Asukkaat

Trullinummessa asustaa liuta eritasoisia harrasteratsuja. Tiluksilta löytyy myös lauma nautoja, pari kissaa sekä koira.

aasi-t. Thelma
Utelias maskottiaasi, yksi tallin alkuperäisistä asukkaista.
rp-t. Pipsu
Jokaisen ponitytön (ja -pojan) unelmaponi, kiltti luonteeltaan ja nätti kuin karkki.
sh-r. Varro
Vähän parempi harrasteratsu, lepsukka ruuna.
sh-o. Vilkku
Eläköitynyt kilpahevonen, jonka kanssa valmistaudutaan laatuarvosteluihin.
sh-t. Trullin Hämy-Valo
Oman elämänsä erakko. Sisimmiltään kuitenkin kiltti ja kiva tamma.
rp-t. Neli
Veikeä, juuri teini-iän ylittänyt villilapsi.
sh-t. Vaino
Hevoslauman kuopus , jonka ratsun ura on vasta alkutaipaleella.
fwb-r. Roki
Eläköitynyt GP-tason kilpuri, jonka kanssa valmistaudutaan laatuarvosteluihin.
sh-t. Mussu
Trullinummen ritariratsu. Luonteeltaan täyttä kultaa.
aasi-t. Nuppu
Nätti kuin karkki. Maskottiaasi numero 2.
aasi-o. Pelle
Mistä näitä oikein sikiää?! Maskottiaasi numero 3.
sh-o. Kosti (om. Nicky)
Ruunamainen tukkajumala, kilpaillaan jouluna ja juhannuksena.
sh-t. Mirkku
Kaksosvarsoista vanhempi. Tulevaisuuden monitoimitamma?
sh-o. Kingi
Kaksosvarsoista nuorempi. Tulevaisuuden monitoimiori?

Ylämaankarja

Pohjoissuomenkarja

Itäsuomenkarja

borter-n. Nöpö
Nöpö kulkee Tinun mukana tallilla päivittäin. Touhukkaan terrierin lempipuuhaa on fasaanien jahtaaminen. Nöpö ei juurikaan välitä muista koirista, joten ethän tuo omia koiriasi mukaan tallille ilman lupaa.
leikatut naaraskissat Demoni ja Kuje
Tallikissakaksikko huolehtii Trulliksen hiirikannan harventamisesta. Musta Demoni on 1-vuotias ja mustavalkokirjava Kuje 4-vuotias. Erilaisuudestaan huolimatta kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään ja ovat lisäksi luoneet siedettävät välit myös Nöpön kanssa.
Demoni on hieman arempi tapaus, eikä se viihdy juurikaan ihmisten seurassa. Sen lempipuuhaa on hiirijahti sekä fasaanien hätyyttely Nöpö-koiran kanssa. Demoni pysyttelee yleensä tallin pihapiirin tuntumassa ja harvemmin lähtee seikkailemaan metsänreunaa kauemmas.
Kuje on seurallisempi tapaus ja se rakastaa huomion keskipisteenä oloa. Kesäisin se on etenkin nuorempana saattanut lähteä pidemmille vaelluksille ja sen tietedään parina kesänä viettäneen osan aikaansa mökkiläisten ruokittavana. Nykyään Kujekin pysyy jo paremmin tallin alueella tai sen lähialueilla.

♥ Kuje on synnyttänyt 8.7.2021 kolme pentua, joiden isä on maatiaiskissa Juuso. Pennut ovat nimeltään Trullinummen Ruusujuuri (♂), Trullinummen Vadelma (♀) sekä Trullinummen Professori Okko (♂)
maatiaiskissanaaras Trullinummen Vadelma
Vattu on syntynyt 8.7.2021 täällä meillä Trullinummessa. Sen isä on Kaukovallassa asuva Juuso ja emä tallikissamme Kuje. Väriltään Vattu on musta harlekiini.
Erittäin seurallinen ja ihmisrakas Vattu rakastaa rapsutuksia ja viihtyy huomion keskipisteenä. Tämä kisse nauttii rauhallisesta elämästä ja ihmisasumuksen tarjoamista mukavuuksista. Vattu onkin pitkälti sisäkissa - välillä se käy hieman haistelemassa maalaisilmaa talon pihapiirissä tai tallin nurkalla, mutta parhaiten se viihtyy kotona uunin päällä loikoillen tai ikkunalaudalla vetelehtien ja samalla pihan elämää kyttäillen. Talvisin Vattu saattaa käydä ovella kääntymässä, mutta pakkasilla ja lumihangessa ulkoilu sitä harvemmin kiinnostaa.

Kuva © flickr / Simon Götz (CC BY 2.0, kuva uudelleenrajattu)

risteytyskaninaaras Kaukovallan June
June on syntynyt 11.8.2021 Kaukovallassa. Sen isä on risteytyskani Jake ja emä risteytyskani Sandra Sweet Hearts. Väriltään June on luonnonharmaa.
Vanhempiensa tapaan June on täynnä energiaa ja sen suosikkileikki onkin rallata ympäri taloa. Valjaissa ulkoilu ei ole ihan tämän kanin lempijuttu, mutta kesäisin se viettää mielellään aikaa ulkotarhassa. Vaikka Junella ei mikään ihmisiä vastaan olekaan, ei se yleensä viihdy kovinkaan kauaa paijattavana.

Kuva © flickr / re_vised (CC BY-NC 2.0, kuva uudelleenrajattu)

» ylämaankarjasonni Mötkylä, myyty huhtikuussa 2018
Mötkö kuului Trullinummen alkuperäiseen nautapoppooseen. Meillä asuessaan sonni sai viisi jälkeläistä, joista osa lähti maailmalle ja osa jäi kasvattamaan omaa lehmäjengiämme. Kun Mötkölle oli siunaantunut näinkin paljon jälkikasvua, sai karvakasa tehdä tilaa toiselle sonnille. Mötkön myytiin Pohjolaan maskotiksi.

✝ suomenhevostamma Päivän Valotar, 09.05.2012 - 13.11.2018 (18v)
Tarja oli ensimmäinen Trullinummeen saapunut hevonen. Lempeäluonteinen, suurisydäminen ex-ravuri sai viettää leppoisaa maastomopon elämää. Lopulta krooniset jalkavaivat pahentuivat ja tamma päästettiin vihreämmille laitumille.

✝ ylämaankarjalehmä Justiina, 16.11.2012 - 05.06.2021 (16v)
Jussi oli osa Trullinummen alkuperäistä nautalaumaa. Jussi vietti Trullinummessa monta onnellista vuotta ja sai sinä aikana kolme jälkeläistä. Lopulta Jussin terveys rupesi prakaamaan sen verran, että oli sen aika mennä.