Hirttivaara

Info

- Laitumellelasku 01.06.2014
- Laidunkausi päättyy 01.08.2014
- Hevosen voi halutessaan hakea laitumelta aiemminkin

- Laitumelle otetaan 2-3-vuotiaita oreja ja ruunia
- Laitumelle otetaan kymmenen hevosta

Orilaidun 2014

Hirttivaara ottaa ensimmäistä kertaa kesälaitumilleen myös vieraita hevosia. Tällä kertaa otamme laitumelle kymmenen 2-3-vuotiasta oria ja ruunaa.

Hirttivaaran orilaidun sijaitsee joen rannassa noin 300m päässä tallipihasta. Laitumelle on suora näköyhteys tallilta pellon yli. Hevosilla on jatkuvasti tarjolla raikasta juomavettä ja hevoset tarkistetaan päivittäin.

Orit päästetään laitumelle sunnuntaina 01.06.2014 klo. 11.00. Orit päästetään irti yhtä aikaa. Laitumellelaskua ovat tervetulleita seuraamaan ja kuvaamaan kaikki halukkaat!

Paikkoja varattu 3/10

Osallistuminen

Ilmoita hevosesi laitumelle sähköpostitse virtuaali@kemikaaliromanssi.net otsikolla Orilaidun 2014, allaolevassa muodossa. Ilmoittautua voi niin kauan, kun laidunpaikkoja riittää!

<*a href="hevosen url">Hevosen nimi<*/a> (rotu-skp, ikä), om. omistaja

Jos haluat hakea hevosesi laitumelta ennen elokuuta, merkitse myös hevosesi hakupäivämäärä.

Osallistujat

- Daiquiri 'If (fwb-o, 16v), om. Laura K.
- Hymnin Muumi (sh-o, 2v), om. Ricky
- Franz 5594 (rp-o, 2v), om. Tinúvel

Laitumellelaskutarinan voi kopioida hevosensa päiväkirjaan. Kesän aikana saattaa lisäksi tulla lyhyitä kertomuksia orien toilailuista ja kuulumisista, jotka myös voi liittää hevosensa päiväkirjaan. (:

Kesäkuun ensimmäisen päivän aamuna Hirttivaaran tallipihaan kurvasi pari hevoskuljetusautoa, joiden nelijalkaiset matkustajat pääsisivät viettämään kesää tallin orilaitumelle. Kaksivuotiaat orit Hymnin Muumi ja Franz 5594 tuntuivat olevan hieman hämillään vieraassa paikassa. Myös junnujen laidunseuraksi tullut, jo hieman enemmän maailmaa nähnyt Daiquiri 'If, "Taikis", näytti levottomuuden merkkejä, kun orikolmikkoa lähdettiin taluttamaan kohti joenrannassa sijaitsevaa laidunta.

Päivä oli melko aurinkoinen ja laitumen lähistölle oli kerääntynyt muutama kyläläinen seuraamaan oriiden laitumellelaskua. Etenkin Taikis näytti olevan kovin innoissaan laitumelle pääsystä, sillä ori heitti komean pukin heti portin ohitettuaan. Orit taluttajineen järjestäytyivät riviin turvat porttia kohden, ja käskyn käydessä taluttajat päästivät malttamattoman oloiset oripojat irti. Hevoset lähtivät kuin ohjukset nelistämään ympäri laidunta, taluttajien kipittäessä pikaisesti pois mellastavan kolmikon jaloista aidan toiselle puolelle.

Juostuaan muutamia kertoja laitumen ympäri, Taikis ja pikkupojat pysähtyivät hieman haistelemaan toisiaan. Muumi-suokki ja Franz-ratsuponi näyttivät tulevan melko nopeasti juttuun keskenään, ja kaksikko heittikin leikiksi alta aikayksikön. Kaksikkoa paljon korkeampi ja vanhempi Taikis ei näistä paljon perustanut, ja näyttikin kaksikolle taivaan merkit näiden tunkeutuessa liian lähelle vanhempaa oria. Muumi ja Franz tajusivatkin jättää Taikiksen omiin oloihinsa.

Pikkuhiljaa oriit malttoivat rauhoittua maistelemaan laitumen ihanan vihreää ja tuoretta ruohoa - Taikis valtasi parhaat ruohomättäät, Muumin ja Franzin laiduntaessa vieri vieressä hieman kauempana.

Ulkoasu © M Layouts, kaikki muu © Tinúvel ellei toisin mainita (Lue lisää)
Hirttivaara on virtuaalitalli -- Hirttivaara is a SIM-game stable