroja mieluisampi palkinto kujan lopussa. Surkun askellajit vaikuttivat tänään hieman töksähteleviltä, mikä johtui todennäköisesti tamman hieman jännittyneestä mielentilasta. Kunhan Surku saa hieman lisää ikää ja itseluottamusta, siitä tulee varmasti hyvä ratsu!

Naella - Rimfrost RBN (4v, 130cm)
Roope saapui maneesiin korvat hörössä ja uteliaan oloisena. Estekujan huomatessaan ja siihen tutustuessaan orin ilme kirkastui entisestään ja innostusta oli havaittavissa. Esteille päästessään ori ampaisi kujaan aina innokkaasti täyttä laukkaa, välillä jopa hieman hallitsemattoman näköisesti, mutta hypyt vaikuttivat laadukkailta ja vaivattomilta. Roopen käynti vaikutti hieman verkkaiselta ja välillä se näytti unohtavan katsoa, mihin on menossa. Ravi ja etenkin laukka näyttivät kuitenkin lennokkailta. Roope vaikutti selkeästi pitävän hyppäämisestä!

Enna - Säkkiukkonen (3v, 70 cm)
Päivän toisiksi viimeinen hyppääjä, Sälli, saapui maneesiin - noh, omaan tahtiinsa ja hieman epäkiinnostuneen oloisena. Estekujaan tutustuessaan oriin tuli hieman eloa ja viimeistään kujan päässä odottavan kauraämpärin nähdessään ori sai moottorinsa käyntiin. Esteet Sälli hyppäsi katse tiukasti kiinni kujan lopussa odottavassa ruokapalkinnossa. Hyppytekniikka oli ihan hyvä. Sällin liikkeet etenkin käynnissä vaikuttivat tänään hieman tahmeilta, mutta etenkin estekujan alussa nähty laukka vaikutti melko laadukkaalta. Sälli vaikuttaa mukavalta hevoselta, joka suorittaa varmasti hyvin, kunhan oikeanlainen motivaatio löytyy.

+ Tinu - Trullin Taivaanvahti (4v, 60cm)
Vaino oli päivän viimeinen hyppääjä. Tamma saapui maneesiin hieman arastellen ja teki muutaman kerran täyden stopin estekujaa lähestyttäessä. Tamman ensimmäiset hypyt olivat kovin varovaisia, mutta hyppykertojen lisääntyessä ja estekorkeuden noustessa tammakin sai hieman itseluottamusta etenemiseen, vaikka pari pudotustakin tuli. Vainon askellajit vaikuttivat hyviltä, vaikka tamman jännittyneisyys näkyi myös sen liikkeissä. Laukka oli askellajeista selkeästi parhain ja laadukas. Vaikka esteet eivät näytä tekniikan puolesta olevan välttämättä se tamman juttu, niin intoa hyppäämiseen siltä vaikutti kyllä lopukta löytyvän.

Vanhemmat hevoset (≥5v), 0/5